Audi TT a primit o versiune sportivă dedicată curselor pe circuit

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 18.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi TT va avea o versiune sportivă dedicată curselor pe circuit. Modelul va fi folosit în cadrul unei competiții monomarcă ce va însoți campionatul de turisme DTM în sezonul 2015.

Audi a prezentat oficial modelul TT dedicat curselor pe circuit. Acest model va fi folosit în cadrul unei competiții monomarcă numită Audi Sport TT Cup ce va debuta anul viitor și va însoți campionatul de turisme DTM drept competiție suport. La fiecare etapă DTM se vor alerga două curse Audi Sport TT Cup.

Cel 24 de exemplare Audi Sport TT vor fi preparate de către divizia Quattro GmbH. Șase dintre ele vor fi pilotate de către piloți invitați prin rotație, iar pentru restul de 18 mașini sunt oferite spre închiriere piloților doritori. Aceștia se pot înscrie pe siteul www.audi-motorsport.com.

În ceea ce privește versiunea de curse a noului model TT, aceasta a primit o caroserie cu kit aerodinamic ce include un spoiler față din fibră de carbon, evazări ale aripilor și un eleron de dimensiuni generoase. Farurile folosesc tehnologia Matrix LED, iar în spate avem o evacuare amplasată central.

Urmareste Automarket
La interior au fost eliminate toate elemente care nu sunt necesare pilotajului pe circuit.
A primit un volan special, instrumente de bord digitale și roll-cage-ul necesar în caz de accident. De asemenea, există un sistem automat pentru stingerea incendiilor și un scaun special tip scoică.

Puterea este furnizată de motorul 2.0 TFSI cu patru cilindri ce dezvoltă 310 CP și peste 400 Nm. Modelul folosește și un sistem "push to pass" care îi dă celui de la volan un plus de 30 CP la apăsarea unui buton, dar doar pentru o perioadă foarte scurtă de timp. Transmisia este asigurată de cutia S-Tronic cu șase rapoarte. Greutatea totală a modelului TT pentru circuit este de 1.125 kg.

Via Audi Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru