Avalanşă de cereri pentru Rabla 2016: statul alocă 4.000 de tichete în plus şi ar putea suplimenta stocul încă o dată

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 18.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Programul Rabla 2016 beneficiază din 18 iulie de încă 4.000 de tichete, iar autorităţile iau în calcul o nouă suplimentare printr-o eventuală redistribuire a tichetelor alocate iniţial pentru programul Rabla Plus.

Programul Rabla 2016 se bucură de un succes care a luat autorităţile prin surprindere. După ce stocul iniţial de 13.000 de tichete a fost epuizat în mai puţin de o lună de la lansarea programului, Ministerul Mediului anunţase vineri că va suplimenta numărul de tichete cu 2.000 de bucăţi începând din 18 iulie.

Iată însă că, după numai 3 zile, autorităţile au anunţat suplimentarea fondului cu 4.000 de tichete care iniţial fuseseră destinate persoanelor juridice. "Programul Rabla funcţionează foarte bine şi este o premieră că toate cele 13.000 de tichete alocate anterior au fost epuizate. Începând de azi, am decis suplimentarea programului 'Rabla Clasic' cu 4.000 de tichete şi, din câte am înţeles, ritmul de alocare este de 15 tichete pe minut", spune Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului.

Urmareste Automarket
În plus, aceasta a dezvăluit că în viitor este posibilă o nouă suplimentare de tichete, de data aceasta din fondul alocat iniţial programului Rabla Plus, care nu a început încă.

Rabla Plus prevede alocarea unui bonus de 20.000 de lei pentru achiziţionarea de maşini electrice şi de 5.000 de lei pentru a cumpăra maşini hibride.

Dacă tichetele puse la dispoziţie nu se vor aloca însă integral, o parte dintre acestea ar putea fi transformate în tichete pentru programul Rabla Clasic. "Vom vedea dacă după această etapă va urma o nouă suplimentare, în funcţie de celelalte linii de finanţare deschise pentru Rabla Plus şi pentru infrastructura destinată maşinilor electrice", a adăugat Paşca Palmer.

Via Economica

Comentarii (3)

  • Corect ar fi ca tichetele sa fie distribuite numai celor care dovedesc ca masina a fost cumparata de noua din Romania.
    4 0
  • Chiar vine in ajutorul multora acest program. Eu am reusit luna trecuta sa-mi iau masina prin acest program.Am gasit conditiile pe care trebuie sa le indepinesc si pasii pe care trebuie sa-i urmez pe https://www.odat.ro/programul-rabla/ am mers la un agent de vanzari sa ma ajute cu actele si in 3 saptamani am reusit sa-mi achizitionez masina.
    3 0
  • Adaugati „mii” dupa sumele in lei, mentionate pt. programele RABLA PLUS !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru