Rosberg, investigat pentru provocarea deliberată a apariţiei steagurilor galbene în calificări

de Daniel Popescu
Sambata, 24.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Comisarii de cursă suspectează că Nico Rosberg a provocat în mod deliberat apariţia steagurilor galbene care l-au împiedicat pe Lewis Hamilton să stabilească un ultim tur rapid în calificările de la Monaco.

Am încercat să iau virajul, dar urma să mă lovesc de zid. A fost aproape, dar am reuşit să o iau pe drumul de ieşire.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Calificările Marelui Premiu al statului Monaco au oferit momente pline de tensiune în ultimele minute, după ce piloţii au ieşit pe circuit pentru o ultimă încercare de a obţine pole position-ul.

Aflat provizoriu pe prima poziţie, Nico Rosberg a comis ceea ce a părut a fi o eroare de pilotaj şi a parcat monopostul în exteriorul virajului Mirabeau, moment în care comisarii au fluturat steagurile galbene.

Aflat în spatele său, coechipierul Lewis Hamilton nu a mai putut parcurge un tur rapid de circuit pentru a încerca să obţină pole position-ul, element care a trezit suspiciunea comisarilor că tactica lui Rosberg a fost deliberată. Prin urmare, comisarii vor analiza înregistrările video pentru a înţelege dacă germanul a ieşit în decor în mod intenţionat pentru ca timpul său să nu poate fi învins de Hamilton.

Update: Comisarii de cursă nu l-au penalizat în niciun fel pe Rosberg pentru incidentul din calificări.

Când am început ultimul tur ştiam că acesta este turul şi aveam un avans de două zecimi.

Eram în turul de pole, dar bănuiesc că asta nu mai contează.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Tensiunea generată de acest incident a fost evidentă la conferinţa de presă de după calificări, acolo unde Rosberg a încercat să-şi ceară scuze pentru greşeală în timp ce zâmbea pentru pole-ul obţinut.

"Nu a fost un final ideal de calificări. Am încercat să iau virajul, dar urma să mă lovesc de zid. A fost aproape, dar am reuşit să o iau pe drumul de ieşire. Credeam că s-a terminat, că cineva îmi va bate timpul. Sunt fericit că am reuşit. Sigur că îmi pare rău pentru Hamilton, dar nu ştiam unde este. Sigur că nu este grozav", a declarat el.

Aflat în dreapta lui, Hamilton a fost vizibil afectat de incident şi a afirmat că ar fi putut bate timpul lui Rosberg în absenţa steagurilor galbene. "Rosberg a fost rapid tot weekendul. Când am început ultimul tur ştiam că acesta este turul şi aveam un avans de două zecimi. Eram în turul de pole, dar bănuiesc că asta nu mai contează", a precizat el.

Totuşi, el a refuzat să răspundă la orice întrebare cu privire la faptul că eroarea lui Rosberg a fost una deliberată şi s-a limitat să spună că "nu am fost niciodată în această postură.

Nu mi s-a mai întâmplat niciodată".

Comisarii de cursă vor analiza incidentul produs de Rosberg în cursul serii de sâmbătă. 

Comentarii (8)

  • Sa dus prietenia din pacate,un pol rusinos ,sigur Kimi le dadea 2 secunde ,dar din pacate a fost minarit de broscari ,,BRAVO RICI
    9 20
  • pe reluare se vede ca a incercat sa ia virajul dar nu reuseste
    daca a facuto-o intentionat a reusit sa o mascheze la maxim ...
    16 2
  • Nu ar fi imposibil ca Rosberg sa fie penalizat... poate nu atat din convingerea ca a facut-o intentionat ci pt a sparge dubla Mercedes. Altfel e greu de crezut ca cineva le poate strica 1-2-ul...
    10 2
  • Cristian
    Ca sa fie penalizat Rosberg trebuie sa existe probe clare. Pe reluare s-a vazut o franare violenta si atat. Adevarul e ca Rosberg e mult mai inteligent ca Hami.
    6 8
  • A fost dat anuntul oficial ... nu se vor lua masuri. Dupa ce au analizat probele video si telemetria nu au gasit nimic care sa indice ca ar fi fost intentionat
    3 1
  • e asa greu de crezut aflat in lupta pentru pol poate rata un viraj ca Mirabeau,unde au fost distruse masini in mod sistematic?Desi a cistigat toate confruntarile cu Nico,in calificarile de azi Ham nu i-a putut bate timpul decit o singura data,deci a fost un Nico-Magistral !Ham poate invinge miine,dar fara"coliva "comisarilor de la Monaco!Ham nu-i Alonso-2006!Pace pilotilor Mercedes!
    7 9
  • Nu se poate depasi la Monaco decat prin manevree a la Perez care ii pune pe toti in pericol si se dau la o parte, ca anul trecut..
    6 0
  • @danoe
    Pe turul respectiv Lewis era deja cu doua zecimi mai rapid, putea scoate din nou timpul din Q2.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru