Audi a decis: e-tron va fi brandul său pentru maşini electrice. Revoluţia începe cu un SUV, un hatchback şi o limuzină

de Daniel Popescu
Luni, 17.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va folosi brandul e-tron pentru modelele electrice, primele pe lista fiind un SUV, un hatchback şi o limuzină. Ulterior, vor apărea electrice derivate din actualele modele, precum A6 e-tron sau A8 e-tron.

Audi este cel de-al treilea constructor premium german care îşi definitivează strategia pentru modelele electrice, însă a adoptat o politică diferită de rivali.

Astfel, dacă BMW mizează pe gama de vehicule i, iar Mercedes a lansat recent brandul EQ, Audi a adoptat o tactică mai prudentă prin alegerea unui nume deja binecunoscut pentru fanii mărcii: e-tron.

"Numele este comparabil cu primul Audi quattro, care era cunoscut simplu drept quattro. Pe termen lung, numele e-tron va avea rolul unei structuri pur electrice", explică Rupert Stadler, şeful Audi.

Urmareste Automarket
Primele pe lista de modele electrice a celor de la Audi sunt un SUV, un hatchback şi o limuzină care vor apărea pe piaţă până la sfârşitul anului 2020.
De altfel, SUV-ul a fost deja prefaţat la Salonul Auto de la Frankfurt din 2015 prin conceptul Audi e-tron quattro (foto).

Pe termen lung, gama de maşini electrice va primi însă şi numele unor modele deja consacrate în rândul companiei, cum ar fi Audi A6 e-tron, Audi A7 e-tron sau Audi A8 e-tron. De altfel, este posibil ca prima limuzină electrică să poarte numele A8 e-tron.

Una dintre principalele caracterisitici comune ale maşinilor electrice dezvoltate de Audi va fi spaţiul interior, care capătă o importanţă tot mai accentuată în decizia de achiziţie a clienţilor. "În prezent ne confruntăm cu o cerere în creştere pentru astfel de concepte electrice, potrivite pentru autonomii de 350-450 km. Subiectul spaţiului este important. Vom vedea maşini electrice compacte cu un design interior mult îmbunătăţit. Clienţii vor să intre uşor în maşină, să aibă o poziţie confortabilă pe scaun şi să se simtă în siguranţă", adăugă Stadler.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru