Noi detalii despre viitorul Toyota Supra: motor împrumutat de la BMW și lansare așteptată în octombrie la Paris

de Petre Barac
Miercuri, 18.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un oficial Toyota a declarat că viitorul model Supra va fi dotat cu un motor împrumutat de la BMW. Dezvoltarea noului Toyota Supra a fost făcută preponderent în Japonia, iar lansarea este așteptată acum pentru luna octombrie în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Deși prezentarea noului model Toyota Supra fusese așteptată la Geneva, japonezii au venit atunci doar cu prototipul Toyota GR Supra Racing, mărind suspansul până la momentul apariției versiunii de serie.

Informații neoficiale arată acum că noul model va fi prezentat publicului în luna octombrie, cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Până atunci trebuie să ne mulțumim cu câteva informații noi despre Toyota Supra, care au fost oferite de unul dintre oficialii companiei.

Gerald Killmann, vice-președinte R&D, a declarat într-un interviu că noul Toyota Supra va folosi un motor împrumutat de la BMW, fără să ofere mai multe detalii tehnice. Potrivit acestuia, dezvoltarea noului model a fost realizată preponderent în Japonia, cu puțin ajutor din partea diviziei europene de cercetare și dezvoltare.

Reprezentantul constructorului a reiterat faptul că Toyota Supra va folosi aceeași platformă cu BMW Z4 și va avea cel mai probabil o transmisie automată cu dublu ambreiaj.

Unele zvonuri indică faptul că propulsorul BMW oferit pe Supra ar putea să dezvolte undeva la 450 de cai putere.

Conceptul FT-1 (foto) este cel care stă la baza liniilor stilistice pregătite de designerii constructorului nipon. Producția noului model Toyota Supra ar urma să aibă loc în fabrica Magna Steyr din Graz, Austria, alături de BMW Z4.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • deci aceeasi fabrica, aceeasi platforma, acelasi motor, zupra...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru