770.000 de euro pentru Porsche 918 Spyder? Nicio problemă: 10 clienţi din Europa Centrală şi de Est au comandat deja maşina

de Mircea Meșter
Luni, 07.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Preţul de aproape 800.000 de euro al lui Porsche 918 Spyder nu îi sperie pe est-europenii care-şi doresc cea mai dorită maşină sport a anului. 10 clienţi din zona central-est europeană şi-au comandat deja maşina care va fi produsă în doar 918 exemplare.

Esential 770.000 de euro este preţul de Germania al unui Porsche 918 Spyder.
887 de cai este puterea totală dezvoltată de sistemul hibrid al modelului german.
3.2 secunde face Porsche 918 Spyder pe 0-100 km/h.
Supercarul suprem al celor de la Porsche, modelul 918 Spyder, este una dintre cele mai dorite maşini lansate în acest an. Deşi preţul său este unul prohibitiv pentru mulţi - circa 770.000 de euro în Germania - modelul supersport hibrid plug-in imaginat de Porsche şi produs în doar 918 exemplare a atras clienţi din toată lumea, zona central-est europeană reuşind şi ea să adune comenzi ferme pentru reperul în materie de exclusivism în gama actuală Porsche.

Conform declaraţiilor lui Marcus Eckermann, directorul diviziei Porsche Central Eastern Europe, care ne-a acordat un interviu în seara deschiderii oficiale a Centrului Porsche Pipera, zece clienţi din această zonă au depus deja banii pentru un exemplar 918 Spyder. "Am vândut până acum 10 exemplare Porsche 918 Spyder în această parte a Europei, însă avem şi alţi clienţi care sunt foarte interesaţi de acest model.

Suntem, deci, optimişti că vom putea creşte numărul de unităţi ale lui 918 care vor fi prezente în regiune", spune Eckermann. 

Porsche 918 Spyder dispune de un sistem de propulsie hibrid care este format dintr-un motor V8 pe benzină acompaniat de două propulsoare electrice poziţionate la nivelul roţilor anterioare. Puterea totală dezvoltată astfel este de 887 de cai, modelul german reuşind o acceleraţie 0-100 km/h în doar 3.2 secunde şi o viteză maximă de 320 km/h. Cu o autonomie full-electrică de 25 de kilometri, Porsche anunţă un consum de doar 7.0 litri pentru modelul a cărui producţie a început, simbolic, în 18 septembrie, dată care celebrează numele ales de marca germană pentru supercarul său hibrid. Primele livrări ale modelului care a obţinut recent recordul absolut pe Nurburgring pentru o maşină de serie vor debuta în luna decembrie.

"NOUL MACAN VA FI REPERUL DINAMIC AL SEGMENTULUI"

Noul Porsche Macan va deveni reperul dinamic al segmentului său.

Marcus Eckermann
Director Porsche Central Eastern Europe
În ceea ce priveşte restul gamei de modele Porsche, Marcus Eckermann susţine că marca germană aşteaptă cu nerăbdare viitorul Macan, SUV-ul compact pe care brandul din Stuttgart îl va prezenta oficial în această iarnă pentru o lansare europeană care va avea loc în primăvara anului viitor.
"Viitorul Macan va duce vânzările Porsche la nivelul următor, aşa cum a făcut-o şi Cayenne la vremea sa. Ne aşteptăm la cifre importante în regiune în ceea ce priveşte vânzările, mai ales pentru că în această parte a lumii şoselele nu se află într-o stare grozavă, deci acest tip de maşină are logică", declară Eckermann.

Oficialul Porsche susţine că principalii rivali ai lui Macan vor fi versiunile sportive de top ale lui Mercedes-Benz GLK şi BMW X3, modelul Porsche urmând să pluseze însă cu un pachet dinamic pe care clienţii acestui tip de maşini nu l-au mai avut la dispoziţie până acum. "Jurnaliştii şi publicul ne întreabă cu cine ne batem pe piaţă. Ei bine, vorbim de versiunile sportive ale SUV-urilor medii, acolo unde noi dorim să devenim reperul sportiv şi de performanţă al segmentului. Bineînţeles, există deja multe maşini în această clasă - Mercedes-Benz GLK sau BMW X3, de exemplu - însă sunt sigur că vom deveni imediat alternativa sportivă a segmentului".

Comentarii (4)

  • Vasilica
    Paradoxal sigur acolo unde asfaltul nu prea exista!! Pacat de masina!
    20 1
  • Nu pot sa pricep cum pot unii sa dea de 7-8 ori mai mult pt. un 911 putin modificat. Pt. 3.2 sec de la o la 100 atatia bani in plus ? Un 911 Turbo S de 220 de mii de euro accelereaza in 3.1 sec. Deci iti poti satisface aceasta dorinta mult mai ,, ieftin. ''
    Am vazut modele mai vechi de Pagani Zonda aproape noi pe la 600-800 de mii de euro. Mai bine si-ar cumpara unul din ele pt. ca e un supercar adevarat nu derivat din ceva....
    E valabil si la Ferrari, Lamborghini sio Aston (gen Veneno, LaFerrari, Aston M....One 77 etc).
    Vrei supercar alegi McLaren, Pagani, Bugatti, Koenigsegg etc. marci care numai asa ceva fabrica.
    Pt. mine un Aventador e mai supercar ca acest model de Porsche si ca design si probabil la fel de performant. Si e la jumatate de pret.
    9 15
  • Acest 918 este cea mai rapida masina de serie pe Nürnberg, pentru pasionati se justifica.
    15 1
  • Normal, pt. ca aici sunt cei mai corecti platitori de taxe si impozite!E o transparenta totala, in Est....Totul e....alb, banii sunt negri! P.S. -Foto 3 o am de 2 saptamani, screensaver.E belea masina!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru