OFICIAL: Digi Sport va transmite Formula 1 din 2011!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.07.2010
Postul de televiziune Digi Sport a preluat drepturile de transmisie pentru cursele de Formula 1 pentru perioada 2011-2013. Miki Alexandrescu nu se va număra printre comentatori.

Postul de televiune Digi Sport, aflat în proprietatea operatorului de telecomunicaţii RCS-RDS, a anunţat oficial că a cumpărat drepturile de televizare pentru Formula 1 pentru sezoanele 2011-2013, înţelegerea fiind astfel valabilă timp de trei ani.

Preţul tranzacţiei nu a fost comunicat, însă surse din piaţa media susţin că Digi Sport a plătit aproximativ 1 milion de euro pe sezon, valoarea totală a constractului fiind astfel estimată la 3 milioane de euro.

Numele comentatorilor nu au fost încă anunţate, însă Digi Sport nu se va baza pe serviciile lui Dan Mihai Alexandrescu şi Victor Bonifaciu, perechea care a comentat Formula 1 la televiziunea publică, potrivit unor informaţii dezvăluite de blogul 3surse.ro.

Primele informaţii despre transferul drepturilor TV pentru Formula 1 de la TVR la Digi Sport au fost dezvăluite de jurnalistul Laurenţiu Mandu la începutul lunii iulie, însă la vremea respectivă nu se ştia în mod sigur dacă Dan Mihai Alexandrescu va rămâne unul dintre comentatori.

Digi Sport este un post de televiziune aflat în proprietatea operatorului de telecomunicaţii RCS-RDS şi poate fi recepţionat numai de persoanele abonate la unul dintre serviciile de televiziune ale acestei companii: Digi TV Cablu, Digi TV Cablu Digital, Digi TV Cablu HD sau Digi TV, ultimul dintre acestea fiind un serviciu de televiziune digitală. Postul TV transmite începând din acest sezon şi MotoGP, o altă competiţie majoră din lumea sporturilor cu motor, pe lângă numeroase campionate naţionale de fotbal, precum România Liga 1, Anglia Premier League, Italia Serie A, Spania Primera Division sau campionatul nord-american de baschet.

Unul dintre motivele pentru care TVR a renunţat la drepturile pentru Formula 1 ar putea fi audienta relativ scăzută a competiţiei în ţara noastră, rating variind între 1.5% pentru Marele Premiu al Ungariei din iulie 2009 şi 2.6% pentru Marele Premiu al Belgiei din august 2009.

De asemenea, sesiunile de calificări au atras rating-uri cuprinse între 0.5% şi 1.8%, potrivit datelor furnizate în prima parte a anului de blogul 3surse.ro.

Via | Digi Sport | 3surse | 3surse

Comentarii (64)

  • CEA MAI BUNA STIRE PE ZIUA DE AZI (ma refer la cea cu MIKI). DIn pacate eu nu am Digi, asa ca va trebui sa urmaresc F1 pe RTL...nu-i nimic...mai invat germana macar :)
    39 5
  • De bine: am scapat (poate!) de cei 2 ornitorinci.
    De rau: acoperirea RDS&RCS net inferioara TVR.
    Oricum ratingurile vor creste deoarece foarte multi preferam sa vizionam pe net MP de F1!
    SPor!
    23 3
  • MANDU& F1
    Multumim LM !!!!!!!!


    Si RDS' osa imi fac contract cu ei!!!!!
    Cu sigurantza rating-ul va creste mult!!!
    Cusigurantza vom fii mai bucurisi sa urmarim comentariile voastre!!
    15 4
  • SUPERRR
    ohooo in sfarsit, sper sa nu le treaca prin cap sa il angajeze pe miki :P
    16 5
  • bine mikkkkyyyy !!!!! tine-o tot asaaa !!!! ... si drum bun :)


    o stire aproape buna : accesul limitat > lipsa lu' miky
    11 3
  • F1 si Digi
    Asta ii ca si aia" pentru un carnat a trebuit sa iau tot porcul" asa ca deca sa iau porcul (nu mai imi vine in minte varianta masculina) mai bine ma bucur de Duminici asa cum trebuie fara sa mai regret ca in loc sa ies la aer curat am stat acasa ascultand doi redusi debitand .......
    1 12
  • MIKIDUTA
    Sunt cel mai fericit om din lume ! Poa sa preaia F1 chiar si taraf tv ,,si Euforia ,, nu ma intereseaza..... decat sa dau bani pe tigari si alcool ( cum face tot melteanul roman ) prefer sa ii dau pe un abonament si sa ma uit in tihna la Formula 1 fara sa ma enervez si fara sa il mai aud pe retardatul ala cu ochii strambi de Miki Alexandrescu aka Mitomanul aka "omul care ii suge chilotii lui Schumacher" aka Licky Alexandrescu.

    Sa auzim de bine ! As vrea sa il aud pe nenea Mandu comentand F1 si in general oameni tineri care vad ce mama dracu se intampla pe pista aia si nu au glume de comunisti gay .
    13 5
  • F1 si Digi
    Ca fapt divers, sunteti ferm convinsi ca viitori comentatori vor fi mai buni decat actualii? Exista posibilitatea ca dupa doua curse sa regretati ca ati scapat de Miki..... Nu sunt prea multi comentatori de sport in tara asta si care sunt dau dovada mai tot timpul ca sunt pe langa subiect..... asa ca "Poate scapam de dracu si dam de masa".....
    12 9
  • altii
    Orice, numai sa scapam de retarzi ! Sunt oameni capabili si la noi! Au poate nevoie de un pic de reprofilare... Dar in general se descurca. Plus ca pe mine nu m-a deranjat Miki si compania pentru ca-s retarzi ,,,ci pur si simplu am capatat o ura imensa pentru ei din cauza faptului ca eu platesc niste taxe pentru mizeria aia de televiziune, este totusi televiziunea publica, iar ea, ca si in alte tari, trebuie sa incurajeze oameni care au treaba cu domeniul lor, nu incompetenta si prostia nativa.
    7 2
  • asta la vista baby
    Am scapaaaaatttttt de Miki! Uraaaaaaa!
    9 4
  • am scapat
    in sfarsit am scapat de penibilii de la miki si viky
    8 4
  • Uraaaaaa!
    Asta e prima reactie la aflarea acestei vesti. Pai cum sa ai audienta cu oameni care ucid sportul si promoveaza cancan-ul? Cand nu ai alternative, suferi cu Miki&co, dar atata timp cat exista internetul, fanii adevarati si-au cautat alternative. Mie chiar imi pare rau de Beu, ca il mai cheama cateodata sa comenteze la TVR alaturi de cei 2, si mai ales pentru ca nu este lasat sa isi exprime parerea din partea unui pilot de actualitate, nu din amintiri cu haiduci.
    10 3
  • formula magica
    mie teama ca ratingul va scade numai si pentru ca acoperirea lui digi este net inferioara TVR-ului.

    oricum, ratingul scazut insemna dezinteres pentru acest sport, insemna ca necesitatea unui circuit de F1 in Romania este zero.

    fotbalul sau circul denumit fotbal primeaza, la o tara de primate ca romania, scandalul e cel ce conteaza
    22 3
  • blescau
    hai bre ca de cand l-au lasat pe pe marinescu sa comenteze mai mult sa mai imbunatatit oleaca situatia, macar el e atent la cursa. :)
    Si pe langa asta tvr Hd la rds il prind doar cu ab de baza pt digi hd trebuie sa mai dau niste bani :)
    8 2
  • @ BLESCAU
    FOrmula 1 nu este filmata HD !
    8 3
  • Catalin
    team radio ! team radio !
    Lewis, did you hear the notice ? Jenson, do you cry ?
    Michael, why are you so happy ?
    8 2
  • da
    ce stire stupida...p cine intereseaza asta? mai ales k mai e pana in 2011.
    e o prostie, mai ales ca nu oricine poate urmarii. dar p RTL e cu mult mai fain.
    dar dece atata reclama? oricum articolul e foarte prost scris
    2 22
  • RTL
    raduvlase sa sti ca nu pierzi nimic, chiar daca Digi va avea oamnei competenti, RTL este peste multe televiziuni profesioniste, nu vezi antrenamentele de vineri dar cele de sambata si calificarile si stiri live, pentru cei de aici din Romania e o stire sa zic imbucuratoare ca cei de la Digi se vor implica POATE mai mult, o sa vedem , in rest numai bine
    4 0
  • RDS
    Acum trebuie sa gasim un contact la RDS ...cum facem sa rezolvam 2 probleme:
    1.sa putem viziona HD formula 1..nu tot felul de formate tampite de la TVR 1...
    2.sa ne comunice intervalele de timp ...foarte urat..din partea TVR1 ....conferinta de presa de dupa calificari si cursa taiata....tot felul de comentarii de la fata locului vineri , sambata si duminica..la fel ca toate televiziunile inafara de Ro care transmit live..de acolo....sau sa preia de la altii..habar nu am..dar nu consta exagerat de mult fata de contract..sa trasnmiti live si de pe teren cum fac toti dinafara...asta audienta !!!!
    Asta pt ca daca te respecti si investesti in sport ..ofera-l la adevarata valoare!....si daca s-ar putea sa revina....
    CUPLUL DE NEEGALAT BANCIU - NAUM....CUM ERA LA CICLISM...LA MULTE ALTE SPORTURI SA FIE INTEGRATI...CRED CA AR FI DATI DRACULUI RDS-UL....CHIAR CA IS TATA LOR..ADICA SCOATEM BANUL IN PLUS PT ASTA ...MA REFER..SA FIE SI DE SALARII SI ETC !!!
    4 1
  • blescau
    ei bine nu e chiar hd dar e un sd 16:9 si nu are efectul ala de turtit :)
    e hd ready :)))))
    4 0
  • HD 16:9
    Ai dreptate blescau, e ideal pt Romania anilor 2010..in viata vietii noastre nu am crezut in 20 de ani sa evoluam asa de tare..de la TV alb negru cu geam colorat in fata lui sa fie colorat..sau cu tv-uri color 1 tv color / 10.000 oameni.
    Stam bine fratilor !!!
    1 1
  • din lac in put
    am scapat de miki si am dat de mizeria de digi.
    nu putea sa ia o televiziune adevarata drepturile? fix porcaria asta de digi. si daca unde sunt eu nu exista rcs?? nu o sa creasca audienta pentru ca cei care nu vom mai prinde tvr cu siguranta vom alege bbc livestreaming nu digi.
    11 5
  • din put in lac
    gresit!
    1.de marti a intrat in vigoare legea ca poti rezilia un contract cu oricine in materie de internet cablu telefonie instant.
    2.digi au si antene si prinzi oriunde pe planeta asta satelitul si prin el sa prinzi DIGI....e usor..putina vointa sa fie ca resurse avem..
    Succes!
    6 2
  • Miki si Vicki
    Sunt realmente fericit ca am scapat de papagalii astia! Duca-se Alexandrescu cu Bonifaciu cu tot cu paranoia lor unde or vrea numai pe scaunu de comentator la Formula 1 sa nu-i mai vad sau aud. Problema e ca nu am DIGI. Dar se rezolva usor asta!
    4 2
  • schumi
    ...
    URAAAAAA!!! Am scapat de Boni&Miki!
    6 1
  • FARA CEI 2
    Sper ca cei de la RDS sa isi dea seama de ce tvr nu a avut raiting, pai raiting nu face nu numai competitia in sine cat si comentariul, pot spune ca nici UCL nu mai e ce a fost dupa ce a trecut la cei de la TVR, asadar dragi manageri ganditiva bine inainte sa ii luati pe cei 2 care au facut de ras f1 de cativa ani incoace dupa ce protv ia fost luata cu japca transimia, una f buna pana atunci. e timpul ptr modernizare, gata cu aberatiile
    3 1
  • rayn380
    Digi si F1
    Sunt in extaz la aceasta stire....:D Duca-se invartindu-se....ma refer la Miki si la Viki.....
    5 1
  • DIGI F1
    sa nu credeti ca digi va fi mai bun ...au intrerupt transmisia unei curse de moto gp pt ca trebuia sa inceapa un meci...sccuza gasita ,,sa dam cezarului ce-i al cezarului" , comentatori vorbesc tot aiurea dar mai ales de fotbal...voi incerca sa ma uit la digi dar va depinde foarte mult de comentator ....oricum de ani de zile ma uit la RTL si cred ca o sa-mi pastrez obiceiul...sau poate o sa am o surpriza placuta...
    3 1
  • bmwaurelio
    formula 1
    SUPER TARE ,NICI NU SE PUTEA O STIRE MAI BUNA CA ACEASTA,O ASTEPTAM DE MULT TIMP IN SFARSIT AM SCAPAT DE COMENTATORI ACEEIA PLICTISITORI CARE COMENTAU IN ULTIMUL HAL ACEST SPORT ,SINCER PRIVEAM FORMULA 1 PE RAI-URILE DIN ITALIA.BRAVO DIGI,FELICITARI!!!!!
    2 2
  • miki
    Ce bine scrieti toti, sper sa citeasca si MIKI. baiat bun de altfel, numai ca e ca toti in tara asta face ceva la care nu se pricepe deloc.
    2 1
  • ..............
    ................
    trebuie sa ma bag pe rcs-rds neaparat
    2 4
  • salutare
    cu siguranta vor mai infiinta un nou canal,dedicat pentru alte sporturi decat fotbal!tin minte ca s-a scris ca atunci cand au luat licenta au luat-o pentru 4 canale,in prezent au doar 2,asa ca....s-ar putea sa scapam de acel duel,fotbal-f1!
    unde m-ai pui ca astia de la Digi,au obiceiul sa transmita si reluari ale curselor,asa ca daca ai scapat duminica cursa,o poti vedea in timpul saptamanii!!!!!
    1 3
  • roxana
    didgi
    bag mana-n foc si pun pariu cu toti de pe forum :) ca oricine va veni ca si comentator la Digi va fi la fel de mult criticat asa cum a fost cuplu Miki & Viki. Nu va grabiti sa sariti dintr-o data in sus de bucurie!
    5 1
  • Cristi-Tg.Mures
    O ce veste minuunataaa....
    Multumesc orcui ne-a facut aceasta bucurie,ca am scapat de idiotii aia doi,care numai de-am p.ulea vorbeau numai despre cursa nu prea!!! Sper sa citeasca si ei aceste comentarii sau cineva care ii cunoaste sa le "redea" ce pareri avem noi toti despre ei.Niste HANDICAPATI,maii ales uritania aia de ochelarist sclerozat,Miki.Sa le dea D-zeu sanatate cui ne-a scapat de ei!!!
    3 2
  • @Daniel Popescu
    stii daca transmit si antrenamentele de vineri?
    eu sunt fericit sunt la rds-rcs.
    moto gp transmit din a doua jumatate a sezonului 2009.
    si eu nu am vazut sa intrerupa cursele pentru reclame.
    3 0
  • Comentator
    Posibil Arnold Cobilanschi sa fie viitorul comentator
    2 0
  • prudentul
    dar dacă...
    Ce se va întâmpla când cursa de F1 se suprapune cu cea de MotoGP?
    3 1
  • florynh
    bv RDS pentru preluarea drepturilor de transmisie a formulei 1 si in special ca ne ati scapat de cei doi comentatori...numai cu formula 1 nu avea legatura comentariul lor....mult succes..si la o audienta cat mai mare....
    1 2
  • Ma bucur ca nu o sa ii mai platim excursiile lui Miki
    Ma gandesc (cu bucurie) ca Miki nu va mai fi pe circuite si nici nu va mai avea ocazia sa se dea mare si sa faca publicitate si in calificari si in cursa lui Doro Sechelariu - cred ca nu mai asta stie, in afara sa se dea mare ca e cel mai bun prieten cu Bernie, Schumi si cu Hamilton. Eu urmaream foarte mult cursele pe RTL si nici nu se compara cu mizeria de pe TVR. Sper ca cei de la Digi sa citeasca toate comentariile acestea si sa tina cont sa angajeze niste comentatori pregatiti si fara prea multe cunostinte ca Miki. Macar sa transmita din studio, daca tot nu vor transmite live si vor face reportaje cu numele mari din F1. Ma bucur si ca banii pe care ii platesc la TVR nu ii vor mai plati excursiile, hotelul si diurnele lui Miki :)
    8 2
  • naspa
    Mda.... nu sunt prea fericit pt aceasta stire dra na asta e..... la naiba sa fie cu Digi.
    3 5
  • super
    sper sa aduca comentatori profesionisti m-am saturat de cei doi, ma lua somnul era aceeasi poveste la fiecare gp !
    2 1
  • re
    URA AM SCAPAT DE MIKI !!!!!
    5 1
  • si?
    tinind cont ca pt mine formula 1 devenit demult timp o chestie f. plictisitoare poate s-o transmita si ''somalia tv''
    0 7
  • cressus_66
    "CUPLUL DE NEEGALAT BANCIU - NAUM...."
    ...o idee "suuuper"!!!
    2 0
  • @schumy1969
    Nu stiu nimic precis despre asta, dar ma gandesc ca este foarte posibil. Oricum la ora antrenamentelor nu sunt alte evenimente sportive in direct, deci nu ar avea probleme de genul asta. Si nu cred ca antrenamentele libere costa chiar atat de mult.
    0 0
  • @prudentul
    Cursele de F1 nu se suprapun aproape niciodata cu cele de MotoGP, cu una-doua exceptii.
    2 0
  • no name
    fara miki
    Am scapat in sfarsit de vesnicul autotstiutor care nu accepta nici o replica din partea nimanui. Doamne multumesc. Imi pare rau de Victor. A fost OK.
    2 0
  • Go miki , go miki , go
    Nu-mi vine sa cred ca mi s-a indeplinit visul , nu va trebui sa mai aud comentariile aberante ale perechii renumite .

    Exista un Dumnezeu ....
    1 1
  • revers
    Insa nici unul nu v-ati gandit la reversul medaliei .
    TVR este platit de toata populatia , deci nu ardea dupa reclame ca sa sustina financiar costurile transmisiunilor.
    Insa un post privat trebuie sa iasa in profit de pe urma investitiei si daca audienta nu aduce profitul o vor face reclamele ca in alte tari cand taie 15 min de cursa pentru reclame .
    Sa speram ca nu va fi cazul altfel dam din lac in put.
    3 1
  • prudentul
    @ razvanis
    Digi transmite antrenamentele, calificările şi cursele MotoGP fără nici un fel de publicitate. Poate că la fel va face şi în cazul F1.
    1 1
  • florin ion
    f1 digi
    Salut baieti. Numele meu este Florin Ion si sunt unul dintre cei doi comentatori de motogp de la Digi Sport. Vreau sa va spun ca motogp-ul si formula 1 nu se suprapun niciodata deoarece organizatorii fac impreuna calendarele competitionale. Apoi la Digi avem posibilitatea ca in cazul in care pe canalul principal este fotbal sa transmitem formula 1 pe digisport+. Mai mult, va asigut ca viitorul cuplu de comentatori (singur vor fi doi) va fi unul mai mult decat solid, bine informat, gandit dupa modelul un specialist pe partea tehnica si un gurist bun pe partea de statistica. S-ar putea sa apara in schema si un reporter special, pentru cursele europene. Numai bine!
    4 3
  • @florin ion
    Multumim foarte mult pentru informatii, pacat ca nu ne poti da detalii despre numele celor doi comentatori :)
    2 2
  • florin ion
    comentatori
    In momentul in care se va definitiva aceasta chestiune cu cea mai mare placere am sa o fac. Sunt mai multe variate pe partea de specialist si ramane sa facem o alegere din acest punct de vedere.
    0 2
  • mihai01
    normal
    pai ce audienta sa ai cand spectacolul a scazut? masinile sunt harburi la mana a doua cei care erau la retrogradare castiga
    1 0
  • Dragos
    Felicitari
    felicitari!
    o miscare buna.
    incercati sa analizati stilul de comentariu profi (vezi ITV) si actualmente RTL si BBC.

    imi doresc un comentariu LIVE a ceea ce se intampla, chiar dca nu de la fata locului.

    Un comentariu lipsit de sabloane gen fratricit, hectacomba, baioneta si altele de genul...
    0 1
  • Mihai de la Braila
    Salut !
    Ma inerva mereu Miki ca ii facea mereu reclama lui Mihai Marinescu.Sa le fac reclama cand or ajunge in Formula 1 nu in alte formule.
    0 1
  • F1
    Din cauza lor urmaream cursele cu sonorul inchis.
    Nu era acelasi spectacol, dar macar eliminat bruiajul grosolan si enervant pretins a fi comentariu.
    0 0
  • motogp 2011
    baieti am si eu o intrebare cine transmite cursele de moto gp anul asta in afara de disi sport plus
    0 0
  • emilr70
    UNA BUNA, ALTA REA!
    MAI BINE NU SE PUTEA..... E OK CA TRANSMITE DIGI SPORT, POATE SCAPAM SI SIGUR AM SCAPAT DE CEI DOI COMENTATORI DE LA TVR CARE NU-SI AVEAU LOCUL ACOLO. ORICUM FACEAU UN COMENTARIU DE RAHAT...........IN REST TOATE BUNE.
    0 0
  • oannas
    AIUREA
    O VESTE EXTREM DE REA...ASTA DA DISCRIMINARE! CHIAR DACA NU IMI FACEAU MARE PLACERE (CUI OARE I-OR FI FACUT) COMENTARIILE CUPLULUI BONIFACIU - ALEXANDRESCU, MACAR AVEAM POSIBILITATEA DE A DA SONORUL PE MINIM. SAU NU II LUAM IN SEAMA. ASA, TIMP DE TREI SEZOANE (2011 - 2013), ADIO FORMULA UNU IN CASA MEA. DISCRIMINARE!!! MAI BN PRELUA UN POST CARE CHIAR SE PRINDE PE TERITORIUL ROMANIEI! DE EXEMPLU, IN ORASUL MEU NU EXISTA ACEST OPERATOR DE CABLU (RCS/RDS). CINE STIE, POATE NE MUTAM TOTI IUBITORII MOTORSPORTULUI IN ALT ORAS!!!!!!!! SA DEA DOMNUL DOAR SA NU AVEM PARTE DE EVENIMENTE URATE IN F1!
    1 0
  • guianu
    formula 1
    ssss
    0 0
  • guianu
    formula 1
    nu avem comentatori asta e drept poate nici informatiile necesare . as vrea sa vad ziua cand o cursa e comentata asa cum o face raiuno . pentru ca eu zic"'comentariu e sufletul transmisiei" posibil sa nu se invete la scoala. cu siguranta am vrea la 300km pe ora macar ritmul vorbirii sa fie unul mai alert/. sunt fan formula 1. cu tot respectul pentru toti comentatoriide orice tip de sport macar sa invete de la topescu de la graur care au crescut la tvr. profesionisti ducem lipsa
    1 0
  • niku_2010
    formula 1
    Frumoase comentari sint fan formula 1
    0 1
  • miku_2010
    formula 1
    02.05.1994 ayrton senna pe circuitu imola viraju tamburelo
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru