Un comisar de cursă de la Montreal a murit după ce a fost călcat de o macara

de Daniel Popescu
Luni, 10.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un comisar de cursă implicat în recuperarea monopostului lui Esteban Gutierrez a încetat din viaţă după ce a fost călcat de o macara.

Munca acestor comisari nu este întotdeauna vizibilă, dar este vitală pentru sportul nostru, iar fără devotamentul, timpul şi dedicarea lor nu ar exista sporturile cu motor.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Accidentul suferit de Esteban Gutierrez pe finalul Marelui Premiu al Canadei a condus indirect la producerea unei tragedii.

Unul dintre comisarii de cursă sosit la faţa locului pentru a evacua monopostul pilotului Sauber a scăpat din mâna staţia radio cu care comunica cu colegii săi. El s-a aplecat să ia staţia radio de jos, însă în acel moment a fost călcat de o macara mobilă aflată în zonă, întrucât şoferul acesteia nu l-a observat.

Comisarul a primit îngrijiri la centrul medical al circuitului şi a fost transportat de urgenţă la spitalul Sacre-Coeur din Montreal, însă în noaptea de duminică spre luni a încetat din viaţă în ciuda eforturilor medicilor de a-l salva.

Sebastian Vettel a fost unul dintre primii piloţi care si-a exprimat regretul pentru acest incident şi a lăudat munca depusă de comisari pe parcursul Marilor Premii.

"Munca acestor comisari nu este întotdeauna vizibilă, dar este vitală pentru sportul nostru, iar fără devotamentul, timpul şi dedicarea lor nu ar exista sporturile cu motor.

Îmi pare foarte, foarte, rău să aud această veste şi gândurile mele sunt cu familia şi prietenii săi", a declarat germanul pe site-ul său oficial.

Identitatea comisarului nu a fost dezvăluită, însă acesta este al treilea incident de acest gen petrecut începând din anul 2000. Paolo Ghislimbert şi Graham Beveridge au murit în cursele de la Monza din 2000 şi, respectiv, Melbourne din 2001 după ce au fost loviţi de rotile unor monoposturi în urma unor incidente pe circuit. 

Comentarii (5)

  • Nasol. Daca nu ma insel,e adevarata faza ca acesti comisari sunt voluntari si nu sunt platiti?
    14 0
  • @Familia comisarului: Cele mai sincere condoleante familiei comisarului. Este trist ce s-a intamplat dar... pacat.
    19 3
  • Un accident stupid care a lasat in urma familii indurararte. Pacat ca se mai intimpla si astfel de evenimente nedorite.
    Dormi in pace ...
    13 2
  • voluntar
    As tinde sa cred ca sunt echipe de voluntari coordonate de oameni bine instruiti si bine platiti. Ca, intr-adevar, e foarte greu sa platesti foarte multi comisari de cursa. Cel putin la olimpiade cam asa sta treaba
    2 4
  • Marian
    Toti sunt voluntari si nu sunt platiti. Ceasul rau pisica 13.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru