Hamilton a câştigat în Abu Dhabi şi a cucerit al doilea titlu mondial din carieră!

de Daniel Popescu
Duminica, 23.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obţinut victoria în Abu Dhabi şi a câştigat un nou titlu mondial după ce l-a depăşit la start pe coechipierul sau de la Mercedes, Nico Rosberg, care ulterior a terminat doar pe locul 14 din cauza unei defecţiuni la sistemul ERS.

Rosberg a luptat incredibil pe parcursul anului. Ne-am întâlnit în 1997 şi întotdeauna ne-am gândit că vom concura împreună. A fost suficient de graţios să mă felicite. A venit în cameră ca un profesionist şi mi-a spus că am pilotat foarte bine.

Lewis hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a încheiat cu stil sezonul 2014 al Formulei 1 pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi, acolo unde a obţinut a 11-a victorie a anului. Britanicul avea nevoie doar de un loc doi pentru a deveni campion indiferent de rezultatul coechipierului său Nico Rosberg, însă a impresionat printr-unul dintre cele mai bune starturi din acest sezon.

Plecat de pe locul doi, Hamilton a ţâşnit pe lângă german şi a preluat conducerea cursei înainte de intrarea în primul viraj. Ulterior, britanicul a menţinut un avans de aproximativ două secunde care a rămas constant inclusiv după prima serie de opriri la boxe.

Speranţele lui Rosberg la titlul mondial s-au năruit însă începând cu turul 25, atunci când a înregistrat o defecţiune la sistemul ERS. Germanul a pierdut aproximativ trei secunde pe tur din cauza acestei probleme, însă mici semne de întrebare au început să apară şi cu privire la Hamilton când acesta a micşorat ritmul cu aproximativ două secunde pe tur. Hamilton a fost primul dintre cei doi care a intrat pentru a doua oară la boxe şi a revenit pe circuit chiar în spatele coechipierului său, pe care l-a depăşit însă cu uşurinţă şi ulterior a revenit la ritmul obişnuit de cursă.

Sunt foarte dezamăgit, dar Hamilton merită să câştige titlul. S-a descurcat un pic mai bine decât mine. Partea bună este că am fost mai bun în calificări pe parcursul ultimilor doi ani, aşa că am o bază bună de plecare. Am fost foarte aproape şi este păcat că nu am reuşit, dar sunt mândru că am ajuns până aici cu echipa.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Frustrarea lui Rosberg pentru perspectiva de a pierde titlul a devenit evidentă în ultima parte a cursei, când şi-a întrebat insistent inginerul ce trebuie să facă pentru a termina pe locul cinci, cel care i-ar fi oferit trofeul în cazul unui abandon al britanicului. "Ce naiba înseamnă asta, ce trebuie să fac?", a fost una dintre replicile sale.

În ultimele 10 tururi ale cursei, victoria lui Hamilton a fost ameninţată de Felipe Massa, care a plecat de pe locul patru al grilei de start, l-a depăşit la start pe Valtteri Bottas şi a reuşit să aibă o strategie mai bună, întrucât a utilizat pneuri supersoft în ultimul stint, spre deosebire de cauciucurile soft ale rivalilor. Totuşi, brazilianul nu a reuşit să recupereze decât opt secunde din cele 11 care îl despărţeau de britanic, astfel că s-a mulţumit doar cu locul doi. "Nu-mi vine să cred!", a fost prima reacţie a noului campion mondial la trecerea liniei de sosire.

Între timp, Rosberg a fost nevoit să încetinească şi mai mult, însă a refuzat indemnul echipei de a retrage monopostul la boxe şi a încheiat cursa doar pe locul 14, nu înainte de a fi depăşit cu un tur din urmă de Hamilton. 

Podium dublu pentru Williams

Esential 11 victorii a obtinut Lewis Hamilton in sezonul 2014
16 este numarul curselor pe care Lewis Hamilton le-a terminat pe podium in acest an
7 pole position-uri a reusit Lewis Hamilton pe parcursul anului, dintre care patru in primele cinci Mari Premii
384 de puncte a castigat Lewis Hamilton in acest sezon
317 este numarul de puncte acumulate de Nico Rosberg
Williams a terminat cu ambii piloţi pe podium.
Massa a obţinut al treilea podium al sezonului şi cel mai bun rezultat personal din acest an în faţa coechipierului său, care a reuşit să recupereze poziţiile pierdute la start printr-un prim stint semnificativ mai lung decât cel al rivalilor săi. Rezultatul asigură echipei britanice locul trei în clasamentul constructorilor, o performanţă remarcabilă după ce cu un an în urmă ocupase doar poziţia a nouă.

Daniel Ricciardo a fost însă revelaţia cursei. Plecat din pitlane ca urmare a excluderii din calificări din motive tehnice, australianul a început cursa cu o strategie opusă cu pneuri soft, a depăşit câţiva piloţi şi a rămas cel mai mult pe circuit, ajungând astfel până pe locul patru înainte de prima intrare la boxe. De acolo, misiunea sa a fost semnificativ mai uşoară şi a ocupat în final locul patru cu un avans consistent în faţa lui Jenson Button.

În ceea ce ar putea fi ultima sa cursă în Formula 1, britanicul a fost implicat în câteva dueluri spectaculoase, cel mai interesant fiind cel cu Fernando Alonso, în faţa căruia a reuşit să se apare pe linia dreaptă înainte de a fi depăşit în următorul viraj. Pilotul echipei McLaren a fost însă avantajat de o strategie mai bună şi a terminat pe cinci în faţa celor doi piloţi de la Force India, Nico Hulkenberg şi Sergio Perez, care au optat pentru o strategie similară cu Ricciardo, dar care nu au reuşit să învingă McLaren în lupta pentru locul cinci în clasamentul constructorilor.

În ciuda faptului că a avut o tactică asemănătoare cu cea a lui Ricciardo, Vettel şi-a încheiat cariera la Red Bull Racing cu un loc opt, nu înainte însă de a-l depăşi pe circuit chiar pe pilotul pe care îl va înlocui la Ferrari, Fernando Alonso. Coechipierul său Kimi Raikkonen a ocupat ultimul loc în top 10, astfel că Scuderia a obţinut şase puncte în etapa finală a campionatului.

Aflat de asemenea în pericol să-şi încheie prematur cariera în Formula 1, Kevin Magnussen a terminat pe 11 pentru McLaren în faţa lui Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), Romain Grosjean (Lotus) şi Rosberg, în timp ce Sauber a ocupat locurile 15 şi 16 prin Esteban Gutierrez şi Adrian Sutil, aflaţi probabil de asemenea la ultimele lor curse în Marele Circ.

Ultima poziţie i-a revenit debutantului Will Stevens, în timp ce coechipierul său de la Caterham, Kamui Kobayashi, a abandonat cu 12 tururi înainte de final, la fel ca şi Pastor Maldonado (Lotus) şi Daniil Kvyat (Toro Rosso). Cel mai bun timp în cursă a fost stabilit de Ricciardo, care a fost cronometrat cu 1:44.464 în turul 50.

Abu Dhabi - Rezultate cursă:

Loc Pilot Echipa
1 Lewis Hamilton Mercedes
2 Felipe Massa Williams/Mercedes
3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes
4 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault
5 Jenson Button McLaren/Mercedes
6 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes
7 Sergio Perez Force India/Mercedes
8 Sebastian Vettel Red Bull/Renault
9 Fernando Alonso Ferrari
10 Kimi Raikkonen Ferrari
11 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes
12 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renault
13 Romain Grosjean Lotus/Renault
14 Nico Rosberg Mercedes
15 Esteban Gutierrez Sauber/Ferrari
16 Adrian Sutil Sauber/Ferrari
17 Will Stevens Caterham/Renault
- Kamui Kobayashi Caterham/Renault
- Pastor Maldonado Lotus/Renault
- Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault

Clasament final piloti:

Loc Pilot Echipa
1 Lewis Hamilton 384
2 Nico Rosberg 317
3 Daniel Ricciardo 238
4 Valtteri Bottas 186
5 Sebastian Vettel 167
6 Fernando Alonso 161
7 Felipe Massa 134
8 Jenson Button 126
9 Nico Hulkenberg 96
10 Sergio Perez 59
11 Kevin Magnussen 55
12 Kimi Raikkonen 55
13 Jean-Eric Vergne 22
14 Romain Grosjean 8
15 Daniil Kvyat 8
16 Pastor Maldonado 2
17 Jules Bianchi 2
18 Adrian Sutil 0
19 Marcus Ericsson 0
20 Esteban Gutierrez 0
21 Max Chilton 0
22 Kamui Kobayashi 0
23 Will Stevens 0

Clasament final constructori:

Loc Echipa Puncte
1 Mercedes 701
2 Red Bull/Renault 405
3 Williams/Mercedes 320
4 Ferrari 216
5 McLaren/Mercedes 181
6 Force India/Mercedes 155
7 Toro Rosso/Renault 30
8 Lotus/Renault 10
9 Marussia/Ferrari 2
10 Sauber/Ferrari 0
11 Caterham/Renault 0

Comentarii (63)

  • palinca de prune
    cursa aranjata!
    RUSINE mercedes! i-ati tras-o lui Rosberg!
    36 89
  • Yeeey Hamilton!! Felicitari!!
    Felicitari Mercedes!!
    62 27
  • Hamilton, adevaratul campion! :)
    60 36
  • ildottore
    nimeni nu se astepta ca rosbie sa fie cu defectiune. nu e @palinca nici o aranjare. ghinion si atat. felicitari hami. o meriti.
    60 21
  • un fleac ...i-a ciuruit
    42 23
  • felicitari dublului campion Lewis Hamilton, Rosb dupa ce ca a avut o masina a mai comis si un milion de greseli, mercedes ar trtebui sa scape de el, Hamilton a mers ata, inca o data FELICITARI DUBLULUI CAMPION!
    46 28
  • pupa-l-ar Nicoleta pe casca de talentos
    49 26
  • f1 fan
    Cel mai de nasol sfarsit de sezon din toate timpurile! nu am tinut cu nici un pilot de la mercedes, dar ce i s-a intamplat lui rosberg mi se pare jenant....
    23 17
  • S-a vazut cine a meritat sa fie campion. Nivi o replica nu a avut Rosberg pana ce a avut probleme la masina. Credeam ca o sa apropie, dar nimic. Felicitari Lewis. Mi-e teama ca Mercedes le-a incurcat masinile celor doi:))
    42 21
  • Bogdan
    Trist final din punctul meu de vedere, care il simpatizez foarte tare pe Rosberg. Nu merita ca lucrurile sa se termine in felul asta. Parca soarta s-a razbunat pe el ...

    Dar in final cel mai bun a castigat. Ramane speranta ca la anul va fi altfel.
    41 13
  • ASTA ESTE UN PODIUM CU ADEVARAT REALISTIC, rosberg nu are ce cauta acolo.
    30 36
  • tzaidreaq cu aranjarile din mintea voastra. Ba ca vor sa faca din Rosberg campion german, ba ca l-au aranjat. Nu a fost mah nimic aranjat tot sezonul la Mercedes. Nu a fost nevoie. Dar alonsistii trebuie sa arunce cu rht indiferent cine iese campion in afara de prapaditul lor.
    30 25
  • si cel mai realistic este faptul ca ricci-picci a avut niste podiumuri false furate cu rbr tot anu, bravo Bottas, Bravo Massa, Felicitari campionului Hamilton!
    29 20
  • la Mercedes vrea Alonso sa mearga? Ala de-l doreau toate echipele, nu? Doar McLaren mai da o ceapa degerata pe el si asta doar asa ca e un alonsist mare la Honda
    25 26
  • Nemtii sunt foarte increzuti ca natie. Toti ar fi preferat un capion german intr-o masina germana. Dar cel mai bun a castigat.
    28 18
  • Ferrari
    Nu intelg bah punct de jeg ce treaba are Alonso si alonsistii cu infrangerea lui Rosberg! A castigat cel mai bun pilot de la echipa cea mai buna, mi-ar fi placut sa fie Massa pe 1la finalul cursei!
    15 10
  • BRAVO HAM ..........si ptr palinca de prune:ESTI INCURABIL!!!
    24 11
  • era simplu sa faca din Rosberg campion daca chiar vroiau asta. I-a lasat sa se bata. Rosberg e foarte aproape de Hamilton, l-a batut in calificari, etc. Daca esti Mercedes nu vrei sa renunti la nici unul din ei.
    17 8
  • Am o mare intrebare... de fapt o intrebare retorica.... De fapt, nu o intrebare retorica ci doua simple la obiect...
    1. Pe ce locuri au incheiat masinile Ferrari?
    2. La cate secunde au terminat de cea mai bine plasata Mclaren?

    S-ar putea sa fie vorba de 9-10 si de 25 de secunde, dar nu sunt sigur... mi-e teama sa nu gresesc...
    22 34
  • A castigat cine a fost mai bun si cine merita, am spus demul,rosberg cu problema asta a pierdut onorabil,in schimb bine ca s a terminat campionatul ca mi a adus aminte de era schumacher.2 masini dintr un totul si cu totul alta liga,daca la anul celelalte echipe nu se vor apropia macar asa cum a facut o wiliams va fi si mai plictisitor.Sper ca la anul titulul sa dispute intre mai multi piloti pana in ultima etapa si sa nu mai fie o masina atat de superioara celoralalte pt ca e oribila f1 cu o diferenta asa mare intre masini
    11 3
  • VREAU CASCA LUI HAMILTON

    nu, nu pentru ca a avut-o in cursa in care a iesit campion

    ci pentru ca e ventuzata de Nicole :))))
    22 18
  • balatescu
    victorie !!! hamilton a fost magnific a controlat toata cursa ce pneuri avea massa si ce pneuri avea hamilton ! un adevarat campion le-a inchis gura la multi anti-f1 !!!!!
    15 13
  • iceman
    cam falsa reactia lui hamilton...
    @mircea ce mai conteaza? cum sta treaba in campionat?
    19 6
  • Vyctor
    Felicitari ptr noul campion mondial Lewis Hamilton a facut o cursa fara greseala ..pacat si de defectiunile monopostului lui Rosberg si felicitari celor doi piloti Wiliams .
    14 4
  • @iceman

    We are cathing them... we are faster then them... we are building an empire...
    9 48
  • O concluzie: Mercedes a sabotat mașina greșită :))
    22 17
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Intrebarea ta nu e retorica ci nepotrivita,cum poti compara un Mc Laren cu o masina pilotata de un asa zis pilot Alonso
    8 12
  • daca merc a gresit sabotarea masinii hamilton tot ar fi scos untul din ea. rosberg s-a faramat singur la iesirea in decor, se pare ca tocmai el este cel ce nu face fata presiunii,.
    17 13
  • Il felicit pe Massa, pacat ca nu a avut la dispozitie inca vreo 5 tururi ... Bravo si lui Ham, rusine Ferrari !!!!
    18 8
  • iceman
    @mircea ce sa mai prinda ei, e gata campionatul
    si ce o sa fie la anu e alta poveste, nu poti sti
    13 0
  • Lucian
    Formula 1... moartea pasiunii.... cel mai jenant sezon din istoria curselor de F1.... nicio farama de spectacol, nicio urma de satisfactie sau emotie pe fetele castigatorilor... nu mai exista Formula 1 ca sport, e doar un mare imperiu financiar.... nici pe vremea dominatiei Schumacher nu era in halul asta...
    9 5
  • mirel_f1
    Felicitari Hamillton felicitari Mercedes si sincer ami pare rau de Rosberg ca la tradat masina si sa dus sansa la titlu,,sti e o vorba romaneasca nu sapa groapa la nimeni ca,cazi tu in ea.Sperantele raman pentru la anul mai ales ca sau facut schimbari importante la echipe si piloti
    1 1
  • world reject
    gute nacht !!
    9 5
  • Se pare ca ce ii dorea Rosberg lui Ham, i s-a intamplat lui. Sa speri ca celalalt pilot are probleme cu masina, mi se pare aiurea de tot. In orice caz, cam asta ar fi fost diferenta de puncte dintre cei doi, daca nu avea probleme cu masina Ham(de 3 ori abandon si acrosat de Rosberg a iesit undeva in pluton).
    @Mircea, cu ce au fost mai rapizi cei de la Mclaren? Au cel mai bun motor si erau bara la bara cu Ferrari. Lasa comentariile totusi, aveau cel mai bun motor si pe linia dreapta ii depaseste o caruta ferrari.
    17 5
  • Bravo Hamilton!
    4 2
  • o cursă grozavă, bravo Halmilton, îmi pare rău pt Rosberg, nu-i doream aşa ceva, dar în fine astea sunt cursele, bravo şi celor de la MB pt titlul constructorilor, altceva ce pot să zic un an cam mixt, unele curse au fost plictisitoare, altele spectaculoase, dar cam era de aşteptat ca Mercedes-Benz să domine anul ăsta F1 că s-au pregătit din timp, ceilalţi nu prea au avut timp, majoritatea curselor le-am văzut pe net, ok v-am lăsat ne vedem la anul cu alte curse spectaculoase şi încă odată felicitări Hamilton şi Mercedes-Benz, bye bye
    16 1
  • @Alex

    Cel mai bun motor care nu poate fi utilizat atat de eficient si in masura in care o face Mercedes + surioara lui Toto Wolff ce a semnat cu ei pana in 2021 (Williams) + nu utilizeaza Petronas, motorul fiind conceput sa scoata mai multa performanta cu Petronas din fiecare picatura. De accea si Lotus a renuntat la Total in favoarea lui Petronas pt motor, Total ramanand doar sponsor.
    Plus ca designul placilor laterale si partea din spate Mclaren a pierdut foarte mult nefiind atat de bine integrat cum au putut sa o faca Ferrari si Mercedes. Gandestete doar aerodinamic cat pierde Mclaren comparativ cu Ferrari care au avut o fabrica intreaga lucrand doar pentru ei si fiecare centimetru din masina poate fi subtiat, micsorat, integrat in raport cu optimizarea sasiu-motor.
    Mclaren nici macar nu poate sa tina in Woking motorul, ci Mercedes vine si il ia inainte de curse. Mclaren este intr-o situatie mai proasta si decat Force India in ce priveste exploatarea motorului si sprijinul Mercedes.
    Mclaren cu o fabrica si o divizie de motoare doar a lor, cu siguranta nu ar fi facut un bull shit ce a facut Ferrari anul acesta.
    11 22
  • MonsieuR
    Felicitari Lewis. Am luat o poza draguta de pe automarket, sper ca nu e o problema daca atasez linkul: https://flic.kr/p/pdMbRg
    1 1
  • @Mclaren_Mircea_1984
    nu este surioara lui toto wolff este sotia !!!!!
    16 2
  • Spunea Rosberg dupa cursa din Brazilia ca are nevoie de putin ajutor din partea lui Massa? Uite ca Massa a terminat pe 2, dar unde-i Nicusor?:)) Mircea, mai lasa-ne cu McLaren. Voi si Dinamo...va tot pregatiti de cativa ani buni!
    28 5
  • Singaporezul
    Felicitari Ham,a meritat.Ricci peste Vettel (ca de obicei).Vettel peste alonso (ca de obicei),suparare mare sezonul asta,vom vedea ce va fi la Ferrari la anul si la multi ani.
    11 15
  • @91shumi06 conecteazati miinile la creier si nu mai abera , telespectator de antena 3
    8 10
  • @singaporezule ,,sa-l vedem la anu pe VT cum se zbate in pluton cu kimisor , asa prieteneste ,,vetel peste alonso doar din cauza masini ferrari care este praf , barem nu au fost gasiti cu minarii ca rbr ,, rusineee
    16 12
  • În poza pe care au pus-o băieții de la Automarket, cu Rosberg și Hamilton, parcă urmează să se sărute cei doi. Sau chiar s-au sărutat și n-am văzut eu la TV? :))
    „Vino, Nicule, aici să-ți dau un sărut pe guriță.”
    „Lewis, lasă-mă. Prefer să mă sărute Nicole ca să mă consoleze”.

    P.S. Sper că a înțeles toată lumea că respectiva concluzie de mai sus era o ironie. Se pare că vreo 12 persoane n-au înțeles-o...
    10 6
  • @91Schumi06

    Sa stii ca m-ai nimerit. In Liga 1, la noi in Romania sunt caine rosu :)
    5 18
  • @MIrcea, ciudat ca unul din Craiova sa tina cu Dinamo. Si as vrea sa-i raspund jegului care se semneaza cu "..": bai onanistule, eu am mai multa scoala decat ai tu si tot neamu' tau, poate voi sunteti telespectatorii Antenei 3. Invata-n parastasu' ma-tii sa scrii! Daniele, te rog sa nu-mi stergi comentariul, considera asta un drept la replica.
    10 7
  • @91Schumi06
    Nicusor n-a terminat unde trebuia din cauza masinii, dar in afara de injuraturi, unde vad ca esti bun, nu prea stii altceva. Ce naiba, tu chiar n-ai personalitate de-ti pui poza si numele dupa altii? E retorica, spor la scuipat.

    ps-eu nu sunt cu alea 2 puncte, deci va trebui sa ma injuri si pe mine.
    2 1
  • mai *intelectualul lui Guta si S\alam* , se vede din cer cata carte ai ... esti un pacalici care te impaunezi cu un nume pe care nu stii sa-l pronunti bine ... mars in ma-ta de jegos ordinar !!!
    5 9
  • ... boul
    ba 5 puncte tu este mai prost decit motanul meu caraghiosule....de Mircea nu mai zic nimic ca,se stie...el intrece NOAPTEA :)
    5 3
  • Ferrari au incheiat in ritm de mari campioni, campioni de la coada vacii! Probabil, odata cu venirea lui Maticachi in postura de ruinator de sperante a decis ca armasarul din sigla trebuie sa devina cal de caruta asa ca adecis sa il scape de podoabe si sa il trimita pe circuit...... Au luptat din greu sa fie ultimii, din gresala au terminat pe 9 si 10.....
    9 4
  • Cred ca s-a vazut astazi ca Mercedes AMG F1 nu a tinut partea nimanui.
    Poate paranoicii din timpul sezonului au realizat ca nimeni din patronajul MB nu a tinut cu Rosberg, ci cu echipa. Lauda face lobby pentru Hamilton de atat timp (de pe vremea lui Schumacher la MB), Toto Wolff nu are nicio treaba cu un anume pilot. Daca era sa se saboteze un monopost MB, se alegea cel al neamtului, intrucat mai toti inginerii, mecanicii, etc de la MB sunt englezi.

    Anul asta au fost probleme la MB... cand la Hamilton, cand la Rosberg. S-a vazut de la o posta ca nu s-a cautat un victorios anume, ci o echipa castigatoare.

    Mi-as fi dorit sa castige Rosberg, dar cu asa start... nu merita titlul. Da, Hamilton a fost mai bun anul asta. Rosberg ar fi cazul sa invete sa fie mai bun in regim de cursa. In calificari stie sa scoata untul din monopost. In cursa nu stiu de ce se pierde - doar ca nu are stapanire de sine. Daca exista asa ceva in F1, sa consulte un psiholog, pentru ca nu arata ca are sange rece ca un neamt ce e.

    Sa vedem ce va fi anul viitor, dupa pauza dintre sezoane si cu rezolvarea diverselor probleme de performanta. Ar fi bine ca Rosberg sa se trezeasca si sa se bata cu Hamilton de la egal la egal la victorii, nu la punctaj.
    11 0
  • Felicitari Hamilton si Mercedes.
    Pentru informare:
    1. Nico Rosberg este doar pe jumatate neamt. Taticul lui, Keke Rosberg, campion mondial in F1 in 1982 este finlandez casatorit cu o nemtoaica.
    2. Rosberg a crescut pe strazile din Monaco si probabil tot pe acolo sa si scolit. Deci educatia tipic germana cam lipseste de pe acolo.
    15 2
  • cgino2000... cand spui ca esti neamt, comporta-te ca atare. :)
    6 3
  • Hamilton a ajuns vulpoi batran, l-a lasat pe rosberg sa faca pol-ul si a plecat de pe partea aderenta a pistei, neamtului neramanandu-i decat sa se uite la fundul lui Ham-Ham :)) Si cand ma gandesc cat de frustrat era cand a facut pol-ul aratand pumnul de parca ar fi putut intimida vreun tatuaj de-al lui Hamulica :)) n-are stofa de campion galbejitul :)) trebuia sa nu faca pol-ul si astfel avea sane sa il arunce pe Ham-Ham pe 3 la start si astfel putea spera la o farama de campion de plus :)))))
    10 3
  • Știe cineva când vor avea loc primele teste?
    1 0
  • cgino2000
    @ JugaruGabi. Ai si tu dreptate ;)
    @ ferr1. La sfarsitul acestei saptamani. Chiar la Abu Dhabi.
    2 0
  • Masin alui Rosberg a avut probleme chiar de la start. Am vazut cursa pe postul maghiar M1. Ei au reluat startul de doua ori si s-a auzit clar cum in fractiuni de secunda dupa ce a pornit perfect, motorul s-a poticnit pret de cca 1/2 secunda. Astfel Hamilton a reusit s-al depaseasca.
    3 1
  • @ferr1 in 25-26 Noiembrie adica maine si poimaine tot in Abu Dhabi
    2 0
  • pablo256r
    ferr1 ... ti-a raspuns deja Sheitan.
    Ca si coplectare: McLaren in testul de saptamana asta va utiliza motoarele Honda! Sper sa fi scos ceva bun japonezii.
    Ca de echipa mea de suflet (Ferrari) ce sa mai spun? Cand pe linia dreapta nu esti in stare sa depasesti un Chateram cu motor Renault tu visezi la preamarire? Din rau in mai rau!
    6 2
  • @Mircea
    Cum e sa termine Mclaren sezonul in spatele celor de la ferrari?:(
    5 1
  • Motorul Renault a fost campion 4 ani consecutiv la rand domnule pablo nu prea intelegem ironia ta. ferrari nu e superior lui Renault Sport. Apropo Red Bull a iesit pe doi la constructori. Ferrari??
    Renault sport si Red bull nu se multumesc cu locul 2 la anul o sa vina cu imbunatatiri.....
    Mclaren nu cred ca va conta si nici Ferrari din pacate.
    7 0
  • tare emotionat hami inauntru la cantar, as fi vrut sa urle mai tare pe podium...; echipa i-a incetinit masina de frica sa nu pateasca la fel ca rsb, massa isi facea sperante degeaba ca-l poate ajunge;
    rsb jenant, se ruga sa-i crape masina coechipierului...
    6 1
  • Vio Ponta
    Mișto, supercursă...Hai pa că am treabă să vă guvernez un pic.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru