Audi PB18 e-tron: conceptul electric cu 680 CP accelerează de la 0 la 100 km/h în două secunde

de Paul Cosma
Vineri, 24.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a prezentat noul concept PB18 e-tron în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach din Monterey, California. Inspirat din prototipul folosit de Audi în cursa de la Le Mans, conceptul 100% electric dezvoltă 680 de cai putere și este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2 secunde.

Concursul de Eleganță de la Pebble Beach este în aceste zile punctul de atracție pentru majoritatea producătorilor auto, acesta fiind locul unde sunt lansate diferite modele noi sau concepte futuriste.

Cu această ocazie, remarcăm lansarea lui Audi PB18 e-tron, conceptul 100% electric ce reprezintă viziunea Audi privind viitoarele mașini ultra-sportive.

Potrivit nemților, PB18 e-tron a fost creat și dezvoltat de experții diviziei Audi Sport, fiind inspirat de prototipul Audi R18 e-tron folosit în cursele de la Le Mans. De aici provine și numele noului concept Audi, primele două litere (PB) indicând locul lansării de la Pebble Beach.

Construit dintr-un mix de aluminiu, fibră de carbon și mai multe materiale compozite, noul PB18 e-tron are o greutate de mai puțin de 1.550 de kilograme. Ca dimensiuni, Audi a anunțat 4.53 metri lungime, 2 metri lățime și 1.15 metri înălțime.

Conceptul Audi folosește 3 motoare electrice, unul fiind amplasat în față, iar celelalte două acționează roțile spate.

Puterea maximă este de 500 kW, echivalentul a circa 680 de cai putere, iar cuplul motor poate ajunge până la 830 Nm. În aceste condiții, Audi susține că prototipul său poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în puțin peste 2 secunde.

Sistemul de baterii are o capacitate de 95 kWh, iar o încărcare completă ar trebui să asigure o autonomie de peste 500 de kilometri conform noului standard WLTP. Totodată, Audi PB18 e-tron dispune de tehnologia de încărcare rapidă (800 volți), astfel că bateriile pot fi “umplute” în doar 15 minute.

Via Audi

Comentarii (4)

  • un concept superb
    Bravo
    6 1
  • Mda, te poti taia in ea daca nu esti atent...
    3 2
  • SIMPLE MINDS
    Merita toata atentia acest concept .Zau ca da !
    3 0
  • Pe alte publicatii,mai ales din exterior,se specifica si faptul ca bateria,bateriile,sunt solid state,adica au electrilitul solid,de unde si capacitate de 95kw,garantia extinsa la nr.de incarcari si nu in ultimul rand incarcarea mult mai rapida decat bateriile litiu-ion.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru