Vergne nu va concura pentru Toro Rosso în 2015. Sainz Jr. ar putea fi confirmat luni

de Daniel Popescu
Joi, 27.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean-Eric Vergne a anunţat că nu va rămâne la Toro Rosso în sezonul 2015. Carlos Sainz Jr. este favorit să obţină locul disponibil, iar un anunţ oficial ar putea fi făcut luni.

Nu voi mai pilota pentru Toro Rosso în sezonul 2015.

Jean-Eric Vergne
Pilot Toro Rosso
Toro Rosso nu a anunţat încă numele coechipierului lui Max Verstappen pentru sezonul 2015 al Formulei 1, însă Jean-Eric Vergne a exclus deja posibilitatea a rămâne la echipă pentru încă un sezon.

Francezul a făcut anunţul în cursul serii de miercuri, la scurt timp după încheierea sesiunii de teste din Abu Dhabi, pe contul său oficial de pe reţeaua de socializare Twitter. "În ciuda unui sezon bun şi a celor 22 de puncte câştigate, nu voi mai pilota pentru Toro Rosso în sezonul 2015. Mulţumesc pentru toţi aceşti ani. Să mergem înainte spre o nouă provocare majoră!", a precizat el.

Vergne are opţiuni limitate în Formula 1 pentru sezonul următor, astfel că cel mai probabil se va refugia într-o altă competiţie.

Carlos Sainz Jr, favorit pentru post

Uitaţi-vă luni pe Servus TV.

Pilotul va fi prezent în cadrul programului de Formula 1.

Helmut Marko
Consultant Red Bull
Anterior, Red Bull a anunţat că are în vedere nu mai puţin de patru piloţi pentru sezonul 2015, printre care şi Vergne. Carlos Sainz Jr. este favorit să obţină postul după ce a devenit cel mai tânăr campion din Formula Renault 3.5, însă pe lista echipei se mai află Alex Lynn, proaspăt campion în GP3 care a testat pentru Lotus în Abu Dhabi, şi Pierre Gasly, un francez de numai 18 ani care concurează în prezent în Formula Renault 3.5.

Un anunţ oficial ar putea fi făcut luni, potrivit unor declaraţii ale lui Helmut Marko, consultantul Red Bull şi principalul responsabil de această decizie. "Uitaţi-vă luni pe (postul de televiziune) Servus TV. Pilotul va fi prezent în cadrul programului de Formula 1", a declarat el, referindu-se la o emisiune pe postul austriac de televiziune care se află în proprietatea Red Bull.

Via Jean-Eric Vergne, Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru