BMW a dezvoltat un stâlp pentru iluminatul stradal ce include un punct de încărcare pentru automobile electrice

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 08.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a proiectat un sistem de încărcare pentru automobilele electrice încorporat în stâlpii pentru iluminat stradal. Sistemul este testat în cadrul unui proiect pilot implementat în orașul Munchen din Germania.

BMW vrea să ajute dezvoltarea rapidă a rețelei de puncte de încărcare pentru automobilele electrice din Germania. Pentru ca infrastructura să se dezvolte rapid, BMW a proiectat și construit un stâlp pentru iluminatul stradal ce are un punct de încărcare încorporat. Doi asemenea stâlpi prototip sunt deja folosiți în Munchen în cadrul unui proiect pilot. Sistemul numit "Light and Charge" combină iluminatul stradal asigurat prin intermediul luminilor LED eficiente cu stațiile de încărcare BMW ChargeNow.

"Pentru a vedea din ce în ce mai multe automobile electrice pe drumurile noastre avem nevoie de o infrastructură extrem de bine dezvoltată", a spus Peter Schwarzenbauer, membru în consiliul de administrare BMW AG. 

În cadrul proiectului pilot din Munchen, stâlpii de iluminat sunt conectați la rețeaua deja existentă, iar punctele de încărcare pot fi folosite de către orice proprietar de automobil electric, indiferent de marca acestuia sau de furnizorul său de electricitate.

Cei doi stâlpi prototip sunt deja instalați în fața sediului BMW din Munchen. Plata pentru încărcare se face prin intermediul unei aplicații pentru telefonul mobil.

BMW a pătruns în zona automobilelelor electrice prin modelele i3 și i8, dar nu vrea să se oprească aici. Pentru a își convinge clienții de avantajele automobilele electrice, producătorul german a decis să se implice și în dezvoltarea infrastructurii. Cu cât mai multe puncte de încărcare, teama de autonomie limitată (așa numita range anxiety) a proprietarilor de automobile electrice va scădea. Pe lângă dezvoltarea stațiilor de încărcare încorporate în stâlpii de iluminat, BMW a mai investit în aplicații de mobil care permit clienților să găsească rapid un loc de parcare cu punct de încărcare pentru automobilele electrice.

De asemenea, de curând oficialii BMW s-au întâlnit cu reprezentanții mărcii americane Tesla pentru a discuta problema punctelor de încărcare pentru automobilele electrice

Via Reuters

Comentarii (6)

  • Excelenta idee, sper sa ia avant proiectul asta si sa fie implementat incet, incet peste tot. Ar rezolva o mare problema.
    8 0
  • Si? Au facut un stalp...bueiii, nimic nu se compara cu accesoriu ala haitec revolutionar care iti spune cand si unde ti-a fugit tricicleta de pe masina

    Hmm...Bmw nu vede in seria "i" doar marketing si imagine eco. E cu bataie lunga....
    4 4
  • @mowgli
    Excelenta Idee, din pacate in Romania se vor folosi de ea nepotii nostri, probabil. Majoritatea primarilor prefera sa plateasca energia pentru un bec de 250W/h pe care-l schimba cel putin odata la jumatate de an, pentru ca se arde. In loc sa inlocuiasca iluminatul stradal cu LED de 40W/h(care lumineaza cel putin la fel de bine) care-si scoate investitia in maxim 2 ani. Din simplu fapt ca primarul nu stie aca peste 2 ani tot el va fi sa traga foloase.
    8 1
  • @Agoox, nu cred ca asa sta treaba. Cred ca pe primar il doare-n cot daca iasa sau nu, el s-a imbogatit de mult din astfel de afaceri precum cea mentionata de tine. De ce sa platesti odata, cand poti plati de 100 de ori un bec care costa de 4x mai mult decat ar trebui?
    8 0
  • Dacă s-ar aplica legea, niciun funcționar public n-ar mai avea curaj să acționeze in detrimentul comunității. Dar la noi se merge în continuare pe PCR, la fel ca acum un sfert de veac. Prietenii știu de ce!
    5 1
  • Andrei
    Mai intai romanului ii trebuiesc doua trei autostrazi care sa lege Romania de vestul Europei,apoi vorbim de ce are vestul si am vrea si noi.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru