Ecclestone propune stropirea artificială a circuitelor în timpul curselor

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.03.2011
Bernie Ecclestone susţine că stropirea artificială cu apă a circuitelor în timpul curselor ar îmbunătăţi semnificativ numărul de depăşiri şi, implicit, spectacolul.

Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, a venit cu o nouă propunere pentru îmbunătăţirea spectacolului în Formula 1.

Pe lângă insistenta cu care doreşte să înlocuiască punctele cu medalii, britanicul în vârstă de 80 de ani crede că Formula 1 ar avea numai de câştigat dacă circuitele ar fi stropite artificial cu apă în timpul curselor, întrucât toate cursele pe ploaie desfăşurate în ultimii ani au fost pline de spectacol şi rezultate imprevizibile.

"Priviţi ce curse avem acum. Depăşirile sunt aproape imposibile pe uscat pentru că există o singură traiectorie ideală pentru viteză maximă din cauza gumei de pe circuit. Întotdeauna am avut cele mai interesante curse pe circuit umed, aşa că hai să facem sa plouă. Există un număr de circuite pe care le putem uda artificial şi ar fi uşor să avem astfel de sisteme pe mai multe circuite. De ce să nu "plouă" în timpul curselor pentru 20 de minute sau 10 tururi? Poate cu un avertisment de două minute înainte.

Suspansul ar fi garantat şi ar fi acelaşi lucru pentru toţi", a declarat britanicul în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Circuitul din Abu Dhabi a experimentat o astfel de soluţie în cadrul unei sesiuni de teste efectuate de Pirelli pentru evaluarea pneurilor de ploaie. Soluţia a fost însă una rudimentară, în care circuitul a fost stropit cu ajutorul unei cisterne. În schimb, udarea pistei în timpul cursei ar necesita un sistem de irigaţii pe toată lungimea unui tur de pistă, iar acest lucru ar determina creşterea costurilor pentru organizatori.

Via | Formula1

Comentarii (12)

  • Da de ce?
    Da de ce să nu cadă zăpadă?
    De ce să nu punem curse în Suedia și Finlanda... în ianuarie?
    Să concureze piloții între cracii lui Fram ursul polar?
    27 5
  • Mavric
    Ecclestone
    Bagati-as 2 litri de alcool de 90grade in sange ca mare nesuferit mi-ai devenit! Nu te gandesti idiotule ca s-ar "naste" zeci de zvonuri producatoare de scandal ca o anumita echipa sau un anumit pilot a fost avantajat(a) de organizatori cu acele stropiri artificiale, sau pe tine te doare-n ....?
    Vazand ce incepi tu sa-i faci sportului de F1 te compar cu Basescu&Boc la patrat care da d...u tara ce-o "conduce".
    20 8
  • marian0904
    e grabit bernie
    Acum imi explic intamplarea cu catelu' de la cursa din Buc de acum cativa ani. Se incercau metode de crestere a show-ului.
    16 0
  • stropirea artificială cu apă a circuitelor
    Eu cred ca-i o idee de luat in seama . Intrebarea este .....ce ne dorim? Daca ne dorim ca favoritul nostru sa cistige , primul impuls este ca el sa aibe conditii cit mai bune de concurs , insa , sa nu uitam , ca aceleasi conditii le vor avea toti . Daca ne dorim spectacol ......... atunci .......alternarea pistei uscat-ud -uscat este un fapt garantat pentru spectacol , sau aproape garantat . Acest lucru nu va impiadica favoritul nostru sa cistige , ci , dimpotriva , daca este un pilot complet ........
    Asa ca .... eu as opta pentru udarea circuitelor
    5 6
  • Mavric este de vină...
    trebuie pus să "ude" circuitul. :))
    10 3
  • Mavric
    Ecclestone
    "De ce să nu "plouă" în timpul curselor pentru 20 de minute sau 10 tururi? POATE CU UN AVERTISMENT DE DOUA MINUTE INAINTE"- acel "avertisment" eu il voi vedea drept ordin impus pilotilor de a-si schimba pneurile si astfel strategia cam ia sfarsit.Vreti sa va demonstrez? Aduceti-va aminte de acele curse in care meteorologii anuntau ploaia, cativa din piloti intrau la boxe altii nu iar ploaia nu venea, cei cu pneuri de ploaie fiind obligati sa-si schimbe din nou pneurile. Iata cum in acele curse strategia si-a facut pe deplin prezenta si a provocat efecte atat benefice cat si dezamagitoare.
    8 5
  • senil frate
    e dus cu pluta bosorogul. asta daca mai sta mult o sa ne bage in pamant cu ideile lui cretine. bosorage lasa-ne, lasa-ne.
    10 2
  • ba12
    Ar fi o idee să ude pista înainte de cursă, să plece cu pneuri de ploaie. Să se elimine zvonurile că fi cineva avantajat. Atunci să se vadă cine are intuiţie.
    5 4
  • Osiris
    Ecclestone
    eu zic sa alternam stropirea cu apa cu imprastierea cu nisip .... :)))
    8 1
  • Ecclestone
    ... daca vrea, poate sa ude si canapeaua.
    11 0
  • Stropit cu ulei
    Bernie tata,ce zici de stropit pista cu ulei..asta ar aduce incasari si mai mari si un spectacol pe masura...
    6 0
  • Conducere
    De ani de zile se doresc cel putin doua lucruri in F1:

    1. Reducerea Costurilor
    2. Mai multe depasiri

    Se modifica masinile f des ca sa se faca depasiri... nimic nu iese mai bun dpdv al spectacolului, bugetul creste si se cheltuiesc bani in fiecare an pentru modificari FARA REZULTAT

    Circuitele toate sunt facute de Tilke care produce circuite plictisitoare si care SUNT CAUZA lipsei spatiilor si optiunilor de depasiri si nu a masinile sau pilotii...... !

    Bernie mi se pare un idiot si cei de la FIA care ce modificari la masini si cheltuie bani AIUREA in loc sa NU MAI LUCREZE CU TIKLE !!!!!!!
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru