Volkswagen caută aliați pentru dezvoltarea mașinilor autonome: nemții vor un “standard tehnologic” la nivelul industriei

de Paul Cosma
Vineri, 14.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen vrea să se alieze cu alți producători auto ca să creeze un standard al industriei în ceea ce privește tehnologia mașinilor autonome. Nemții spun că, astfel, ar beneficia de mai multă protecție în fața legii în cazul unor eventuale accidente cu victime provocate de mașinile autonome.

Nemții de la Volkswagen au pornit discuțiile cu mai mulți potențiali parteneri pentru a stabili o alianță la nivelul industriei auto. Scopul? Adoptarea unui standard în ceea ce privește tehnologia mașinilor autonome, potrivit unor surse apropiate de compania germană.

Astfel, oficialii VW susțin că un asemenea standard tehnologic ar proteja mai bine constructorii în fața legii în eventualitatea unui accident cu victime provocat de mașinile autonome.

“Când ești implicat într-un accident, ai o șansă mai bună în fața instanței de judecată atunci când mașina ta respectă ultimele standarde tehnologice. Cum creăm un astfel de standard? Ideal ar fi ca toată lumea să folosească același sistem de senzori și soft. Întrebarea ar fi cum reușim să creăm o mașină care să garanteze că noi, constructorii, vom fi cât mai puțin afectați de plata despăgubirilor,” a declarat un reprezentant VW, fără să specifice numele producătorilor implicați în aceste discuții.

Potrivit acestuia, lansarea pe piață a mașinilor complet autonome va crea o serie de piedici legislative, iar “firmele de avocatură sunt deja în blocstarturi”.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Ăștia deja se gândesc cum să scape dacă o dau nasol cu autonomele.
    7 1
  • aici s-ar potrivi vorba ceea: spune-mi cu cine umbli sa-ti spun cine esti.

    Dar ar putea sa incerce sa bata la usa celor din grup, pe la Audi, Skoda, Lamborghini, MAN, etc. Apoi ar iesi in fata presei sa mai spuna ceva de genul " avem cea mai mare...alianta din industrie! Iarasi suntem primii cu ceva"

    no?
    7 1
  • Arogantul
    traducere, suntem in spatele tesla volvo si mercedes la capitolul autonomie, deci hai sa stabilim niste reguli ca sa ii incetinim pe ceilalti sa avem timp sa aducem pe piata un cacat de produs marca Das Kaka.
    8 1
  • Anonim
    Astia vorbesc de standard tehnologic ? Nu mai au limite si tupeu astia de la WV .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru