Dezvoltare

Marti, 08 Februarie 2022 | Industrie

Surse: Nissan oprește dezvoltarea motoarelor termice, cu excepția pieței din SUA

Potrivit unei publicații nipone, Nissan intenționează să oprească dezvoltarea motoarelor termice, inclusiv în Europa. Singura excepție va fi SUA, o țară unde încă există cerere pentru așa ceva, mai ales dacă ne referim la SUV-uri și pick-up-uri.
Miercuri, 19 August 2020 | Masini electrice si hibride

Mercedes-AMG Project One, mai aproape de producție: hypercarul a început testele pe circuit

Dezvoltarea lui Mercedes-AMG Project One a intrat într-o nouă etapă, hypercar-ul fiind testat pe circuit în Germania. Nemții spun că mai multe prototipuri pre-producție vor fi puse la încercare, după ce compania a “deblocat” întregul potențial al sistemului hibrid de propulsie, adică mai mult de 1.000 de cai putere.
Marti, 13 August 2019 | Formula 1

Williams susține că a găsit soluțiile potrivite pentru viitorul sezon de Formula 1: “Am făcut 5 pași înapoi și 10 pași înainte”

Optimismul este în creștere la Williams, echipa fiind încrezătoare că a găsit soluțiile potrivite pentru următorul sezon de Formula 1, dar și să obțină mai multe puncte în acest an.
Joi, 09 Mai 2019 | Industrie

Polestar a deschis un centru R&D în Marea Britanie: peste 60 de ingineri vor lucra la dezvoltarea viitoarelor modele electrice ale companiei

Polestar a inaugurat un centru de cercetare și dezvoltare în Marea Britanie, acolo unde peste 60 de ingineri vor lucra la dezvoltarea viitoarelor modele electrice ale constructorului.
Marti, 16 Aprilie 2019 | Industrie

BMW neagă o alianță extinsă cu Daimler: “Nu avem planuri să dezvoltăm un model compact cu o companie rivală”

BMW nu are planuri să dezvolte un model compact alături de o companie rivală, potrivit lui Nicolas Peter, directorul financiar al constructorului bavarez. Declarația a fost făcută în contextul speculațiilor privind o extindere a alianței dintre BMW și Daimler.
Joi, 31 Ianuarie 2019 | Industrie

Suedezii de la Koenigsegg și chinezii care dețin fostul Saab vor construi împreună mașini electrice: sunt vizate și “oportunități” pe segmentul hypercar-urilor

Koenigsegg a anunțat un parteneriat strategic cu NEVS, firma suedeză ce cumpărase fostul Saab și care este acum deținută de grupul chinez Evergrande. Astfel, Koenigsegg și NEVS vor lucra împreună la dezvoltarea unor noi modele electrice, în paralel cu identificarea “oportunităților” pe piața hypercar-urilor.
Marti, 18 Decembrie 2018 | Industrie

Volkswagen spune că T-Cross nu va avea versiune hibridă: “Costurile ar fi la fel de mari ca la dezvoltarea unui model 100% electric”

Volkswagen T-Cross nu va primi o versiune hibridă din cauza costurilor prea mari cu dezvoltarea, potrivit unui reprezentant al producătorului german.
Luni, 26 Noiembrie 2018 | Economic

Plan ambițios: Porsche vrea să-și mărească profitul cu 6 miliarde de euro în 8 ani cu ajutorul mașinilor electrice

Porsche are ca obiectiv să sporească profitul operațional cu 6 miliarde de euro în 8 ani în contextul în care va aloca resurse mai mari pentru dezvoltarea și producția de mașini electrice, potrivit unor surse din cadrul companiei.
Sambata, 17 Noiembrie 2018 | Masini electrice si hibride

VW mărește bugetul de investiții pentru următorii 5 ani: 44 de miliarde de euro pentru dezvoltarea mașinilor electrice

Grupul Volkswagen a anunțat că va cheltui aproximativ 44 de miliarde de euro, până în 2023, pentru dezvoltarea mașinilor sale electrice. Suma este cu 10 miliarde mai mare față de bugetul anunțat inițial în 2017.
Vineri, 16 Noiembrie 2018 | Industrie

Ford, despre extinderea parteneriatului cu Volkswagen: “Trebuie să fim precauți, este ca un dans delicat”

Șeful Ford, Jim Hackett, susține că este deschis la colaborarea cu alți constructori, dar se arată precaut cu privire la extinderea parteneriatului cu Volkswagen, pe care l-a descris ca un “dans delicat”.
Joi, 01 Noiembrie 2018 | Masini autonome

Parteneriat: Volvo și chinezii de la Baidu vor construi mașini autonome pentru cea mai mare piață din lume

Volvo și compania chineză Baidu au ajuns la o înțelegere pentru dezvoltarea comună a mașinilor electrice și complet autonome pentru cea mai mare piață auto din lume. China este așteptată să devină cea mai importantă piață pentru astfel de vehicule, cu 14.5 milioane de unități vândute până în 2040.
Miercuri, 31 Octombrie 2018 | Masini autonome

Volkswagen recunoaște decalajul față de concurență în dezvoltarea mașinilor autonome: “Alții au avansat deja foarte mult, Waymo este liderul industriei”

Directorul financiar de la Volkswagen reiterează dorința constructorului de a avea o alianță cu alte companii pentru dezvoltarea mașinilor autonome. Oficialul recunoaște că VW a rămas în urma concurenței la acest capitol, spunând că Waymo (divizie Google) este liderul industriei în acest moment.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 12 Octombrie 2018 | Modele noi

Viitorul Citroen C1 ar putea să fie 100% electric: decizia va fi luată în cel mult 12 luni

Linda Jackson, CEO-ul Citroen, a sugerat că viitorul model C1 ar putea să fie unul 100% electric, deoarece segmentul din care face parte “va evolua”. Decizia privind viitorul Citroen C1 va fi luată în cel mult 12 luni.
Joi, 04 Octombrie 2018 | Masini electrice si hibride

Daimler și Renault-Nissan vor să continue colaborarea: “Ne putem ajuta reciproc în dezvoltarea mașinilor electrice”

Daimler și Renault-Nissan iau în calcul extinderea colaborării în domeniul vehiculelor electrice și al noilor tehnologii autonome, precum și în ceea ce privește serviciile de mobilitate, potrivit unui anunț al celor două entități.
Marti, 25 Septembrie 2018 | Masini autonome

BMW caută parteneri pentru dezvoltarea viitoarelor mașini autonome: “Suntem deschiși să purtăm discuții cu orice producător”

BMW are planuri pentru dezvoltarea unei viitoare generații de mașini autonome și a lansat o invitație către toți producătorii interesați să participe la proiect. Prima generație de mașini autonome de la BMW va debuta în 2021 cu modelul de serie anunțat de conceptul Vision iNext.
Joi, 13 Septembrie 2018 | Masini electrice si hibride

Șeful VW, îngrijorat de costurile cu dezvoltarea mașinilor electrice: “Sunt mai mari decât ne-am așteptat și trebuie să reducem cheltuielile”

Oficialii grupului Volkswagen susțin că dezvoltarea mașinilor electrice are costuri mai mari decât se așteptau și, în consecință, trebuie să reducă anumite cheltuieli pentru a continua investițiile în această direcție. Șeful VW a spus că bugetul inițial de 20 de miliarde de euro nu este suficient, fără să dezvăluie suma necesară.
Marti, 28 August 2018 | Masini autonome

Toyota investește în Uber: 500 de milioane de dolari pentru dezvoltarea mașinilor autonome

Toyota va investi 500 de milioane de dolari în Uber astfel încât cele două companii să colaboreze în dezvoltarea tehnologiilor destinate mașinilor autonome.
Miercuri, 13 Iunie 2018 | Economic

Opel și folosirea platformelor PSA: “Costurile noastre cu dezvoltarea vor scădea cu până la 50%”

Opel va economisi până la jumătate din banii pe care i-ar fi folosit pentru dezvoltarea unor noi modele, odată cu trecerea la platformele grupului Peugeot-Citroen (PSA). Potrivit Opel, platforma pe care este construit un model nou reprezintă undeva la 60% din costurile de producție.
Joi, 10 Mai 2018 | Masini electrice si hibride

Mercedes a publicat noi imagini oficiale cu prototipul EQC: 4 ani pentru dezvoltarea primului model electric din gama EQ ce apare în 2019

Mercedes a dezvăluit noi imagini oficiale cu prototipul EQC, primul model electric din gama EQ, precum și informații proaspete legate de dezvoltarea mașinii. Varianta de serie a SUV-ului electric va fi lansată anul viitor.
Miercuri, 18 Aprilie 2018 | Modele noi

Noi detalii despre viitorul Toyota Supra: motor împrumutat de la BMW și lansare așteptată în octombrie la Paris

Un oficial Toyota a declarat că viitorul model Supra va fi dotat cu un motor împrumutat de la BMW. Dezvoltarea noului Toyota Supra a fost făcută preponderent în Japonia, iar lansarea este așteptată acum pentru luna octombrie în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Renault, Ford, Toyota, Porsche, Dacia, Fiat, Honda
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru