Plan ambițios: Porsche vrea să-și mărească profitul cu 6 miliarde de euro în 8 ani cu ajutorul mașinilor electrice

de Paul Cosma
Luni, 26.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche are ca obiectiv să sporească profitul operațional cu 6 miliarde de euro în 8 ani în contextul în care va aloca resurse mai mari pentru dezvoltarea și producția de mașini electrice, potrivit unor surse din cadrul companiei.

Reducerea costurilor și eficientizarea activității sunt doar două din prioritățile pe termen mediu și lung pentru Porsche, care dorește să-și mărească veniturile cu mai mult de 750 de milioane de euro anual până în 2025. La aceste obiective ar urma să contribuie mai multe linii de business, printre care și serviciile digitale.

Surse din cadrul companiei susțin că Porsche vrea să-și mărească profitul cu 6 miliarde de euro în următorii 8 ani, în contextul în care va aloca resurse financiare mai consistente pentru dezvoltarea și producția de mașini electrice.

Porsche Taycan, primul model 100% electric de la Porsche, este așteptat să devină pilonul principal al acestui plan ambițios.

Porsche este cel mai profitabil brand din grupul Volkswagen, cu un profit operational de 4.1 miliarde de euro în 2017 și venituri din vânzări de aproximativ 23.5 miliarde de euro.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Balzac
    Profit,profit si....iar profit.Dracu stie!....zici c-a innebunit lumea.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru