BMW caută parteneri pentru dezvoltarea viitoarelor mașini autonome: “Suntem deschiși să purtăm discuții cu orice producător”

de Paul Cosma
Marti, 25.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW are planuri pentru dezvoltarea unei viitoare generații de mașini autonome și a lansat o invitație către toți producătorii interesați să participe la proiect. Prima generație de mașini autonome de la BMW va debuta în 2021 cu modelul de serie anunțat de conceptul Vision iNext.

Prezentat în urmă cu doar două săptămâni, BMW Vision iNext este conceptul electric și autonom ce anunță un viitor model de serie peste 3 ani.

Viitorul model va consemna și debutul primei generații de mașini autonome, pe o platformă pe care BMW o dezvoltă alături de grupul Fiat-Chrysler, Magna International, Intel și Mobileye.

Oficialii BMW susțin că invitațiile rămân deschise pentru alți producători care vor să se alăture acestui consorțiu, în ceea ce reprezintă o mare provocare pentru întreaga industrie auto.

Potrivit lui Klaus Froehlich, șeful departamentului de dezvoltare BMW, scopul este ca platforma modulară pentru mașini autonome să permită toate nivelurile clasificate de autonomie, de la 1 la 5.

În acest moment, există multe părți interesate de proiect, dar este cam târziu să participe la dezvoltarea primei generații de mașini autonome. Multe companii încep să realizeze cât de greu este să lucrezi la un asemenea proiect și ne abordează de pe acum ca să participe măcar la a doua generație a platformei, a declarat Froehlich.

Un alt producător german, Volkswagen, a anunțat că este în discuții cu diverși constructori pentru a forma o alianță care să creeze un standard al industriei în ceea ce privește tehnologia mașinilor autonome.

VW a spus că, astfel, ar beneficia de mai multă protecție în fața legii în cazul unor eventuale accidente cu victime provocate de mașinile autonome.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • SIMPLE MINDS
    Am apucat ziua cand pot sa-l cataloghez pe Chris Bangle ca fiind un Michelangelo al designului casei bavareze ! Este o afirmatie cat se poate de fundamentata avand in vedere conceptul Vision inext care certifica fara doar si poate suicidul esteticii BMW.
    Inchei doar cu speranta ca CASMB sa-mi deconteze inevitabilele sedinte de consiliere psihologica generate de *fauritorul de bucurii* munchenez ,acum iata mai mult ca niciodata si sub aspectul designului .:-)) P.S. Pentru o masina autonoma devine derizoriu designul sau autonomia de nivel 3,4 si chiar 5 reuseste sa inlature acest incontestabil neajuns ?
    12 1
  • am vazut deunazi o "capodopera" semnata de Michelangelo asta din lumea auto. O balarie mai mare nu am reusit sa identific dintre zecile de masini care inconjurau septarul ala. Si inca se mentine pe pozitia de cel mai hidos model BMW din istorie.

    evident, paerea mea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru