Canada vrea ca toate mașinile noi să fie cu zero emisii din 2035

de Tiberiu Safta
Marti, 19.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit informațiilor din presă, Canada este pe cale să aprobe un plan care prevede vânzarea exclusivă de mașini noi cu zero emisii începând din 2035. Alături de mașinile electrice și cu hidrogen, modelele hibride PHEV vor fi și ele încadrate în această categorie.

Conform unor informații publicate de Reuters și de CBC News, guvernul din Canada este pe cale să anunțe un nou regulament pentru vânzarea de mașini noi începând din 2035. Mai exact, Canada vrea ca toate mașinile noi vândute din acel an să fie cu zero emisii, adică electrice și cu hidrogen. În schimb, într-un mod mai neobișnuit, mașinile hibride cu încărcare la priză vor fi și ele încadrate în categoria vehiculelor cu zero emisii.

De asemenea, potrivit informațiilor de până acum, guvernul canadian dorește ca vânzările de mașini cu zero emisii să reprezinte 20% din vânzările totale în 2026, 60% în 2030 și 100% în 2035. Astfel, noile reguli sunt "menite să asigure că producătorii de automobile produc destule vehicule cu zero emisii accesibile pentru a face față cererii." Noul regulament va fi cunoscut sub numele Electric Vehicle Availability Standard. Prin asta, producătorii vor trebui "să câștige suficiente credite pentru a demonstra că îndeplinesc obiectivele."

Din informațiile de până acum, aceste credite vor fi bazate pe numărul de vehicule cu zero emisii vândute.

Mai mult, valoarea creditului variază în funcție de vehicul. În plus, producătorii vor putea câștiga credite prin îmbunătățirea infrastructurii de încărcare din țară. În cazul în care un producător nu reușește să obțină creditele necesare pe parcursul unui an, acesta poate cumpăra credite rămase în rezervă de la alți producători.

Noul regulament ar urma să intre în vigoare la finalul lui 2025 sau la începutul lui 2026.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Trilulilu
    Trudeau, mica păpușică a WEF (own nothing și eat ză bugs), vrea ca populația să cânte cum i se dictează.
    6 6
  • Canadienii sunt de multa vreme in topul looserilor. Vezi C0vld, etc
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru