America și curiozitățile ei: gama Ford F-Series bifează al 35-lea an consecutiv în fruntea vânzărilor de mașini din SUA

de Mircea Meşter
Miercuri, 04.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Considerate mașini de nișă în Europa chiar și în versiunile "cuminți" comercializate aici, pick-up-urile conduc clasamentele de vânzări din SUA de patru decenii. Iar 2016 nu a făcut excepție.

Obișnuiți cu piața din Europa, acolo unde Volkswagen Golf reușește să-și bată constant rivalii în clasamentele anuale de vânzări, privim întotdeauna ca pe o curiozitate rezultatele anuale ale vânzărilor din SUA, acolo unde gama de pick-up-uri mari Ford F-Series atinge performanțe fabuloase.

Iar 2016 nu a făcut excepție de la această regulă. Conform informațiilor oferite de Ford, gama F-Series a bifat al 40-lea an consecutiv în fruntea vânzărilor acestui tip de modele în SUA și nu mai puțin de 35 de ani consecutivi terminați în fruntea topului vânzărilor tuturor mașinilor din SUA, indiferent de segment.

Esential 26 de milioane de mașini din gama F-Series a vândut Ford în ultimii 40 de ani în SUA.
Nu există încă cifre oficiale venite dinpre autoritățile americane, acestea fiind așteptate în cursul acestei săptămâni. Știm însă că vânzările totale din SUA au atins un nou record all-time în 2016, depășind 17.5 milioane de mașini vândute în condițiile în care anul anterior adunase 17.47 milioane de clienți americani.
Piața americană se află pe locul al doilea în lume la nivel de vânzări, fiind depășită doar de China, care profită de dezvoltarea majoră a sectorului auto survenită în ultimii 10 ani.

Cel mai popular model din gama F-Series continuă să fie pick-up-ul F-150, model polivalent preferat în special în zonele rurale din SUA, acolo unde nevoile zilnice ale clienților sunt acoperite de o mașină masivă raportată la reperele europene, dar utilă și practică în raport cu cerințele americane.

Ford F-150

Conform statisticilor oferite de Ford, americanii au cumpărat peste 26 de milioane de exemplare F-Series din ianuarie 1977, dată la care a început dominația absolută a modelului în segmentul său. Ford vindea 818.580 de unități F-Series în 1977, terminând anul pe prima poziția în clasa pick-up-urilor full-size. La cinci ani distanță, în 1982, gama de pick-up-uri Ford se instala pe primul loc în vânzări indiferent de segment, poziție pe care nu a părăsit-o până astăzi.

Comentarii (5)

  • pana se termina benzina .. :P
    7 7
  • Când pe primul loc la vânzări va fi un model ecologic, cât de cât așa, atunci o să-i cred pe americani că le pasă de mediu, până atunci shitu' de la bul.
    9 7
  • Octavian
    Masini foarte practice ...
    ... daca locuiesti la tara sau ai treaba pe santier.

    N-am sa-i inteleg niciodata cu aceste pick-up-uri.
    3 9
  • @Octavian - poti folosi cu incredere macar Google Maps daca n-ai curajul sa ajungi pe acolo sa intelegi de ce. :)
    10 1
  • inexorabil
    Corect, Dane, nu prea le pasă de mediu, dar le pasă de sinceritate, dacă ȋnțelegi…
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru