A treia oară e cu noroc: Ford mai pregătește un facelift pentru Ecosport, SUV-ul care se va produce la Craiova

de Bogdan Mirică
Marti, 09.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford are nevoie de o justificare financiară serioasă pentru a produce actualul Ecosport la Craiova. Prin urmare, micul SUV va primi din nou un facelift pentru a impulsiona vânzările europene.

Atunci când a fost lansat pentru prima dată pe piața din Europa, Ford EcoSport ”nu a rupt gura târgului”. Motiv pentru care, la numai un an, constructorul american a decis să-i aplice un facelift care să-l ridice în preferințele clienților de pe Bătrânul Continent. Schimbările au fost apreciate de public, iar vânzările au început să aibă un trend ascendent.

Însă, pentru a putea justifica producerea micului SUV la Craiova, Ford are nevoie de mai mult de atât. Are nevoie de vânzări care să rivalizeze cu cele ale unor modele best-seller cum sunt Renault Captur, Peugeot 2008 sau Opel Mokka. Pentru asta, americanii mai pregătesc un facelift consistent pentru Ecosport. Deși pare ciudat, modelul Ovalului Albastru va avea o nouă versiune revizuită în numai trei ani de la debutul său pe piața europeană.

Ultimele poze spion dezvăluie modificări substanțiale în ceea ce privește designul exterior. Partea frontală va împrumuta farurile fratelui mai mare Edge, introdus și el în Europa anul acesta.

Bineînțeles, blocurile optice ale lui Ecosport vor fi ceva mai mici, dar vor încadra o grilă mare, similară tot celei de pe Edge. Aspectul posterior nu va suferi modificări esențiale, iar ideea renunțării la roata de rezervă montată pe ușa portbagajului va fi perpetuată.

Esential 2017 este anul în care va debuta noul facelift al lui Ecosport.
Ford va fi nevoit să aducă un aer proaspăt și la interior. În habitaclu își va face loc un ecran mai mare, poziționat în centrul planșei de bord și operat cu ajutorul unor butoane poziționate imediat sub acesta. Sistemul multimedia va beneficia de toate funcțiile SYNC3 și va fi similar celui pe care Ford îl va instala pe viitoarea generație Fiesta.

Gama de motorizări nu va suferi modificări substanțiale, având în vedere că unitatea 1.0 Ecoboost poate fi deja comandată în mai multe opțiuni de putere și este suficient de economică. La fel și cu dieselul 1.5 TDCi.

Noul Ford Ecosport facelift va fi dezvăluit oficial abia în primăvara anului viitor, urmând ca producția la uzina din Craiova să fie demarată în vara lui 2017.

via motor1

Comentarii (3)

  • mai au vreun model care nu se vinde si sa-l produca la Craiova?
    16 0
  • someone
    @qar7: taci, nu le da idei
    la craiova ar fi de ajuns fiesta si ecosport
    6 0
  • E loc pentru toata lumea in industria auto!
    http://www.autoblog.com/2016/04/25/ford-ecosport-spy-shots-us/#slide-3871014
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru