Audi a deschis deja comenzile pentru primul său SUV electric: norvegienii pot să-și rezerve un Audi e-tron quattro cu doar 2000 de euro

de Bogdan Mirică
Luni, 24.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat că norvegienii își pot plasa deja precomenzile pentru viitorul său SUV electric poziționat între Q5 și Q7. Avansul cerut de germani este de 2150 de euro.

Ideea unui SUV electric gata să rivalizeze cu Tesla Model X se află pe masa Audi de o bună perioadă de timp. Timp în care germanii au invadat scena saloanelor auto din ultimii ani cu o serie de crossovere E-Tron, create pentru a anticipa viitorul SUV electric de serie, poziționat între actualele Audi Q5 și Q7. Cel mai recent a fost lansat în cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

Debutul modelului este tot mai aproape, întrucât germanii au deschis deja lista de precomenzi în Norvegia. Nici nu putea fi aleasă o altă țară europeană, având în vedere că norvegienii au îmbrățișat cel mai rapid curentul mașinilor electrice, iar infrastructura favorizează acest tip de automobile.

Esential 2150 de euro avans trebuie să plătească norvegienii dacă își doresc un SUV electric Audi.
435 de cai putere ar urma să ofere SUV-ul electric Audi.
Norvegienii care își doresc un SUV electric Audi pot să își plaseze deja comenzile achitând o taxă de 20.000 de coroane, echivalentul a 2150 de euro.

Despre Audi e-tron quattro se știe deja că va oferi o baterie generoasă, cu o capacitate maximă de 95 kWh, capabilă să garanteze o autonomie de aproximativ 500 de kilometri. Va avea tracțiune integrală și o putere totală de 435 de cai putere, capabilă să urce chiar și la 503 cai pe intervale scurte de timp.

„Interesul pentru Audi e-tron quattro a fost enorm încă de la apariția primului concept în 2015. Norvegia este o piață pionier pentru electrificare și suntem mândri că putem pătrunde așa repede aici. Avem mari așteptări pentru acest model în Norvegia”, a declarat Harald Edvardsen-Eibak, directorul local Audi.

Comentarii (1)

  • inghesuita si buna doar pe teren plat..si grea.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru