Stefan GP vrea sa concureze in F1 in 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.04.2010
Stefan GP a anuntat ca s-a inscris in cursa pentru al 13-lea loc in F1 in 2011 si a confirmat ca va construi un circuit in Serbia.

Stefan GP a facut presiuni pentru a participa in Formula 1 chiar din sezonul 2010, insa tentativa sarbilor de a concura cu un monopost Toyota Racing in locul celor de la USF1 a esuat dupa ce forul mondial a respins propunerea echipei.

In schimb, FIA a decis ulterior sa redeschida procesul de selectie pentru cea de-a 13-a echipa, iar Stefan GP a anuntat in acest weekend ca s-a inscris din nou in cursa pentru un loc pe grila de start a Formulei 1.

“Stefan GP doreste sa-si anunte oficial candidatura pentru un loc in sezonul 2011 al Formulei 1”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al sarbilor.

In plus, Stefan GP a confirmat ca se afla in spatele proiectului pentru realizarea unui circuit la standardele Formulei 1, in urma speculatiilor aparute pe aceasta tema la finalul saptamanii trecute. Circuitul va fi construit intr-un interval de doi ani la 25 km de capitala Belgrad si va face parte din Parcul Tehnologic Stefan. Obiectivul final este ca Serbia sa fie capabila sa gazduiasca o cursa de Formula 1 in viitorul apropiat.

Pe de alta parte, Stefan GP a prezentat pe site-ul sau oficial lista pilotilor cu care a negociat pentru 2010. Pe langa numele cunoscute precum Jaques Villeneuve si Kazuki Nakajima, lista este completata in mod surprinzator de Sebastien Loeb (sextuplu campion mondial in Campionatul Mondial de Raliuri), Takuma Sato, Ralf Schumacher sau Christian Klien, plus alte nume mai putin cunoscute.

Via | Stefan GP | Foto: StefanGP

Taguri: Stefan GP

Comentarii (1)

  • @super
    chiar mi-as dori sa fie o echipa din partea asta a Europei. Succes Stefan GP !
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru