Vettel: "Nu pot spune nimic despre viitorul meu"

de Daniel Popescu
Joi, 30.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel susţine că nu are posibilitatea să vorbească despre viitorul său, în ciuda faptului că Red Bull a confirmat deja că va semna cu Ferrari.

Îmi pare rău, dar nu pot spune nimic despre viitorul meu. Nu depinde de mine, dar sper să pot vorbi în curând.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Sebastian Vettel şi-a reziliat contractul cu Red Bull Racing la începutul lunii octombrie, iar Christian Horner, şeful Red Bull Racing, a confirmat la vremea respectivă ca germanul a primit o ofertă tentantă din partea Scuderiei Ferrari.

Pentru moment, Vettel nu poate însă să confirme acest transfer, întrucât Fernando Alonso nu şi-a reziliat încă înţelegerea cu Ferrari din cauza clauzelor financiare din contract. "Îmi pare rău, dar nu pot spune nimic despre viitorul meu. Nu depinde de mine, dar sper să pot vorbi în curând", a declarat pilotul echipei Red Bull Racing pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

La numai câteva zile după încheierea sezonului, circuitul din Abu Dhabi va găzdui o sesiune de teste care ar fi reprezentat oportunitatea ideală pentru ca Vettel să debuteze la Ferrari.

Red Bull Racing nu îl va lăsa însă să plece de la echipă decât după încheierea testelor, astfel că germanul va trebui să aştepte prima sesiune de teste de la începutul anului viitor.

"Există motive pentru care a fost luată această decizie. Dacă sunt dezamăgit? Să spunem doar că nu mă aşteptam la ceva diferit", a adăugat el.

Via GPUpdate

Comentarii (13)

  • daca nu pleaca ALONSO este nasoala treaba pentru VETTEL
    13 18
  • daca ferrari nu sare cu banii sar putea Vitelu sa ia un an de pauza nu Alonso ,cred ca vitelu sa grabit cu anuntul lui si a stricat planul la mai multi , eu sper sa ramina ALONSO
    13 24
  • Daca nu a semnat un contract cu ferrari si Alonso nu pleaca poate merge la McLaren
    2 3
  • Ferrari
    @ss76 Trebuie tinut cont de salariul fiecaruia si perioada contractuala! Raikkonen are contract pentru inca un sezon si salarul lui este de 22 milioane Euro(probabil ca si clauza de reziliere), Alonso are contract pe 2 ani la 22 milioane an si clauza de reziliere (din ce am citit, minimul pentru reziliere este de 50 milioane iar maximul undeva pe la 90, adevarul......), Vettel are tot 22 milioane si probabil ca pe mai mult de un an si cu clauza de reziliere...... Deci..... cred ca cel mai instabil scaun il are Raikkonen, cred ca ii cel mai ieftin de inlocuit! Nu as fi surpirns sa vedem o echipa Alonso - Vettel sezonul urmator! Sincer, Alonso ar fi prost sa plece fara bani lui pentru ca Ferrari oricum se vor lupta sa transforme troaca in masina!
    12 11
  • Singaporezul
    Vitelu o sa vina si Marmota o sa plece( nu a castigat, asa ca pleaca).Desi mie mi-ar placea sa fie coeechipieri.La Ferrari.
    4 20
  • Câtă prostie la Ferrari - să plătești ca să scapi de cel mai bun om al tău din ultimii 5 ani. Probabil ceva români au ajuns pe la Ferrari, căci numai noi ne alungăm oamenii cei mai buni...
    A, si Ferrari va deveni o companie independentă, se va despărți de Fiat-Chrysler. Cică vor să ia bani la bursă ca să-l plătească pe Alonso :))
    Apoi au fost tâmpiți să negocieze cu vettel atât timp cât nu s-a eliberat un loc la Ferrari.
    Risipă de bani. Dacă știau să-și gestioneze bine forțele și toți oamenii, puteau reveni și în 2015, inventând o inovație la mașină. Dar de când n-a mai venit Ferrari cu inovații? Păi de când a câștigat ultimul titlu la constructori. Și se pare că inovația e cheia succesului.
    12 13
  • mobius
    Imi reprosaja uni ca in comentariile mele referitoare la Alonso as fi subiectiv. Lasand la o parte faptul ca am dreptul la o parere proprie, chiar subiectiva, se poate observa cu ochiul liber ca in momentul de fata piata transferurilor este blocata si asta din cauza faptului ca toata lumea recunoaste si ma refer la specialistii care actioneaza in lumea Marelui Circ, ca pilotul cel mai bun de pe grila este Alonso, dupa ce va face el pasul se va debloca totul. Dupa cum s-a vazut, Vettel castigator a patru CM, spune ca nu depinde de el sa ajunga la Ferrari si trebuie sa recunoastem ca este intr-o postura delicata. Ar putea chiar sa fie nevoit sa faca ceeace nu si-a dorit, adica sa fie coechipier cu Alonso. Mie personal mi-ar place si asta pentru a fi clar pentru toata lumea ca Alonso il va bate pe Vettel. In realitate insa ii doresc lui Alonso sa plece la o echipa cu sanse mai bune (un monopost mai bun), pentruca si la anul Ferrari se va scalda pe locurile 4,5. Grosjean un alt pilot care a vrut sa plece la o alta echipa, a spus acelasi lucru, ca piata transferurilor se va misca in functie de Alonso si nu intamplator. @ferr1, cata dreptate ai, ce se intampla acum la Ferrari in relatia cu Alonso si nu numai, numai pe plaiurile noastre mioritice se mai intampla.
    5 5
  • Asa e ferr1, parca au tampit cu totii la Ferrari. Pe cat erau ei de stabili si profesionisti parca a dat strechea in ei.
    Pacat.
    6 2
  • bernie
    Lucrurile sunt simple desi unii tot incearca sa le prezinte cat mai complicate.Vettel a semnat cu Ferrari...Alonso a semnat cu Honda sau Mclaren...In fine e problema lor.Acum Ferrari pe de-o parte si Alonso de cealalta parte asteapta ca celalalta parte sa-si oficializeze prima noua intelegere ptr a nu fi nevoiti sa plateasca clauzele contractuale.Eu cred ca primul pas il va face Alonso dupa Abu Dhabi cand va fi nevoit sa declare contractul cu Honda ptr ca se pare ca asta a fost intelegerea intre ei.Ferrari nu au motive urgente sa declare contractul cu Vettel ptr ca oricum Vettel va incepe treaba la Ferrari abia in testele din ianuarie.Cel mai probabil Ferrari si Alonso vor negocia o reziliere amiabila a contractului ptr ca nimeni sa nu plateasca nimik.Si asta o vor declara dupa ultima cursa a sezonului..Sa asteptam pana atunci si ne vom lamuri cum sta treaba.Dar repet...Eu cred case vor intelege amiabil...
    2 2
  • Ferrari
    @
    bernie Alonso din Septembrie incoace poate sa rezilieze contractul cu Ferrari cand vrea el, ceva legat de puncte si pozitia in clasament...... El pleaca fara sa plateasca nimic cand vrea, in schimb Ferrari, daca vor ca el sa plece trebuie sa ii ofere "taxa de reziliere" anticipata...... Crezi ca ii bunul samaritean Alonso? fara banii lor nu pleaca cum nu a plecat nici Raikkonen cand a venit Alonso......
    2 3
  • Ferrari
    Ce-i mai place lui Alonso sa-i chinuie: http://www.fernandoalonso.com/en/mi-prioridad-es-el-trabajo-en-pista/
    0 2
  • bernie
    @Ferrari...Tu ii crezi atat de idioti pe aia de la Ferrari sa-i plateasca o caruta de bani lui Alonso???Eu nu cred ca sunt atat de idioti...De fapt in 2009 cand a plecat Kimi de la ei banii i-au fost platiti de Santander ptr ca ei au insistat sa vina Alonso la Ferrari cu un an mai devreme..Dar la presa au declarat de fapt ca banii i-au platit Ferrari..Stii ce e culmea!!! Ca toate cele 3 parti [Ferrari Kimi si Alonso] au fost implicate si atunci in acele negocieri si acum!!!Si stai tu linistit ca si-au luat fiecare toate precautiile ptr a nu se mai repeta toata povestea aia.Eu sunt sigur ca in contractul Ferrari-Alonso nu este doar acea clauza de care vorbesti tu..Cu siguranta Ferrari au bagat si ei o clauza care sa le apere si lor interesele.Dar cum am spus si in postul precedent eu am curaj sa pariez cu oricine ca o vor da la pace dupa sfarsitul sezonului mai ales ca nici Ferrari si nici Alonso nu vor sa mai colaboreze pana la finalul contractului...Evident ca fanii lui Alonso gandind subiectiv prefera sa creada varianta ca Ferrari ii vor plati clauza lui Alonso dar mare atentie cu acest subiectivism care se poate transorma in naivitate copilareasca...
    3 4
  • @mobius vorbesti prostii. Vettel nu poate declara nimic dar asta nu inseamna ca viitorul lui nu este la Ferrari. Martoaga e deja la groapa de gunoi a istoriei.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru