Ford, despre extinderea parteneriatului cu Volkswagen: “Trebuie să fim precauți, este ca un dans delicat”

de Paul Cosma
Vineri, 16.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Ford, Jim Hackett, susține că este deschis la colaborarea cu alți constructori, dar se arată precaut cu privire la extinderea parteneriatului cu Volkswagen, pe care l-a descris ca un “dans delicat”.

Constructorii auto ne-au obișnuit în ultimii ani cu formarea unor alianțe prin care să reducă costurile de dezvoltare ale noilor modele, iar unul dintre exemple este dat de Volkswagen și Ford.

Cei doi mari producători au anunțat, în luna iunie, semnarea unui Memorandum de Înțelegere prin care vor analiza viabilitatea unui parteneriat. 

Chiar dacă discuțiile sunt într-un stadiu incipient, constructorii au oferit un prim exemplu de colaborare, întrucât pentru început principala preocupare o reprezintă posibilitatea de a dezvolta în comun anumite vehicule comerciale.

“Eu și Herbert (n.a. Diess, șeful VW) am avut o discuție foarte bună despre afacerea cu vehicule comerciale,” a declarat Jim Hackett, CEO Ford.

Cu toate acestea, oficialul american este prudent și susține că extinderea colaborării cu VW trebuie făcută cu grijă și că nicio înțelegere extinsă nu a fost agreată până acum.

Conducerea Volkswagen este așteptată vineri să analizeze un plan pe 10 ani – întocmit de Herbert Diess – privind reducerea costurilor cu dezvoltarea și abordarea unor alianțe cu companiile rivale.

În același timp, Ford traversează o perioadă de restructurări la nivel global și caută parteneriate cu companii rivale pentru a-și diminua costurile cu dezvoltarea și a lansa modele noi cât mai repede pe piață.

Via Automotive News

 

Comentarii (6)

  • S-a intalnit hotu' cu prostu'
    10 3
  • -Rolf-
    Prostu' fiind cei de la Ford, nu?
    7 1
  • O sa iasa o apple pie cu gust de schnapps la pret de icre de sturion.
    7 1
  • Clique
    VW & Ford.... aoleo...nu sună bine
    0 0
  • Ei lasa ca o dati in "dans murdar" dupa cateva snapsuri...ai sa vezi..
    2 2
  • someone
    asta ar fi culmea , focus pe platforma de golf cu motoare tdci si dsg
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru