Vettel admite că îi va fi dor de Red Bull Racing

de Daniel Popescu
Luni, 24.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel susţine că îi va fi dor de Red Bull Racing, după ce şi-a încheiat cariera la cvadrupla campionă mondială înainte de a se alătura celor de la Ferrari.

Aş vrea să mulţumesc echipei Red Bull pentru tot ce au făcut. Îmi va fi dor de ei.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull Racing
Cariera lui Sebastian Vettel la Red Bull Racing s-a încheiat duminică în Abu Dhabi, iar germanul se va îndrepta spre Ferrari cu un palmares de patru titluri mondiale cucerite între 2010-2013.

După o perioadă atât de lungă plină de succes, germanul admite că îi va fi dor de Red Bull Racing şi, privind în urmă, afirmă că nu se aştepta la astfel de performanţe.

"Cred că ultimii şase ani au reprezentat o călătorie incredibilă şi nu ne aşteptam la asta când am început să lucrăm împreună. Niciodată nu te poţi aştepta să câştigi patru titluri la piloţi şi patru titluri la constructori la rând. Ajungi să cunoşti unii oameni într-un mod bun şi să construieşti relaţii care se vor menţine pentru mult timp. Ai zile fericite şi zile triste, dar treci prin ele împreună şi cred că am învăţat mult.

Aş vrea să mulţumesc echipei Red Bull pentru tot ce au făcut. Îmi va fi dor de ei, dar mă simt pregătit pentru pasul următor", a declarat el.

A fost o plăcere să lucrăm cu el şi îi dorim numai bine în viitor. Va fi întotdeauna un prieten al echipei.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
Vettel a avut parte de o cursă dificilă la ultima sa prezenţă în cockpitul Red Bull Racing. Germanul a fost exclus din calificări din cauza nerespectării regulamentului tehnic şi a încheiat pe locul opt după ce a plecat din pitlane, în condiţiile în care coechipierul său Daniel Ricciardo a fost al patrulea după ce a suferit aceleaşi probleme. Şeful Christian Horner admite că Vettel merita un final mai bun de sezon şi îi mulţumeşte acestuia pentru performanţele obţinute împreună.

"Pentru Vettel, locul opt nu reflectă timpul petrecut alături de echipă, cu patru titluri mondiale, 38 de victorii, patru titluri la constructori şi 44 de pole positionuri.

A fost un membru fantastic al echipei şi este un competitor absolut grozav. A fost o plăcere să lucrăm cu el şi îi dorim numai bine în viitor. Va fi întotdeauna un prieten al echipei", a precizat el.

La finalul cursei, echipa i-a mulţumit lui Vettel şi prin intermediul unei pancarte pe care a adăugat şi pole position-ul şi victoria obţinute de german în Marele Premiu al Italiei de la Monza din sezonul 2008, pe vremea când concura pentru Toro Rosso.

Via ESPNF1

Comentarii (13)

  • Cred si eu, mai ales la ce echipa are Red Bull. Allison este sub Newey, Maticaci sub Horner, bugetul echipei la fel. Cred ca si motorul il vor avea mai bun. S-a dus la Ferrari doar pentru celebritate. Titluri are, stie ca Ferrari sunt departe de performanta.
    12 1
  • Ferrari 2015
    #Turrini "With #Arrivabene #Tombazis is out"

    #Turrini "2015 car first sings are very poor, #Vettel has been informerd , while #Raikkonen already knew it" // i hope this is not true : (

    #Corriere "#Vettel asked for #Stella to remain as his track engineer, but he accepted #Mclaren offer"

    #Ferrari Most likely today there will be the announcement of #Arrivabene as new team principal.

    Multe nu ar mai fi de spus. Astept confirmarile.
    4 1
  • ar putea sa-si domoleasca dorul intrand la boxele RB in prima cursa pentru Ferrari ....
    10 5
  • Maticaci tocmai a primit un sut in dos. Pentru performanta deosebita de a-l pierde pe Alonso. Printre altele.
    18 2
  • Deci la Ferrari se poate și mai rău decât 2014...
    12 7
  • Sunt un fan Ferrari dar vad ca echipa asta nu se reformeaza. Pierde pilotul de referinta, pierde managementul de referinta dar nu aduce in loc decat pseudo lideri. Inginerii pleaca. Nu au nici un plan, cel putin asta vad din aceste mutari absolut haotice. Monopostul din 2015 e departe de ce se doreste......Se transforma intr-o echipa solida de mijloc de clasament. Din pacate. Imi pare rau de Vettel. Sincer.
    10 4
  • L-o pus dracu sa vina la Ferrari. O sa isi dea palmi. Astia l-au dat jos pe Marco si l-au adus pe Maurizio. Maurizio asta ii fratele lui Maurizio ala de la CFR Cluj, Maurizio Trompeta.
    13 3
  • ovidiu15081982
    UN CAMPION DE PLASTIC ! DACA NU ERA NEWEY NU LUA NICIUN TITLU ! II DORESC SA AIBA 3 ANI DE SECETA LA FERRARI..ASTA MERITA..UN PILOT LIPSIT DE CARACTER.. CE O SA MAI RAD DE LA ANUL CAND O SA SE TARASCA PE LOCURILE 8-10...LET THE SHOW BEGIN !!
    12 13
  • Pun pariu ca nu sta mai mult de 2 ani. Asta pentru inceput. O sa intre in istorie ca pilotul cel mai tittrat care a stat cel mai putin la Ferrari.
    8 5
  • @ovidiu,,,sint in totalitate de acord si as adauga ca cele 4 camp au fost luate numai cu minariile rbr , dealtfel dovedite dar sau inchis ochii,,
    6 10
  • Singaporezul
    A facut istorie si va mai face si la Ferrari spre deosebire de trisor.Cine vrea sa parieze,sunt aici(vorbesc serios).Forza Vettel!
    8 5
  • Ferrari
    Nu, Vettel nu a trisat niciodata si nici RBR..... doar au plecat din pit lane pentru ca era mult prea flexibila aripa fata...... victime ce mai!
    3 6
  • Singaporezul
    Cand o sa intre coeechipierul lui Vettel in parapeti ca sa castige el o cursa atunci o sa fiu de acord cu tine.
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru