Audi și Porsche vor lansa trei familii de modele electrice: "Prioritatea este să diferențiem clar modelele în funcție de siglă"

de Daniel Popescu
Vineri, 16.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi și Porsche vor lansa trei familii de modele electrice bazate pe platforma Premium Platform Electric (PPE) pe care o dezvoltă în comun, însă acestea vor fi puternic diferențiate între ele.

Audi și Porsche dezvoltă o platformă comună pentru mașini electrice care va contribui la reducerea costurilor cu circa 30%, iar cei doi constructori au oferit acum câteva detalii interesante despre aceasta.

Astfel, platforma Premium Platform Electric (PPE) va da naștere la trei familii de modele electrice, dintre care primele două sunt dezvoltate de Audi, iar a treia vizează modele sportive și este dezvoltată de inginerii Porsche. De asemenea, principalul obiectiv comun este ca modelele electrice care vor fi dezvoltate în comun să se diferențieze semnificativ între ele în funcție de sigla pe care o vor purta.

"Cea mai mare prioritate este ca ambele companii să păstreze o diferențiere clară prin caracteristici specifice fiecărui brand. Audi va profita de oportunitate pentru a crea elemente unice de design, pentru interioare și pentru interfața cu utilizatorul", explică Rupert Stadler, președintele Audi.

În schimb, anumite elemente legate de dezvoltare vor fi comune, în special cele care se referă la componentele tehnice.

"Vom exploata optim avantajele mașinilor electrice, inclusiv ampatamentul și spațiul generos, ca să menționăm doar câteva", a adăugat el.

Audi nu a oferit încă detalii concrete despre modelele care vor fi dezvoltate, însă a menționat că platforma comună va permite realizarea unor modele cu gardă la sol scăzută și ridicată, astfel că gama va fi una variantă și va include practic atât sedanuri, cât și SUV-uri. Primele modele electrice bazate pe noua platformă sunt așteptate în ultima parte a anului 2021. Audi a prezentat deja în toamna anului trecut două concepte care ar putea fi dezvoltate pe noua platformă, și anume Elaine (foto) și Aicon.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru