Vettel: "Williams ne-a luat prin surprindere la Silverstone"

de Daniel Popescu
Luni, 06.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a admis că Ferrari nu se aştepta să fie surclasată cu uşurinţă de Williams în cursa de la Silverstone, în timp ce Kimi Raikkonen a admis că a comis o eroare de strategie la sosirea ploii.

Esential 6 podiumuri a obtinut Sebastian Vettel in sezonul 2015
3 este locul ocupat de Sebastian Vettel in clasamentul general
8 este cel mai slab rezultat integistrat de Kimi Raikkonen in acest sezon in cursele in care a trecut linia de sosire
Sebastian Vettel a obţinut un podium în Marele Premiu al Marii Britanii, însă rezultatul s-a datorat în mare măsură ploii, care i-a permis să-i depăşească pe Felipe Massa şi Valtteri Bottas.

De altfel, piloţii echipei Williams au fost în faţa Scuderiei în calificări, iar în prima parte a cursei i-au surclasat inclusiv pe cei de la Mercedes. Vettel a admis la final că Ferrari nu se aştepta la o performanţă atât de bună din partea rivalilor de la Williams.

"Nu a fost un weekend foarte bun pentru noi şi ne aşteptam să fim mai puternici. Cred că ritmul celor de la Williams ne-a surprins sâmbătă în calificări, dar şi în cursă.

Nu cred că am făcut un pas înapoi, dar nu am găsit direcţia potrivită în acest weekend. Este strâns între noi şi Williams, iar cei de la Red Bull au fost rapizi în acest weekend, aşa că au făcut un pas înainte", a declarat el.

Raikkonen: "Am oprit prea devreme la boxe"

Între timp, Kimi Raikkonen a admis că a adoptat o strategie complet greşită la sosirea ploii. Finlandezul a fost primul pilot care a oprit pentru pneuri intermediare, însă ulterior ploaia s-a oprit timp de câteva minute, ceea ce l-a făcut să piardă timp preţios pe circuit şi să intre încă o dată la boxe din cauza degradării premature a cauciucurilor. În cele din urmă, el a terminat cursa doar pe locul 8.

"Când a început să plouă puternic, circuitul a devenit foarte alunecos, în special în virajele 7-8, aşa că am luat decizia să intru la boxe pentru pneuri intermediare, dar apoi ploaia s-a oprit. Probabil am intrat la boxe cu trei sau patru tururi prea devreme. Dar în general acest ircuit nu este ideal pentru noi şi trebuie să lucrăm la asta", a explicat fostul campion mondial.

Via Ferrari

Comentarii (2)

  • serban
    Kimi, Kimi, chiar crezi că-ți poți justifica la nesfârșit inabilitatea și greșelile ? Și să treci senin peste ele, de parcă nici n-ar fi fost ? Bottas și Hulk se apropie puternic, prietene !
    16 8
  • plastic champ
    Williams su inca probleme cu boxele ca altfel Massa si Bottas iti batuceau fundu, oricum ti l-au batucit pana la ultimele intrari la boxe. Pana si Kvyat cu motorul ala de toata tranta te-a capacit.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru