BMW a vândut peste 2.000 de unităţi i3 în primul trimestru al anului curent

de Sebastian Toma
Marti, 06.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunţat că a vândut 2.022 unităţi i3 în primul trimestru al anului curent. Marca germană să aşteaptă să vândă şi mai multe unităţi în viitorul apropriat, după ce au crescut producţia în decursul lunii trecute.

BMW i3, primul model electric al mărcii din Munchen, a avut un prim primestru de succes, cu 2.022 unităţi vândute la nivel mondial. Marca bavareză anunţă că se aşteaptă ca vânzările lui i3 să crească în continuare, pe măsură ce modelul său electric va fi oferit pe mai multe pieţe şi va putea fi produs în volume mai mari. Potrivit datelor oficiale de vânzări ale BMW, doar în luna martie a.c. au fost vândute aproximativ 1.000 de unităţi i3, semn că producţia modelului nu a fost crescută în van, aproape 100 de unităţi fiind construite în fiecare zi de când uzina din Leipzig a crescut cadenţa.

20 de lucruri pe care nu le ştiai despre BMW i3

Luna aprilie promite să aducă noi recorduri pentru BMW i3, deoarece modelul electric a început să fie oferit şi pe piaţa din America de Nord. Estimările interne spun că Statele Unite ale Americii vor fi cea mai mare piaţă pentru BMW i3, aşa că nemţii se aşteaptă la rezultate favorabile în această direcţie. Ulterior, cei de la BMW vor mări numărul de pieţe pe care este disponibil modelul i3, în măsura în care înregistrează interes pentru vehiculul lor electric şi în alte state.

BMW: "Înainte să extindem gama i, analizăm rezultatele de vânzări"

Versiunea de bază a lui i3 este proiectată să fie un vehicul 100% electric şi se încarcă doar de la priză.
Există şi versiuni echipate cu un motor cu ardere internă, care joacă rolul de generator în vederea extinderii autonomiei.

Odată cu anunţul legat de BMW i3, reprezentanţii concernului german au vorhit şi despre rezultatele financiare realizate în primul trimestru al anului. Divizia auto a concernului a avut o creştere a profitului brut de 8.4 procente, totalizând 1.64 miliarde de euro. Vânzările BMW au urcat în perioada respectivă cu 12.3 procente, modelele Seria 3, Seria 5, Seria 6 şi X5 fiind lideri de piaţă în segmentele în care activează, spun datele companiei.

Şeful BMW: "Vom construi 100.000 de modele din gama i pe an până în 2020"

La MINI, vânzările au scăzut, din cauza faptului că livrările noii generaţii Mini au debutat abia în luna martie, dar situaţia este aşteptată să revină la creştere odată ce mai multe pieţe vor primi unităţile comandate. Rolls-Royce, marca de lux deţinută de nemţii de la BMW, rămâne în continuare pe primul lor la vânzări în segmentul său şi înregistrează al patrulea record consecutiv în materie de vânzări şi profit.

În cazul diviziei moto a BMW Group, compania anunţă o creştere de 8.3 a vânzărilor în primul trimestru şi o creştere de 26% a profitului brut în aceeaşi perioadă, totalizând 63 de milioane de euro, marcând cele mai bune performanţe trimestriale din istoria diviziei moto de la BMW.

BMW i3: cererea ridicată a dus timpul de aşteptare pentru livrare la şase luni

Via BMW

Comentarii (2)

  • Zoe ZE
    Bravo lor !
    4 0
  • cristi
    Cea mai tare marca premium.
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru