Audi Q4 vine în 2019: va fi inspirat din conceptul TT Offroad şi va avea propulsie hibridă

de Daniel Popescu
Joi, 16.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a confirmat că noul SUV Q4 va fi lansat în 2019 pe platforma MQB. Primele informaţii neoficiale indică o puternică inspiraţie din conceptul Audi TT Offroad şi existenţa unei versiuni plug-in hybrid.

Cu numai câteva zile în urmă, Audi a dezvăluit că va completa gama de SUV Q cu modele care lipsesc în prezent, şi anume Q4, Q6 şi Q8. Dintre acestea, Audi Q8 a fost deja prezentat sub forma unui concept, iar următorul pe listă pare să fie Audi Q4, care a primit şi o dată oficială de lansare: anul 2019.

Noul Audi Q4 va fi dezvoltat pe platforma MQB, aceeaşi utilizată şi pentru a doua generaţie a lui Q3, şi urmează să devină un rival pentru BMW X2, Mercedes GLA sau Range Rover Evoque. Acesta se va baza pe conceptul TT Offroad (foto), care a fost dezvăluit cu ocazia Salonului Auto de la Beijing din 2014.

Potrivit unor surse citate de publicaţia britanică Autocar, noul model va avea o lungime de cel puţin 4.5 metri, urmând să fie cu circa 110 mm mai lung decât actualul Q3.

Urmareste Automarket
La interior vor exista o serie de tehnologii pe care Audi le dezvoltă în prezent, inclusiv un ecran cu diagonala de 9.2 inch pentru navigaţie, posibilitatea de a controla unele funcţii prin gesturi, dar şi încărcare wireless pentru smartphone-uri.

Aceeaşi sursă afirmă că, la capitolul motorizări, vor exista unităţi diesel şi pe benzină cu 4 cilindri de 1.5 litri şi 2.0 litri, în timp ce versiunea de performanţă RS Q4 va fi echipată cu un propulsor pe benzină cu 5 cilindri de 2.5 litri care generează peste 400 de cai putere.

În plus, modelul va avea şi o versiune plug-in hybrid Audi Q4 e-tron echipată cu un sistem hibrid de propulsie su autonomie electrică de 50 de kilometri.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • ma intreb oare cand vor termina cu numerele intregi vor incepe cu zecimalele?q3,5,q5,5 q7,5....sau vor schimba litera?
    3 3
  • Aduce cu TT-ul insa pare mai degraba o broscuta :-), ceea ce nu e neaparat rau. Sper sincer sa vedem si design mai funky la VW si Audi (la Skoda si Seat nu ma astept), ceva gen ID Buzz.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru