Abia ne-am obișnuit cu Atlas, că mai vine un SUV: Volkswagen T-Roc se lansează în 2017 și va fi poziționat sub Tiguan

de Daniel Popescu
Duminica, 13.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen T-Roc este viitorul SUV pregătit de germani pentru 2017 care va fi poziționat sub Tiguan și va avea același ampatament și o gamă asemănătoare de motoare cu Golf 7 facelift.

Cu numai câteva săptămâni în urmă, VW a dezvăluit noul Atlas, cel mai mare SUV din gama constructorului german, plasat în gamă peste Touareg și dedicat în special pieței americane. Iată însă că nemții vor să profite cât mai mult de creșterea în popularitate a segmentului și au ambiția de a propune un nou SUV pentru anul viitor.

Astfel, conceptul Volkswagen T-Roc (foto) prezentat în 2014 va lua forma unui SUV de serie care va fi prezentat într-o versiune preliminară la Salonul Auto de la Geneva din luna martie înainte de lansarea propriu-zisă din a doua jumătate a anului viitor.

Urmareste Automarket
În versiunea de serie, Volkswagen T-Roc va avea o lungime de 4178 mm și va fi poziționat sub Tiguan, care măsoară 4486 mm, iar modelul va fi dezvoltat pe platforma MQB, aceeași folosită de Tiguan și Golf.
În plus, Volkswagen T-Roc va primi o bună parte dintre specificațiile tehnice ale lui Golf 7 facelift, inclusiv ampatamentul de 2640 mm și ecranul Active Info Display cu diagonală de 9.2 inch care suportă funcții touch, comenzi vocale și gesturi.

De altfel, inclusiv o parte din gamă de motoare este similară cu cea de la Golf, și anume noul motor TSI cu 4 cilindri de 1.5 litri de 130 CP și 150 CP. Va exista însă și un motor turbo cu 4 cilindri de 2.0 litri care va furniza până la 245 CP, pe lângă unitățile diesel de 1.6 și 2.0 litri.

Unele versiuni vor avea tracțiune integrală, iar cutiile de viteze vor fi manuale cu 6 trepte sau automate cu 7 trepte și dublu-ambreiaj. Nu vor lipsi nici versiunile hibride (T-Roc GTE) și electrice (e-T-Roc).

Via Autocar

Comentarii (12)

  • marfa car mai diversa ,mai inpopotanata si mai.....proasta si mai scumpa si daca se poate de unica folosinta de fapt ce zic e tocmai reteta comertului de succes vazuta de capitalism,evident.....da da stiu sunt comunist!!!!!!!!!!
    10 19
  • bob.sticle
    comunist=prost=incult=putoare ordinara=plin de ura fata de cei care prospera prin munca cinstita
    3 17
  • Nu inteleg de ce vw te obliga sa cumperi tractiunea integrala si pe tiguan si pe ateca pentru a avea o cutie automata...?
    Aruncandu-te la peste 30000 euro cu bugetul te forteaza sa-i ocolesti...
    De banii astia cumperi un LC 120 si un seria 3 de 3-4 ani pana-n 100.000 km
    2 13
  • Andrei
    E vorba de pozitionare si marketing. LC 120 sau serie 3 nu au nicio legatura cu Tiguan sau Aroca, cu alte cuvinte este putin probabil ca un cumparator de Tiguan nou sa se uite la un LC sau serie 3. E ca si cand te plangi ca un televizor no0u e prea scump si ca de banii aia iti iei unul mai mare, folosit.
    5 6
  • Adrian
    @bob.sticle
    comunist=egalitate=compasiune=intr-ajutorare=calm=fara lacomie=fara dusmanie=fara snobie=fara luxul de care nu ai nevoie.

    capitalism=incurajatea bogatilor=incurajarea trufiei=te crezi mai bun decat esti=rautate=dictatura / asuprire exploatare cu ambalaj de ciocolata.

    traieste-ti viata linistit si nu te implica in politica. nici un regim nu a fost vreodata echitabil.
    15 6
  • un nissan juke facelift
    3 6
  • De ce mi-as lua asa ceva cand un Sandero Stepway este si mai ieftin si mai practic?
    Si imi permit sa zic ca-i sta mai bine in acel albastru electric...

    In fine, marketingul sa traiasca!
    3 5
  • bob.sticle
    comunist=prost=incult=putoare ordinara=plin de ura fata de cei care prospera prin munca cinstita

    comunist=ateu=sluga satanei=mincinos.

    Ce sa-ti spun, stalin a fost plin de compasiune, fara dusmanie, fara snobism. Sa mori de ras. Comunistii au pe "constiinta" sute de milioane de oameni executati pe timp de "pace" din Siberia pana in inima Africii. Totul pentru ca o mana de lipitori sa huzureasca porceste in timp ce gandacei ca tine se bucura ca sunt egali cu alti gandacei. Partea trista e ca inca mai sunt gandacei care inca le iau partea dupa toate atrocitatile comise in aproape 100 de ani de la "revolutia" din octombrie.
    2 5
  • @bob.sticle...
    ...de fapt,ce vrei?Chiar nu te poti opri?
    0 0
  • bob.sticle
    Pai vreau sa-mi puna comunistii de pe site, o ventuza-n sticla.
    0 3
  • Ontopic; imi place linia profilului, cumva similara raposatei Alfa Romeo Brera, doar ca mai supla si cu detalii mai atent stilizate, plus adaptand evident tehnologii moderne, incepind cu farurile.

    Iar faptul ca are doar doua usi nu-i considerat un minus decit la noi, unde o a doua masina-n familie e o raritate (si nu cum va fi T-Roc in multe cazuri... occidentale.)

    Concluzia: VW / VAG n-au murit inca, chiar daca ultimele lor cotzcarii le pateaza inca blazonul.
    6 1
  • Singura problema care o vad eu la acest model este numele, daca o sa imi cumpar asa ceva o sa aud numai discutii despre ce T-roaca de masina am putut sa imi cumpar.
    Scuze, dar nu am putut sa ma abtin de a comenta acest aspect :)
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru