Noul serviciu de ride-hailing Blue, lansat la București. Flota, alcătuită din Tesla Model Y și Model 3

de Tiberiu Safta
Miercuri, 22.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Autonom, care deține serviciul de ride-hailing Blue, a anunțat oficial lansarea acestui serviciu la București. Flota noului serviciu este alcătuită din 100 de mașini electrice Tesla Model 3 și Model Y.

Începând din data de 21 noiembrie, serviciul de ride-hailing Blue, deținut de Grupul Autonom, a intrat în funcțiune. Pentru moment, acest serviciu este disponibil doar în capitală, acolo unde flota de vehicule este alcătuită exclusiv din 100 de mașini Tesla Model 3 și Model Y.

Noul serviciu va fi activ în zona metropolitană a Bucureștiului și va putea deplasa pasageri chiar și către aeroportul Otopeni. Serviciul de ride-hailing Blue este disponibil pentru toți cei care stau în București, iar acesta poate fi folosit prin intermediul aplicației dedicate, care poate fi descărcată din App Store sau Google Play.

Potrivit lui Andrei Stancu, CEO-ul Blue Technology, noul serviciu de ride-hailing își va mări flota de vehicule cu încă 100 de mașini Tesla în 2024. De asemenea, Blue își propune să ajute la reducerea emisiilor de CO2 din capitală cu "cel puțin 834 de tone".

„Considerăm că transportul alternativ trebuie să fie un agent al schimbării pozitive, parte a soluției la problemele de trafic și calitate a aerului din marile orașe”, a declarat Stancu.

„Blue își propune să ofere clienților liniște, siguranță și confort, printr-o soluție adaptată cerințelor publicului, dar și nevoilor orașului. Blue va face accesibile călătoriile cu mașini electrice de înaltă calitate, atât pentru persoane individuale, cât și pentru companii”, a mai adăugat acesta.

via Economica

Comentarii (8)

  • @PMC taximetrist ghiolban
    Nasol, foarte nasol. Ne iau electrocutații pâinea de la gură. Noroc ca avem maimuțica să îi jecmănim pe fraieri, ha ha.
    8 6
  • Era si timpul ! speram sa vad o initiativa a Primariei de a influenta / stimula taximetristii spre electrice. Taxiuri care merg multe ore pe zi, emit noxe si au cheltuieli semnificative. Electricele sunt (mai) eficiente in oras, costurile aferente vor fi reduse si contributia la poluarea orasului anulata. Felicitari privatilor care iau initiativa si riscul si sa fie de exemplu pt diriguitorii marilor orase de la care asteptam viziune, initiativa si politici in acest sens !
    9 3
  • ^^^ Ha
    3 2
  • Mircea Badea
    si uite asa dizelistii ogoristii vor "intra" in secolul 21 fara sa vrea..

    sa speram ca la anul vor fi 1000 in capitala si cate 100 in fiecare oras, pt inceput asa..
    5 6
  • Ride-illegaling
    Auzi cum îi zice: ride-hailing...
    Mai bine zi-i pe nume: taximetrie fără autorizație de transport persoane.
    Dar când Bruxelles zice că deciziile Curții Constituționale din România nu trebuie respectate, ce mai contează legile ordinare!..
    6 9
  • @Ride-illegaling
    Mai intai a fost fuming, apoi porumbeling, apoi emisaring, apoi postalioning, apoi scrisoring, apoi faxing... si iata ca am ajuns la e-mailing.

    Evident ca pe parcurs s-au pierdut sau transformat meseriile, dar asa evolueaza natural societatea, unii vin altii pleaca, asa ca lasa-ne si cu taximetria asta, ca nu e data prin scriptura sau scrisa-n stele. O sa apara jet-packurile personale si o sa urlati si la alea ca sunt transport ilegal de persoane.

    Eu pe vara-miu pot sa-l duc pana la piata cu masina mea, doar cu B-ul, sau imi trebuie autorizatie? Atata ancrasare mentala in trecut, mai rar am vazut.
    3 6
  • @@Ride-illegaling
    Lasa-l, ca e suparat...probabil i s-a stricat maimuta :)

    Parca avusesera taximetristii o idee sa le dam si lor ceva daca mergem cu trotinetele electrice. Sau, ma rog...ceva similar, nu mai tin minte
    3 1
  • @PMC taximetrist ghiolban
    Lasă, tati. Cei care merg cu ăștia oricum nu merg cu gherțoii de la Gara de Nord.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru