Sirotkin va debuta la volanul unui monopost de F1 în septembrie

de Daniel Popescu
Joi, 22.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergey Sirotkin, pilotul care va concura pentru Sauber din 2014, va urca pentru prima oară la volanul unui monopost de Formula 1 în 27 septembrie la Soci.

Sauber a dezvăluit în această săptămână o parte din planul pe care l-a realizat pentru a-l pregăti pe pilotul Sergey Sirotkin să capete experienţă pentru debutul în Formula 1 prognozat pentru sezonul 2014.

Rusia a obţinut acest rol datorită implicării tatălui său în salvarea echipei de la faliment, însă nu are încă superlicenţă şi nu a pilotat niciodată un monopost de Formula 1. Primul pas în această direcţie va fi făcut în 27 septembrie, atunci când Sirotkin va face o demonstraţie în ţara sa natală la Soci, acolo unde va avea loc şi ediţia inaugurală a Marelui Premiu al Rusiei.

Urmareste Automarket
Sauber îi va oferi rusului un monopost din sezoanele anterioare, iar pilotul va pune accentul pe elementele de bază ale pregătirii pentru o carieră în Formula 1.

Între timp, Caterham a anunţat prezenţa în cockpit a lui Heikki Kovalainen, fostul pilot al echipei, în cockpitul monopostului cu ocazia primei sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul Marelui Premiu al Belgiei. Finlandezul îi va lua locul lui Charles Pic şi va reveni la volan în etapa de la Monza, atunci când îl va înlocui pe Giedo van der Garde.

Via Reuters, Caterham 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru