Americanii de la Lime vor lansa în București un serviciu de închiriere de trotinete electrice: flotă de 1.000 de unități

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 19.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Start-up-ul american Lime va lansa în București un serviciu de închiriere de trotinete electrice cu o flotă de 1.000 de unități care vor fi disponibile lângă metrou, parcările publice, parcuri și alte puncte de interes local.

Bucureștiul va avea în curând mai multe servicii de închiriere de trotinete electrice. Potrivit unor informații dezvăluite de publicația Profit, start-up-ul american Lime a ajuns la un acord cu Primăria Capitalei pentru a lansa un astfel de serviciu cu o flotă inițială de 1.000 de trotinete electrice.

Trotinetele electrice vor fi amplasate în numeroase puncte de atracție, iar printre ele se numără toate stațiile de metrou, parcările publice, parcurile și grădinile, dar și teatrele, muzeele, bibliotecilor și zonele de promenadă.

Trotinetele electrice furnizate de Lime sunt produse în China și oferă o viteză maximă de 24 km/h, astfel că utilizatorii nu vor avea nevoie de permis de conducere pentru a le folosi. Pentru moment nu este clar când va fi lansat efectiv serviciul, mai ales că acordul trebuie aprobat și de Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

Anterior, alți trei furnizori și-au anunțat intențiile de a lansa servicii de închiriere de trotinete electrice: Taxify (unul dintre serviciile de ride-sharing prezente în România), Flow (printr-o firmă deținută de serviciul de car-sharing Pony Car) și Wolf-e (o firmă deținută de mai mulți antreprenori români).

Teoretic, un astfel de serviciu ar trebui să încurajeze renunțarea la mașina personală în favoarea unei combinații între transportul în comun și trotineta electrică. Totuși, principala problemă pentru orice serviciu de închiriere de trotinete electrice în București va fi numărul foarte limitat al pistelor de biciclete, ceea ce înseamnă că mulți utilizatori vor merge cu trotinetele electrice pe prima bandă a drumurilor publice.

Pentru moment, Lime nu a anunțat prețurile pe care le va practica în România. În cele mai multe state europene, costul total al unei călătorii este reprezentat de o taxă de 1 euro la care se adaugă 0.15 euro pentru fiecare minut de utilizare.

Via Profit

Comentarii (3)

  • Mai scump decat taxiul
    5 2
  • Singura aplicatie reala a bateriilor pe care suntem capabili sa le producem la ora asta. :)
    3 2
  • Ca sa faci 5-6 km te costa cam 15 lei.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru