BMW livrează cea mai mare flotă de mașini plug-in hybrid din România: 10 unități cu încărcare la priză pentru grupul de companii Teaha

de Daniel Popescu
Vineri, 07.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va livra grupului de companii Teaha o flotă formată din 10 unități plug-in hybrid într-o gamă variată de modele: Seria 2 Active Tourer 225xe, Seria 5 530e, X5 xDrive40e și Seria 7 740Le xDrive.

BMW a anunțat că va livra până la sfârșitul acestui an cea mai mare flotă de mașini plug-in hybrid din România, cu o valoare de piață de circa 700.000 de euro. Grupul de companii Teaha a anunțat achiziționarea a 10 unități cu încărcare la priză care vor fi utilizate pentru deplasări locale și în întreaga țară, dar și în weekend în scop personal.

Flota include 7 unități BMW Seria 2 Active Tourer 225xe, un BMW Seria 5 530e, un BMW X5 xDrive40e şi un BMW 740Le xDrive, iar acestea vor fi încărcate în numai 3 ore și jumătate în parcarea de la sediul grupului de companii prin intermediul a patru stații BMW i Wallbox Connect.

BMW i3 este mașina electrică cu cele mai mari vânzări pe piața din România, însă compania nu a achiziționat nicio unitate din acest model. Directorul general Teo Teaha a explicat această decizie în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Automarket.

"Deşi impecabil din punct de vedere tehnologic, BMW i3 este ceva mai spartan în dotare. Este motivul pentru care am preferat Seria 2, care este orientat spre familii, în locul lui i3", ne-a spus el.

Mașinile electrice și plug-in hybrid au o cotă de piață mai mică de 3% în România, însă Teaha anticipează o creștere consistentă a vânzărilor în următorii ani pe măsură ce tehnologiile vor avansa.

"Următorii ani vor aduce o dezvoltare rapidă a tehnologiei, în special sub presiunea concurenței, a schimbării cererii pieței, dar și a reglementărilor autorităţilor, unele dintre acestea din urmă începând să interzică circulația mașinilor cu motoare clasice în centrul orașelor.

Viitorul automobilului va fi unul pur electric și nu mai este mult până când tehnologia va reuşi să asigure timpi de încărcare mai scurți și o autonomie mai mare", a adăugat el.

De asemenea, Teaha ne-a dezvăluit și motivele care au stat la baza alegerii unui BMW Seria 7 în cadrul flotei de modele achiziționată de la constructorul german.

"Criteriile de alegere ale unui asemenea model nu trebuie căutate nici în zona financiară (economia de combustibil), nici în cea tehnică (varianta de motorizare) sau sportivă (puterea motorului). Aici este pur și simplu vorba de pasiune în formă ei cea mai pură. Să conduci un BMW Seria 7, indiferent de alternativă de motorizare, este ca și când ai zbura", a mai precizat el.

Nu în ultimul rând, Teaha a dezvăluit și care este efectul alegerii unei astfel de flote în privința consumului de carburant înregistrat la nivelul grupului de companii pe care îl conduce.

"În perioada de drive test am reușit să menţin consumul lui Seria 7 sub 4 l/100km, uneori acesta scăzând chiar sub 3 l/100km.

Prin înlocuirea vechii flote cu actuală, consumul de combustibil la 100 km a scăzut, după estimările noastre, cu până la 3 l/100km", a mai precizat el.

Grupul de firme Teaha include Teaha Management Consulting, Teaha Asigurări, Teaha Credit Market IFN, publicaţia în limba germană debizz, Teaha Assets şi afacerea de import şi distribuţie pentru brandul de cosmetice auto MA FRA.

Via BMW România

Comentarii (1)

  • Pe cine intereseaza? Pozele cu M8 unde sunt?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru