Audi a lansat un nou motor 2.0 TFSI, pregătit să debuteze pe viitorul A4: 190 CP şi 320 de Nm

de Bogdan Mirică
Joi, 07.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a expus la Viena, în cadrul unui eveniment de profil, noua generație a motorului 2.0 TFSI. Unitatea va echipa viitorul A4, anunţă 190 CP şi un consum mixt sub cinci litri la sută.

Audi a lansat în cadrul Vienna Motor Symposium o nouă generație a propulsorului său 2.0 TFSI, folosit pe aproape toate modelele din gamă. Primul model care va folosi noua generaţie a unităţii 2.0 TFSI este următorul A4, programat să debuteze comercial în 2016. În varianta de 190 CP şi 320 Nm, dezvelită la Viena, viitorul Audi A4 2.0 TFSI va anunţa un consum mixt de sub cinci litri la sută. Acesta ar urma să devină cel mai eficient motor pe benzină din segment la acest nivel de putere.

Noul propulsor are o cilindree de 1.984 centimetri cubi şi livrează cuplul maxim între 1.450 rpm şi 4.400 rpm. Datorită numeroaselor modificări operate, unitatea este mai uşoară decât predecesorul său şi totalizează doar 140 kilograme. Nemţii au schimbat profilurile axelor cu came, traseele de răcire şi au redus frecările interne pentru a optimiza pe cât posibil procesul de combustie. Datorită noii configuraţii, unitatea atinge mai repede temperatura optimă şi poluează mai puţin cât timp se încălzeşte.

Galeria de evacuare integrată în chiuloasă permite un timp de răspuns mai bun al turbosuflantei, asigurând performanţe dinamice superioare predecesorului său.

Urmareste Automarket
Stefan Knirsch, șeful departamentului de dezvoltare motoare în cadrul Audi, a declarat: "După ce în 2007 am prezentat agregatul cu patru cilindri TFSI, echipat cu injecție directă și turbocompresor, acum ne pregătim să ducem mai departe acea poveste de succes cu noul motor expus la Viena" În cadrul aceluiași eveniment, Audi va detalia și componentele sistemului hibrid instalat pe SUV-ul său proaspăt lansat: Audi Q7 e-tron.

Via wcf

Comentarii (7)

  • ...2L si 190 cp mmm....nu cine stie ce da,ma rog....merge.
    5 12
  • daca`ti consuma cat 1.4 sau 1.6 turbo, e ceva. 5% ala combinat, suna a consum de diesel.
    15 0
  • ...chiar crezi?!
    8 2
  • 5 la suta benzina,,,, si 5 la mie ulei.....din ala scump....posesorii stiu de ce!
    7 4
  • Da consumul de ulei care este? Tot 1 l la 1500 km?
    4 4
  • @ cunsum de ulei
    eu am un motor TSI resoftat si n-am probleme cu uleiul
    1 1
  • Da, asa este domnu inginer @zeze.Nu-i mare lucru.Dar ce zici de o Honda Accord SIR VTEC red top engine(daca stii ce-i aia) ? E Honda . E mama fiabilitatii si a sportivitatii.Are un motor tot de 2 litri.Eu am una.Si e OK.Ce parere ai ? E performanta ,nu? Ca asa zic toti despre VTEC. Prietene are doar 180 de cai.Nu stiu de care sunt.Probabil englezi sau germani. Probabil pentru tine, e mare lucru,ca doar e japos! Asa-i?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru