Aston Martin va folosi motoare Ford şi în următorii cinci ani

de Bogdan Mirică
Marti, 25.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin şi-a prelungit înţelegerea cu Ford şi va folosi în continuare, pentru următorii cinci ani, motoarele V8 şi V12 ale constructorului american.

Aston Martin a semnat o nouă înţelegere cu Ford pentru furnizarea de motoare. Înţelegerea este de fapt o extindere a parteneriatului mai vechi pe care cei doi constructori îl aveau. Decizia britanicilor va asigura locurile de muncă ale angajaţilor uzinei Ford din Koln, acolo unde se produc motoarele V8 şi V12.

De asemenea, mutarea garantează că modelele Aston Martin Vanquish, DB9 şi Vantage vor mai fi produse pe aceeaşi platformă actuală VH pentru încă cinci ani, perioada pe care a fost semnată înţelegerea.

Oficialii Aston Martin au refuzat să comenteze informaţiile, mai ales că o parte din conducere se află încă în discuţii cu Daimler pentru a primi suport tehnic şi asistenţă. Semnarea acordului cu Ford nu înseamnă încheierea discuţiilor, ci doar asigurarea unei continuităţi a producţiei.

Urmareste Automarket
Dacă nu ar fi prelungit acordul cu Ovalul Albastru, modelele Aston ar fi putut să se confrunte cu o lipsă de propulsoare.
Mai mult, înţelegerea cu Ford ar putea asigura tranziţia către cele ale germanilor de la Mercedes.

Pentru a putea fi folosite şi în următorii cinci ani, motoarele V8 şi V12 vor avea nevoie de o serie de modificări care să asigure respectarea normele de poluare Euro 6.

via autocar

Comentarii (4)

  • Adrian
    Asta e un pic frustrant pt. posesorii si viitorii posesori de Aston. Dar la cum arata Aston'urile nu mai conteaza. Pana la urma motoarele sunt suficient de performante. Nu stiu cum sta cu fiabilitatea...aia numai cei care o vor avea pot spune exact ce si cum.
    5 5
  • "frustrant" e de pe vremea lui DB 7 din cand indicatoarele de bord erau preluate direct de la Mondeo (parca) iar cheia era una de ford acoperita cu piele cu sigla Aston.

    Atat timp cat masina asta se vinde bine si e mandria englezilor nu cred ca cineva se gandeste: "oooo.... motor de Ford, frustrant, numai imi cumpar Aston ca imi cad galoanele"
    9 1
  • AndreiRN
    Aston Martin e doar o firma de marketing si design in prezent.
    7 3
  • Scrooge
    cand voi avea bani de Aston Martin, aceasta stire va cantari foarte mult daca voi alege aceasta frima sau nu. Pana atunci.........
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru