Vettel, penalizat cu cinci poziţii pe grila din Canada

de Daniel Popescu
Duminica, 07.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a fost penalizat cu cinci poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Canadei pentru depăşirea unui pilot Manor sub drapel roşu în ultima sesiune de antrenamente libere.

Esential 5 pozitii este penalizarea primita de Sebastian Vettel
18 este locul de pe care va pleca Sebastian Vettel in cursa de la Montreal
Sebastian Vettel a ocupat doar locul 16 în calificările pentru Marele Premiu al Canadei, însă problemele pilotului Scuderiei Ferrari sunt departe de a se termina.

La scurt timp după calificări, germanul a fost nevoit să dea explicaţii pentru un comportament neregulamentar în ultima sesiune de antrenamente libere.

Vettel l-a depăşit pe Roberto Merhi de la Manor într-un moment în care sesiunea era neutralizată prin steag roşu ca urmare a unei defecţiuni tehnice suferite de Jenson Button. În ciuda faptului că şi-a explicat gestul prin faptul că pilotul Manor era mult mai lent decât în mod obişnuit, comisarii au considerat că germanul a încălcat regulamentul. Drept pedeapsă, el a fost penalizat cu cinci poziţii pe grila de start a cursei de la Montreal şi a primit trei puncte de penalizare pe superlicenţa de pilot.

Cu toate acestea, Vettel va pierde doar trei locuri şi va lua startul de pe poziţia a 18-a, întrucât alţi doi piloţi au avut parte de probleme. Button va pleca ultimul, întrucât nu a participat la calificări, în timp ce Max Verstappen, clasat pe 12 în calificări, va lua startul de pe 19 în urma unei penalizări combinate de 15 poziţii pentru un incident la Monaco şi înlocuirea motorului.

Via FIA

Comentarii (4)

  • Cosmin
    Urat regulament
    6 1
  • Nimeni nu se asteapta la un asa weekend.Cel mai rau este atunci cand stii ca nu depind de tine toate aceste probleme, dar sper sa aiba un rezultat bun si sa faca o cursa demna de un campion ca el. Forza Ferrari !
    12 1
  • Si cu toate ca e departe de piloti MERC e bine de luat in calcul jumatatea cealalta a campionatului in care ar putea( reveni) se pare ca 4 ani la rand Merc dicteaza.
    Pacat de F1 frumosi au fost ani 80-90.
    3 2
  • Mare pilot! Are o buna sansa la titlu!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru