Update: Mercedes, acuzată că a efectuat un test secret pentru evaluarea pneurilor

de Daniel Popescu
Duminica, 26.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull a înaintat un protest oficial împotriva echipei Mercedes după ce germanii au efectuat în secret trei zile de teste cu pneurile Pirelli.

Esential 3 zile de teste a efectuat Mercedes in secret dupa cursa de la Barcelona
2 este numarul echipelor care ar putea protesta oficial impotriva Mercedes: Red Bull si Ferrari

UPDATE: Red Bull Racing a înaintat un protest oficial împotriva echipei Mercedes pentru efectuarea unui test cu monopostul din acest sezon pe circuitul de la Barcelona, în timp ce Ferrari a solicitat lămuriri suplimentare din partea FIA. Subiectul va fi analizat de comisarii de cursă ai FIA după Marele Premiu al statului Monaco, însă posibilele sancţiuni la adresa Mercedes nu sunt încă cunoscute. 

STIREA INITIALA

Mercedes este în pericol să fie acuzată în mod oficial de încălcarea regulamentului tehnic al Formulei 1, după ce au apărut informaţii potrivit cărora echipa germană a efectuat trei zile de teste cu pneuri Pirelli pe circuitul de la Barcelona, la scurt timp după Marele Premiu al Spaniei.

Testele în timpul sezonului au fost interzise începând din 2009, însă o portiţă de regulament a permis celor de la Pirelli să solicite echipei Mercedes o serie de teste pentru a înţelege motivele pentru care are probleme cu actualele cauciucuri, care au generat numeroase controverse în ultima perioadă.

Mercedes a efectuat nu mai puţin de 1.000 de kilometri de teste, echivalentul a peste trei curse, în care a evaluat inclusiv noile pneuri spate pe care Pirelli vrea să le introducă la Marele Premiu al Canadei de peste două săptămâni.

Mercedes consideră că testul respectă regulamentul tehnic întrucât a fost solicitat de Pirelli, cu atât mai mult cu cât FIA a fost informată despre acest lucru înainte de efectuarea testelor.

Cu toate acestea, Red Bull şi Ferrari sunt profund nemulţumite de situaţia creată şi consideră că Mercedes beneficiază de un avantaj tehnic prin faptul că a efectuat teste cu pneurile Pirelli. Potrivit unor informaţii dezvăluite de BBC, cele două echipe analizează posibilitatea de a protesta în mod oficial împotriva celor de la Mercedes, însă nu este clar dacă echipă ar putea fi descalificată din Marele Premiu al statului Monaco sau dacă exista un alt gen de sancţiune într-o astfel de situaţie.

Mercedes este cea mai afectată echipa de noile pneuri introduse de Pirelli în acest sezon şi nu a fost capabilă să obţină nicio victorie în ciuda celor patru pole position-uri obţinute în primele şase etape ale campionatului.

Via BBC Sport

Comentarii (8)

  • Hmmmmm ....nu este corect ce se intampla, corect ar fi fost sa beneficieze toate team-urile, sa plece odata circul asta de pirelli din f1 sa echipeze ce mijlosce de deplasare vor ei, mai putin masinile rapide.
    15 5
  • Deci daca sunt destepti, intr-o cursa in care nu mai au ce face, vor forta si ei pneurile spre rupere pentru a beneficia de teste nu?

    Este inca o data demonstratia absurditatii sistemului actual: echipele nu pot testa masinile si nici macar producatorul de anvelope nu poate testa o masina apropiata ca performante... absurd...
    18 1
  • Si cum e pana la urma cu testele?Daca nu au incalcat regulamentul,de ce au fost secrete?!Si daca au fost facute in secret,au incalcat regulamentul?!Parca e un film pentru prosti povestea asta cu Pirelli !
    12 0
  • Daca se adevereste ca au incalcat regulamentul,asa cum e el la ora actuala cu bune si rele,sa plateasca!!! No offence!
    13 0
  • stefan
    e prea mare coicidenta ca Lotus(a carei masina a fost folosita pt a dezvolta cauciucirile inainte de inceperea sezonului), Ferrari( care au facut is ei teste dupa cursa din Bahrain) si acum Mercedes si-au inbunatatit foarte mult uzura cauciucurilor. Ar trebui sa faca si cu celelate echipe acest test.
    0 0
  • JugaruGabi
    Eu nu inteleg de ce Mercedes n-a declinat invitatia celor de la Pirelli.
    Pana la urma, toate echipele ar fi trebuit sa le dea cu jet celor de la Pirelli intrucat nu ofera niciun beneficiu in F1. Acum toata lumea alearga dupa ideea de a ajunge la finish, nu ca inainte cand ideea era de a se bate pentru locul 1.

    E jenant si sper ca Pirelli sa decoleze din F1 in 2014.
    2 2
  • Daca FIA a stiut de aceste teste, si nu a luat nici o masura inaintea efectuarii lor, atunci nu au nici un drept sa penalizeze in vreun mod echipa Mercedes. E deja prea tarziu acum pentru a se lua o masura.

    @JugaruGabi - probabil au ales Mercedes pentru ca eu au terminat cel mai repede pneurile, asta fara sa mearga neaparat repede. Iar Mercedes a acceptat deoarece aveau nevoie de aceste teste. Crezi ca ar fi fost vreo echipa care sa fi refuzat o astfel de ocazie daca stiau ca nu incalca regulametul. Nu conteaza spiritul regulamentului, conteaza litera regulamentului.

    Si eu sper sa decoleze Pirelli in 2014.
    8 0
  • iceman
    parcă trebuia să fie câte un reprezentant de la fiecare echipă, să beneficieze toți de informaţii
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru