Aston Martin vrea să dezvolte mașini electrice în China: britanicii caută parteneri pe cea mai mare piață auto din lume

de Petre Barac
Vineri, 02.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin vrea să formeze un joint-venture cu un partener chinez care să îi permită să dezvolte mașini electrice pe cea mai mare piață auto din lume, după cum a declarat CEO-ul companiei, Andy Palmer.

Aston Martin a anunțat anul trecut că 2019 va marca debutul primului său model electric de serie, RapidE, care urmează să fie produs în doar 155 de exemplare.

Planul britanicilor este ca, până în 2030, un sfert din vânzările lor să fie asigurate de mașini electrice, iar restul să fie acontate de hibrizi.

Unul dintre modurile în care pot să ajungă rapid la acest deziderat este să-și îndrepte atenția către piețele cu cerere mare pentru astfel de vehicule, cum ar fi China, cea mai mare piață auto din lume.

Șeful Aston Martin, Andy Palmer, vrea să formeze un joint-venture cu un partener chinez care să îi permită să dezvolte mașini electrice pe piața asiatică. El a confirmat că există deja discuții în acest sens cu diverși producători și firme de tip start-up.

De asemenea, o serie de producători chinezi se află pe lista posibililor furnizori de baterii pentru electricul RapidE de la Aston Martin.

Potrivit estimărilor realizate de asociația producătorilor chinezi, circa un milion de mașini electrice sau hibride vor fi vândute în acest an pe cea mai mare piață auto din lume.

Legislația chineză impune constructorilor străini să formeze alianțe cu firme locale dacă vor să vândă astfel de mașini în China.

Via Autonews

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru