Vettel şi-a reziliat contractul cu Red Bull, va pleca la Ferrari şi va fi înlocuit de Kvyat

de Daniel Popescu
Sambata, 04.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a anunţat că va pleca de la Red Bull la sfârşitul acestui sezon. Germanul va semna cu Ferrari şi va fi înlocuit la Red Bull de Daniil Kvyat.

Esential 4 titluri mondiale a cucerit Sebastian Vettel pentru Red Bull Racing in perioada 2010-2013
4 titluri la constructori a castigat Red Bull Racing in acelasi interval de timp
Sebastian Vettel a furnizat una dintre cele mai mari surprize de pe piaţa transferurilor din acest sezon, după ce a anunţat că îşi va rezilia contractul cu Red Bull Racing scadent în 2015 şi va părăsi astfel echipa la sfârşitul acestui sezon.

Germanul avea o clauză specială potrivit căreia îşi poate rezilia prematur contractul cu cvadrupla campioană mondială, indiferent dacă Red Bull este de acord sau nu.

"Vettel ne-a informat că va părăsi Red Bull Racing la sfârşitul sezonului 2014. Vrem să-i mulţumim cu căldură lui Vettel pentru rolul incredibil pe care l-a jucat la Red Bull în ultimii şase ani", a precizat echipa într-un comunicat de presă.

Destinaţia lui Vettel este Ferrari

Evident, Ferrari i-a făcut o ofertă foarte atractivă.

S-a deschis o oportunitate acolo şi a decis că este momentul potrivit.

Christian Horner
Sef Red Bull Racing
Anunţul lui Vettel a venit la numai câteva ore după ce presa internaţională a anunţat că Fernando Alonso a decis la rândul său să plece de la Ferrari la finalul anului şi că spaniolul este în negocieri avansate cu McLaren. Practic, Ferrari s-a orientat rapid şi a reuşit să-şi asigure serviciile lui Vettel pentru 2015, însă înţelegerea va fi confirmată doar după rezilierea formală a acordului Scuderiei cu Alonso.

"Evident, Ferrari i-a făcut o ofertă foarte atractivă. S-a deschis o oportunitate acolo şi a decis că este momentul potrivit. Este alegerea lui şi este de mult timp în Formula 1 pentru a putea să ia singur decizii", a declarat Christian Horner, şeful Red Bull Racing.

Kvyat, coechipierul lui Ricciardo din 2015

Chiar dacă Vettel şi-a anunţat intenţiile abia vineri noapte, Red Bull Racing a stabilit deja numele înlocuitorului său.

Daniil Kvyat va fi promovat de la Toro Rosso pentru a deveni coechipierul lui Daniel Ricciardo, după o reţetă deja clasică. Horner susţine că prin prisma acestei strategii nu s-a gândit niciodată să-l aducă la echipă pe Alonso.

"De câţiva ani filosofia noastră a fost să sprijinim tinerii, să creştem propriile talente şi exact asta am făcut cu Vettel. Au existat semne de întrebare când am semnat cu el sau cu Ricciardo, dar am demonstrat că strategia funcţionează", a explicat Horner.

Comentarii (52)

  • Veste buna pt RB,veste nasoala pt ferraristi.
    10 31
  • Mult succes pentru Vettel si Alonso!
    32 4
  • Mirabel
    Sa vedem ce mai zic acum toti fanii Ferrari daca Vettel reuseste un titlu in urmatorii 2 ani sau si mai frumos 5 consecutive.
    31 7
  • O mutare logica! Ferrari esteo legenda, un vis pt piloti, si daca va castiga macar un titlu cu ei va reusi ce nu a putut Alonso! (evident din cauza masinii) Daca ramanea la RedBull cota sa ar fi putut sa scada daca si anul viitor era dominat de Ricciardo.
    PS Inca mai sper sa il vad si pe Hamilton la Ferrari la un moment dat!
    19 12
  • Ferrari
    Vetel fara Horner si mai ales Newey vine degeaba la Ferrari. Si vine dupa ce a incasat-o de la Rici deci nu chiar pe usa din fata. Alonso nu e sigur ca merge la Mclaren. In carti este si Mercedes.
    18 14
  • Yeah, baby!!!!!!! Unul dintre cei mai buni piloti din lume, la cea mai titrata echipa din lume! Sincer, cred ca e o decizie luata inca de la inceputul sezonului, probabil d-asta l-a si batut "Marele" Ricciardo aproape-n fiecare cursa. Vom vedea de la anul unde va fi Ferrari si unde va fi Red Bull.
    31 20
  • totii fraierii merg la ferrari, crezand ca masina echipei lor e proasta... dar la ferrari si-o iau mai rau. o sa vada toata lumea ce pilot prost e vettel si ca atunci cand a castigat a fost meritul red bull. lol

    p.s. chiar tineam cu vitel
    12 23
  • A, si inca ceva. Oare Kvyat e alegerea potrivita pentru o echipa care a cucerit 4 titluri mondiale?? Asta e un semn ca Red Bull se apropie incet dar sigur de finalul experientei in F1.
    17 17
  • Ferrai sunt praf. Erau alti mai buni. Ricardo i-a dat clasa anul asta, Botass...... .
    11 16
  • O alegere proasta pentru Ferrari. In epoca turbo Vetel nu valoareaza mai nimic. Pentru cei care inca nu stiu ce inseamna F1, echipa Red Bull l-a facut pe Vetel campion, nu invers. Ma astept sa-l vad intrand in ciocanul lui Kimi care il are pe Allison. Maticaci cu Fiat au ales dupa ceea ce stie el, a ales marketingul nu performanta.
    18 18
  • Ciuruitu
    Kimi+seb la fierrari, acum detractori... Fanii fierrari cred ca sunt in deruta, restul isi freaca mainile; rbr si grande alfonso se apropie de pensie
    17 9
  • E clar, Ferrari nu va face nimic anii viitori. Rb il are pe Ricci, ca a dovenit ca poate fi mai bun sau macar egalul Vitelului, nu pierd mare lucru. Dimpotriva, scad salariul urias platit lui Vettele si il promoveaza pe Kvyat caruia ii vor da muuult mai putin.
    10 11
  • iceman
    cat de buna alegerea lui Kvyat vedem sezonul urmator, multi au zis de Ricciardo ca nu a fost alegerea buna, multi experti pe lume
    15 2
  • @mirabel
    E duma zilei!!:)))))-Nici pentru titluri nu se va mai bate Ferrari de-acum inainte. Pensia e pentru Ferrari si Vitel!
    6 10
  • Iti spun eu iceaman, Kvyat a demonstrat anul asta ca e mai bun decat Vergne, a gresit doar din lisap de experienta si atat. In rest a demonstrat in gp2 cu amsini egale ca poate fi foarte bun.
    6 2
  • Damn!!!
    1 1
  • Tipic Ferrari. Isi da pilotul ce poate obtine rezultate mediocre cu masina ce o produce Ferrari si aduce un pilot talentat dar care nu are rezultate decat intr-o masina dominanta si care sa fie in totalitate pe gustul sau.
    Nu inteleg mutarea celor de la Ferrari daca nu l-au adus si pe Newey sa ii faca masina la Vettel. Pentru marketig si publicitate ca au cvadrupu campion mondial, probabil altfel nu inteleg. Fara Newey ce poate sa faca Vettel?
    17 12
  • *ce poate obtine rezultate bune cu masina mediocra ce o produce Ferrari.
    6 9
  • *cvadruplu
    3 7
  • sheitan
    Cred ca Ferrari ar fi avut oportunități mai bune.... dar ce stie alonsistul din mine...... cat despere alonso..... ar fi trebuit sa aleaga Williams...... as fi fost cel mai multumit!
    7 2
  • Nu e vb de ce poate Alonso, e vb de ce poate Ferrari, incearca si el cu mclaren, poate scoate ceva cu Honda, daca nu, in 2-3 se retrage ca si Kimi.
    4 2
  • Alonso in locul lui Button la Mclaren. Magnussen mai semneaza pe un an.

    PitLaneTalk @pitlanetalk · 4m 4 minutes ago
    Jenson Button will be left without a drive and it's likely his final year in Formula 1. #F1 #Formula1

    PitLaneTalk @pitlanetalk · 6m 6 minutes ago
    Pretty sure now that Fernando Alonso replaces Jenson Button at McLaren. Kevin Magnussen to continue for another year. #F1 #Formula1
    5 2
  • @Mircea McLaren - Ce zici de mutarea lui Alonso la Mclaren? Dar fii sincer!
    7 1
  • Vitelusul netalentat nu va mai obtine victorii,Ferrari i-au o mare tapa aducand campionul de carton, Kvyat mi se pare cel mai promitator tanar pilot si nu m-ar mira sa-l bata pe Ricci inca din primul sezon,Alonso sper ca va avea o masina cu care sa se bata la victorii.Mi-ar placea ca lupta pentru titlul mondial din 2015 sa fie intre Hamilton si Alonso
    17 9
  • RBR la anul decadenta, ferrari a facut cea mai buna alegere cu vettel. Kimisor deja este un intrus pe acolo, sper sa scape si de el, poate vine si bianchi sa ii calce pe urme lui vettel.
    10 5
  • RBR la anul decadenta, ferrari a facut cea mai buna alegere cu vettel. Kimisor deja este un intrus pe acolo, sper sa scape si de el, poate vine si bianchi sa ii calce pe urme lui vettel.
    6 3
  • fabrica de suc
    Alonso oricum va fi in prim plan in urmatorii ani. Se va bate cu Hamilton pentru titluri. In rest, D-zeu cu mila.
    6 8
  • Am fost sincer mereu si o repet. Nu imi place deloc Alonso ca om si cum i-a injunghiat in spate pe Ron si pe Lewis in Ungaria si in Italia in 2007. Dar nu am ce face, la fel cum il voi sustine pe Magnussen va trebui sa il sustin si pe Alonso, pentru ca vor aduce puncte pentru Mclaren.
    Mutarea lui Alonso la Mclaren este ca si cum as fi nevoit sa trag o gura mare de tot de spirt sanitar pe gat la sec si cu viteza. Dar trebuie sa o fac pentru ca altfel nu imi va trece "boala" (aka 2013-2014).
    O sa invat sa tzin cu el si sa il sustin, ce pot altceva face????
    Daca as merge dupa Lewis la Mercedes-Benz, as fi un tradator si un mizerabil, si as calca in picioare toate conceptiile si idealurile mele, lucru pe care nu il pot face. M-as dicredita eu singur.
    Iubesc Mclaren nebuneste si pentru Mclaren o sa ma obisnuiesc si cu Alonso si cu orice pilot.
    Strict sportiv, Mclaren nu puteau face o alegere mai bun avand in vedere faptul ca Hamilton nu va pleca de la Mercedes prea repede. Chiar daca are 33 de ani nu puteau gasi ceva mai bun pe piata. Vettel e mai tanar dar nu cred ca poate conduce o masina slabutza cum o face Alonso. Pentru Honda si pentru Mclaren Alonso este varianta cea mai buna.
    21 3
  • Comentariul de mai sus se doreste a fi un raspuns pentru @Gigi
    9 2
  • O mutare care arata ca Vettel s-a cam pierdut cu firea anul asta. Ca si CM, el ar fi trebuit sa dea tonul transferurilor, nu sa fie un perec pentru acoperirea plecarii lui Alonso. Vad ca nu se vorbeste de bani. Suspect. Probabil nu-s prea multi. Cat despre Newey, acum as putea spune ca e posibil ca retragerea lui de la RB sa fie de fatada. Oricum, succes Vettel! Succes Ferrari!
    10 2
  • @Mircea, sosirea lui Alonso la Mclaren poate revitaliza echipa. Daca Hondo are un motor bun integrat perfect in sasiu? Alonso se poate bate la titlu. Mclaren au fost tinuti in loc defaptul ca au semnat cu Honda pt motorizare iar mercedes nu i-a invata cum sa folosesca motorul la adevarata capacitate. Poate cine stie, le-a mai tras si din CP.
    8 2
  • Pikachu F1
    Ce repede si-a schimbat gandirea, marele fan McLaren. Acum cateva luni, spunea ca Button este net superior lui Alonso, ca Magnussen sterge pe jos cu Alonso. Ca orice pilot este mai bun ca Alonso, acuma frumuse... s-a schimbat caseta, Alonso este cel mai bun pilot.

    "Strict sportiv, Mclaren nu puteau face o alegere mai bun avand in vedere faptul ca Hamilton nu va pleca de la Mercedes prea repede. Chiar daca are 33 de ani nu puteau gasi ceva mai bun pe piata. Vettel e mai tanar dar nu cred ca poate conduce o masina slabutza cum o face Alonso. Pentru Honda si pentru Mclaren Alonso este varianta cea mai buna".

    Saracul.. nici caracter nu are, nici macar puterea de a sta langa cuvintele sale nu are...
    7 3
  • Florin
    Vettel nu vine la Ferrari "en fanfare". Vine ca...pleaca Alonso. Toata lumea asteapta sa spuna Alonso ce face. Aici e diferenta. Ce va face Vettel la Ferrari? Personal cred ca se va chinui o vreme, ramane de vazut cat rezista. Acolo nu-l va avea pe Marko alaturi si va trebui sa furnizeze rapid rezultate. Ca fan Ferrari il voi sustine pe Raikkonen.
    11 4
  • @ Mircea - Un răspuns perfect..mai puțin faza cu îngurgitarea alcoolului sanitar :)) Dincolo de antipatia pe care o am față de persoana Alonso după Spygate -ul din 2007 , ca pilot e unul dintre cei mai buni.. Și ca fan al unei echipe (Mclaren ) trebuie să sprijinim piloții care aleargă pentru Mclaren
    4 2
  • Și ca fani*
    0 1
  • E de apreciat și RBR că oferă o șansă piloților tineri..
    2 1
  • Dacă nu vine Newey, Vettel o să fie lângă Raikkonen în pluton.
    6 4
  • @ZZZ

    De acord. Trebuie sa ii sustinem pe pilotii nostri oricare ar fi ei, indiferent ce parere personala am avea despre el. Ne vom invata sa il iubim si pe Alonso cu timpul.
    6 2
  • Apropo, dacă trăia Enzo, Vettel avea foarte puține șanse să ajungă la Ferrari.
    7 7
  • Pichaku F1, o sa zic de toti pilorii ce slabi is cata vreme nu sunt la Mclaren. Doar cei de la Mclaren is buni. Multumit de raspuns?
    Spre diferenta de tine eu raman consecvent unui user si unei echipe, tu in schimb esti cameleonul acestui forum. Asa cum schimbi denumirea asa iti schimbi si pilotul in numele "inteligentei" si al "seriozitatii" si al "echilibrului" si al "sufletului bun" :)))))))))))
    6 2
  • *pilotii
    2 1
  • iceman
    @alex nu am zis ca nu e bun kvyat, si cand a fost anuntat ricciardo experti au zis ca au ales prost si se pare ca au ales bine, ce o sa faca kvyat vedem de la anu
    4 1
  • Plecarea lui Vettel de la RBR a fost cea care a surprins cel mai mult după mine..E clar că Alonso pleacă de la Ferrari mai mult datorită atmosferei de acolo decât din cauza performanțelor monopostului Ferrari..Însă Vettel la RBR nu văd ce nemulțumiri să fi avut deoarece RBR este peste Ferrari în momentul ăsta....Probabil Macchione a vrut să-i dovedească lui Montezemelo că și el e în stare să aducă piloți de elită ..Nu mai departe de ieri Montezemelo declara că peste câteva luni va fi rugat să seîntoarcă la Ferrari..E interesant de urmărit duelul Kimi - Vettel și frământările interne de la Ferrari
    8 0
  • GrosJan
    e decizie destul de proasta. El nu se descurca pe masinile astea si daca da de Alonso la Ferrari (caruia ii vin foarte bine masinile de acum) si pierde, chiar ca ii vor fi desconsiderate titlurile. Ata era situatia cu masini cu blown diffuser

    Daca da de Kimi (care si el are probleme pe acest material tehnic) poate scapa
    5 1
  • Eu unul sunt convins ca Newey si tot ce e mai bun in F1 in momentul de fata vor veni la Ferrari. E o noua echipa, o noua strategie, un nou inceput.
    10 3
  • @ Alex Și eu m-am gândit la posibilitatea asta..Dar la Ferrari , Newey n-o să aibă libertatea de la RBR..Oricum cred că Newey a făcut primul pas spre retragerea din F1..
    6 0
  • matiacci vrea sa il atraga pe Newey prin miscarea asta. Asta e noua viziune de la Ferrari. In loc de Alonso si Santander, Vettel si Newey

    adica au invatat din greseli
    6 1
  • Singaporezul
    Toti ferraristi o sa tina cu Vettel!Ce bine ma simt!
    9 7
  • FAN FERRARI
    Calm baieti-calm-calm-FERRARI este o legenda un MIT-FERRARI la anul se bate la TITLU-VETTEL si KIMI sunt viitorii campioni si FERRARI viitoarea campioana-restul echipelor sunt de umplutura!
    1 0
  • Oricat de multe titluri are Ferrari,pentru Vettel este un pas inapoi.Pleaca de la campioana antitra (inca) pentru o echipa care de la titlu la constructori din 2008 nu a mai castigat nimic.
    1 1
  • Andrei
    Vettel este o gura de aer pentru Ferrari,un pilot extraordinar asa cum cei de acolo nu au mai avut de la M.Schumacher incoace. Nemtii si italienii intotdeauna au fost in legaturi stranse,am incredere ca Ferrari poate lupta iar la titlul mondial,asa cum o mai facea pe timpul lui Schumi....cred ca la anul lupta va fi intre Mercedes,Ferrari si poate Mclaren...sa vedem ce motor au japonezii....Tschus!
    1 1
  • dar newey unde pleaca?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru