Audi vrea să vândă anual 800.000 de hibrizi plug-in și mașini electrice: nemții speră ca vehiculele electrificate să reprezinte 30% din vânzări în 2025

de Petre Barac
Miercuri, 09.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi vrea să ajungă la vânzări anuale de 800.000 de unități pe segmentul hibrizilor plug-in și al mașinilor electrice. Nemții speră că acest obiectiv va fi atins până în 2025, moment în care o treime din vânzările sale să fie asigurate de vehiculele electrificate.

Până în 2025, Audi vrea să lanseze mai bine de 20 de modele electrificate cu ajutorul platformei modulare MEB (detalii aici) a grupului Volkswagen.

Ca urmare a acestui plan ambițios, nemții vor ca vânzările de hibrizi plug-in și modele electrice să însumeze circa 800.000 de unități până la data respectivă.

Totodată, pe lângă atingerea unui profit operational de un miliard de euro, constructorul mai are un obiectiv: o treime din vânzări să fie asigurate de vehiculele electrificate până în 2025.

Audi e-tron va deveni la sfârșitul acestui an primul model electric de serie al producătorului de la Ingolstadt, care poate fi deja precomandat de clienți de la începutul lunii martie.

După prezentarea SUV-ului electric, Audi va lansa alte două modele electrice: versiunea de producție a lui Audi e-tron Sportback concept va apărea în 2019, în timp ce Audi e-tron Gran Turismo își va face apariția în 2020.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru