Mercedes a publicat noi imagini oficiale cu prototipul EQC: 4 ani pentru dezvoltarea primului model electric din gama EQ ce apare în 2019

de Petre Barac
Joi, 10.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit noi imagini oficiale cu prototipul EQC, primul model electric din gama EQ, precum și informații proaspete legate de dezvoltarea mașinii. Varianta de serie a SUV-ului electric va fi lansată anul viitor.

În urmă cu doi ani, Mercedes și-a prezentat intențiile pentru lansarea unei game de mașini electrice sub brandul EQ. Primul dintre ele a fost prezentat atunci la Paris sub formă de concept, iar versiunea de serie a SUV-ului electric este tot mai aproape de realitate.

Nemții au publicat acum noi imagini oficiale cu prototipul EQC, primul model electric din gama EQ. De asemenea, au apărut și informații proaspete legate de dezvoltarea mașinii ce va fi lansată anul viitor.

Mercedes a folosit și primele trei luni din acest an ca perioadă de teste pentru primul său model electric. În perioada ianuarie-martie, mai multe prototipuri EQC au fost puse la încercare în cele mai dificile condiții, pentru ca varianta finală să ajungă la standardele de calitate impuse de Mercedes.

Dezvoltarea acestui model s-a întins pe durata a 4 ani, potrivit unui comunicat oficial.

În total, peste 200 de prototipuri au fost testate în următoarele țări: Germania, Finlanda, Suedia, Spania, Italia, Africa de Sud, SUA și China.

Mercedes susține că modelul EQC respectă graficul pentru intrarea în producție. În varianta de concept, modelul este echipat cu două motoare electrice, unul montat pe puntea față, celălalt pe puntea spate, care dezvoltă împreună peste 400 de cai putere, ceea ce îi permite o accelerare de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde.

Acumulatorul are o capacitate de peste 70 kWh și oferă o autonomie de 500 de kilometri conform standardului NEDC, însă toate aceste date vor suferi unele ajustări în cadrul versiunii de serie.

Debutul pe piață al SUV-ului electric Mercedes EQC este programat pentru anul 2019.

Via Mercedes

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru