Audi pregăteşte o maşină electrică de oraş care să rivalizeze cu BMW i3

de Daniel Popescu
Vineri, 17.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va lansa în următorii ani o maşină electrică de oraş pe aceeaşi platformă ca Volkswagen ID care va avea drept rival principal BMW i3.

Audi încearcă să ţină pasul cu rivalii tradiţionali de la Mercedes şi BMW, iar pentru acest lucru trebuie să acorde o atenţie sporită şi maşinilor electrificate. Constructorul german şi-a anunţat anterior intenţia de a lansa 3 modele electrice până în 2020, care vor fi bazate pe noua platformă MEB inaugurată odată cu prezentarea conceptului Volkswagen ID (foto).

Potrivit primelor informaţii dezvăluite de CEO-ul Rupert Stadler, unul dintre cele 3 modele electrice va fi o maşină de oraş care va avea drept rival principal BMW i3. Acesta va fi echipat cu un acumulator suficient de mare pentru a oferi o autonomie de 320-400 de kilometri, iar lansarea unui concept în faza de pre-producţie ar putea avea loc chiar în acest an.

Urmareste Automarket
"Sperăm să vă surprindem pe parcursul anului 2017.
Audi lucrează îndeaproape cu băieţii de la Volkswagen pe platforma MEB"
, afirmă Stadler.

Audi a prezentat primul său concept electric încă de la Salonul Auto de la Frankfurt din 2015. La vremea respectivă, Audi e-tron quattro concept se lăuda cu echivalentul a 435 de cai putere şi o autonomie de 500 de kilometri. Conceptul va fi transformat într-un SUV electric de serie care cel mai probabil va primi numele Audi Q6 e-tron, lansarea fiind programată pentru anul 2018.

Via QuattroDaily

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru