Audi e-tron Sportback va fi al doilea model electric al germanilor: vine în 2019 și păstrează numele conceptului

de Daniel Popescu
Vineri, 23.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a confirmat că al doilea model electric al mărcii va fi e-tron Sportback, care va fi produs la Bruxelles alături de "fratele" său e-tron, care va fi lansat în 2018.

Audi a confirmat la sfârșitul anului trecut că va lansa 3 modele electrice sub brandul e-tron, ca replică la gamele i și EQ oferite de rivalii tradiționali de la BMW și, respectiv, Mercedes. Ulterior, constructorul de la Ingolstadt a anunțat că primul model electric al mărcii va purta chiar numele Audi e-tron și va fi un SUV derivat din conceptul e-tron quattro prezentat în 2015.

Acum, Audi a oferit noi detalii despre cel de-al doilea model electric. Așa cum știam deja, acesta va fi lansat în 2019 și va fi bazat pe conceptul e-tron Sportback Concept dezvăluit în luna aprilie, iar Audi a precizat că acesta își va păstra numele și în cadrul versiunii de serie. În plus, Audi e-tron Sportback urmează să fie produs la aceeași fabrică din Bruxelles unde va fi construit și Audi e-tron.

Din informațiile publicate anterior, știm că propulsia conceptului este asigurată de 3 motoare electrice, dintre care un motor amplasat pe frontal și două pe puntea spate.

În mod standard, cele 3 unități furnizează 435 de cai putere, însă există și un mod boost prin care poate ajunge la 500 de cai putere, iar accelerația 0-100 km/h se realizează în 4.5 secunde. Bateria Li-Ion este răcită cu lichid, are o capacitate de 95 kWh și asigură o autonomie de peste 500 de kilometri conform standardului european NEDC.

Nu este însă sigur că aceste cifre se vor păstra și în cazul versiunii de producție.

Via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru