OFICIAL: FIA a aprobat trecerea la motoare în şase cilindri din 2014

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 30.06.2011
FIA a aprobat propunerea echipelor de a utiliza motoare turbo în şase cilindri de 1.6 litri cu sistem KERS începând din sezonul 2014.

Prin intermediul unui vot desfăşurat prin fax, Consiliul Mondial al FIA a aprobat miercuri seară propunerile echipelor şi acţionarilor din Formula 1 cu privire la regulamentul tehnic.

Astfel, a devenit oficial că începând din sezonul 2014 Formula 1 va utiliza motoare turbo în şase cilindri de 1.6 litri, care vor fi acompaniate de sisteme KERS de 120 kw, valoare dublă comparativ cu cea utilizată în prezent.

"În urma unui vot prin fax realizat de membrii săi, Consiliul Mondial al FIA a ratificat regulamentul pentru motoare realizat recent în cooperare cu principalii acţionari ai Formulei 1. Noul motor va fi o unitate turbo V6 de 1.6 litri cu sisteme de recuperare a energiei. Această nouă formulă va intra în vigoare de la începutul sezonului 2014 al Formulei 1", precizează forul mondial într-un comunicat de presă.

Decizia FIA vine după ce propunerea iniţială privind trecerea la motoare turbo în patru cilindri începând din 2013 a fost respinsă de Ferrari, Mercedes şi Cosworth, trei dintre constructorii implicaţi în Formula 1.

Detalii necunoscute despre noul regulament

FIA nu a menţionat nimic în plus privind regulamentul tehnic al Formulei 1 pentru sezonul 2014, chiar dacă echipele au propus creşterea turaţiei maxime a motoarelor de la 12,000 rpm în varianta anterioară până la 15,000 rpm. De asemenea, FIA stabilise anterior că sezonul 2013 va marca schimbarea radicală a aerodinamicii monoposturilor, însă noul regulament ar putea fi amânat până în 2014 pentru a coincide cu introducerea noilor motoare în şase cilindri.

Via | FIA

Taguri: FIA, regulament

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru