Rosberg îşi păstrează pole-ul la Monaco. FIA susţine că germanul "nu a greşit cu nimic"

de Daniel Popescu
Sambata, 24.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg şi-a păstrat pole positionul obţinut în calificările de la Monaco după ce FIA a considerat că germanul "nu a greşit cu nimic" în cadrul incidentului în urma căruia comisarii au arătat steagurile galbene.

Comisarii nu au putut găsi nicio dovadă a unei încălcări a regulamentului în legătură cu incidentul din virajul cinci.

FIA
Comunicat de presa
Comisarii de cursă au analizat sâmbătă seara datele telemetrice şi înregistrările video ale incidentului în care a fost implicat Nico Rosberg în finalul calificărilor din cadrul Marelui Premiu al statului Monaco.

Comisarii au suspectat iniţial că aparenta eroare de pilotaj a pilotului Mercedes din virajul cinci ar fi putut reprezenta o manevră deliberată pentru a-l împiedica pe coechipierul său Lewis Hamilton să obţină pole positionul. În urma incidentului, comisarii au arătat steagurile galbene, iar Hamilton nu a mai putut parcurge un tur în ritm de calificări.

Oficialii FIA nu au găsit însă nicio dovadă că acţiunile germanului ar fi fost deliberate, astfel că nu au luat nicio sancţiune împotriva sa.

"Comisarii au examinat şi datele telemetrice din partea echipei şi a FIA şi nu au putut găsi nicio dovadă a unei încălcări a regulamentului în legătură cu incidentul din virajul cinci", precizează comisarii într-un comunicat de presă.

Rosberg a susţinut în permanenţă ca steagurile galbene au fost afişate în urma unei erori de pilotaj, însă Lewis Hamilton a fost vizibil afectat de incident şi a refuzat să-şi spună opinia pe marginea acestui subiect.

Via FIA

Comentarii (13)

  • Pai si normal, doar e acasa la el, la Monaco, cine l-ar retrograda pe grila? Doar Mecedes ar putea dar nu o fac ca doar e pilotul lor.
    7 13
  • GrosJan
    erau doua pete acolo, probabil ulei si culmea, Nico 'le-a luat' pe amandoua, prima cu pneul dreapta spate si a doua cu pneul dreapta fata. Am vazut onboard, intr-adevar, nu se poate spune cu siguranta ca a fost intentionat, nu a lipsit prea mult sa loveasca masina. Apoi trebuie pastrata lupta pentru campionat, nu?
    10 8
  • foarte bine!

    dc tot MB trebuie sa castige atunci sa fie Rosberg!

    Kimi si Alonso poate reusesc un podium

    Forza Rossa!
    11 19
  • exact, Kimi si Alonso vor reusi un podium, locurile 5 si 7, 16 puncte la total, destul pentru locul 3 pe podium
    9 8
  • mobius
    In nimicnicia lui Hamilton a incercat aceeasi stratagema pe care a incercat-o la Hungaroring in 2007 cu Alonso. Din fericire Mercedes nu este McLaren cu Ron Denis la conducere.
    10 23
  • foarte bine,fie ca cel mai bun sa cistige la modul onest,erorile de pilotaj pot afecta pe oricine,Ham trebuie sa dovedeasca ca e tot el chiar si de pe locul 2
    10 3
  • Cam negru la fata Hamilton....
    4 0
  • andrey_1293
    Era transmisia live onboard pe Rosberg cand acesta a iesit larg. S-a pastrat o perioada imaginea pe el si eu am observat cum desi a iesit larg, a ajuns in zona de refugiu si nu s-a oprit imediat. A tot facut stanga-dreapta si a inaintat, crezand ca poate sa intoarca monopostul dintr-o manevra: acceleratia la podea si directia stanga/dreapta la maxim. Zona era prea ingusta sa faca manevra asa ca s-a oprit dar era deja adanc intrat in zona de refugiu. Steagurile galbene erau fluturate iar Lewis intre timp trecuse. Banuiesc ca Nico nu a fost ajutat de comisari ci a dat cu spatele si a revenit pe traseu.

    Din toate astea eu cred ca nu a fost o manvera deliberata. Parerea mea - ar fi fost cu intentie daca Rosberg iesea larg si oprea imediat si eventual oprea si motorul (cum a facut Schumi in 2006). Atunci el luase larg virajul, s-a oprit aproape de bariere si a oprit si motorul dar in zona aia era panta si gravitatia il putea ajuta sa iasa de acolo. Atunci a fost deliberat.
    12 9
  • @danoe
    Hamilton poate dovedi ca este tot el si de pe locul 2 dar in ata cursa, nu in asta, unde nu se poate depasi.
    2 4
  • Daniele ! de gresit a gresit dar nu a fost o fapta deliberata. Sau macar asa s-a vazut din telemetrie.
    Sunt curios ce a vrut sa spuna Hamilton la BBC cand a spus ca va solutiona problema in stilul lui Senna ?
    4 0
  • @popicul
    a spus ca gata cu pretenia, daca va fi nevoie se va razbuna pe pista.
    2 0
  • Asta o sa fie un podium trist. Al naibii de trist. Justin Bieber o sa-si faca aparitia pe acolo :(
    2 1
  • stilul lui Senna era mai mult in afara pistei. Se ducea sa ceara socoteala si sarea si la bataie
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru