Suedezii de la Koenigsegg și chinezii care dețin fostul Saab vor construi împreună mașini electrice: sunt vizate și “oportunități” pe segmentul hypercar-urilor

de Paul Cosma
Joi, 31.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Koenigsegg a anunțat un parteneriat strategic cu NEVS, firma suedeză ce cumpărase fostul Saab și care este acum deținută de grupul chinez Evergrande. Astfel, Koenigsegg și NEVS vor lucra împreună la dezvoltarea unor noi modele electrice, în paralel cu identificarea “oportunităților” pe piața hypercar-urilor.

Colaborarea pe axa Suedia-China a dat rezultate foarte bune în cazul Volvo-Geely, iar acum suntem în fața unui nou exemplu asemănător.

Suedezii de la Koenigsegg au anunțat oficial un parteneriat strategic cu National Electric Vehicle Sweden. NEVS este compania suedeză ce cumpărase “rămășițele” mărcii Saab, după încetarea producției în 2012, dar care a fost preluată recent de grupul chinez Evergrande (detalii aici).

Koenigsegg și NEVS vor colabora pentru dezvoltarea unor noi modele “într-un volum mai mare” și cu accentul pe “electrificare”. Ținând cont că fostul Saab urma să fie transformat într-un brand electric, ne putem aștepta la o producție de modele 100% electrice prin parteneriatul dintre Koenigsegg și chinezi.

În plus, cele două entități vizează și identificarea “oportunităților” pe piața hypercar-urilor. În acest context, NEVS a venit cu o injecție de capital de 150 de milioane de euro, astfel că a dobândit o cotă de 20% din acțiunile grupului Koenigsegg.

Totodată, a fost anunțat și un joint-venture pentru “extinderea pe noi segmente de piață”.

Chinezii, prin NEVS, contribuie pentru început cu 150 de milioane de dolari și dețin 65% din compania mixtă. Restul de 35% din acțiuni aparțin Koenigsegg, care va veni cu “proprietatea intelectuală, licențele tehnologice și designul de produs”.

Via Koenigsegg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru