Feedback

Vânzări de mașini electrice și plug-in hybrid: BMW, primul loc în Europa. Tesla și BYD își împart prima poziție la nivel global în primele 10 luni ale anului

Publicat Marti, 04.12.2018
de Daniel Popescu
Comenteaza 0
Vânzări de mașini electrice și plug-in hybrid: BMW, primul loc în Europa. Tesla și BYD își împart prima poziție la nivel global în primele 10 luni ale anului - Poza 1
Vânzări de mașini electrice și plug-in hybrid: BMW, primul loc în Europa. Tesla și BYD își împart prima poziție la nivel global în primele 10 luni ale anului - Poza 2
Vânzări de mașini electrice și plug-in hybrid: BMW, primul loc în Europa. Tesla și BYD își împart prima poziție la nivel global în primele 10 luni ale anului - Poza 3
BMW este constructorul cu cele mai mari vânzări de mașini electrice și plug-in hybrid în Europa și ocupă locul al doilea într-un clasament global în spatele chinezilor de la BYD. În România, cea mai vândută mașină electrică este BMW i3.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini electrice și plug-in hybrid continuă să crească într-un ritm susținut în Europa și în lume, pe fondul creșterii gamei de modele oferite de constructori și a stimulentelor financiare acordate de guverne.

De exemplu, piața europeană a depășit 200.000 de mașini electrice și plug-in hybrid în primele 10 luni ale anului, iar BMW a publicat un amplu raport cu privire la cotele de piață ale constructorilor.

Potrivit datelor compilate de producătorul de la Munchen, BMW este lider în acest clasament european cu o cotă de piață de 17%, ca urmare a succesului înregistrat de modelul electric BMW i3.

Germanii sunt urmați la mică distanță de conaționalii de la Volkswagen cu 13%, în timp ce podiumul este completat de cei de la Nissan ca urmare a vânzărilor generate de Leaf. Clasamentul continuă cu Renault (9%), în timp ce Tesla este pe locul 5 cu 8%.

Vânzări globale: Tesla vs. China

În ceea ce privește vânzările globale de mașini electrice și plug-in hybrid, Tesla și producătorul chinez BYD sunt la egalitate pe primul loc cu o cotă de piață de 11%, în condițiile în care Model 3 a devenit recent cea mai vândută mașină electrică din lume.

BMW ocupă locul al treilea cu 8% și este, de altfel, singurul constructor european din top 5. Următoarele locuri sunt ocupate de Beijing Auto (6%) și Roewe (5%), un brand deținut de chinezii de la SAIC.

Vânzări în România: BMW i3 este pe primul loc

Pe piața din România, în primele 10 luni ale anului s-au comercializat 740 de mașini electrice și plug-in hybrid, dintre care 503 unități au fost 100% electrice. În topul pe mărci, primul loc este ocupat de BMW i3 cu 115 unități, însă rivalii sunt foarte aproape: Renault Zoe a înregistrat 109 unități vândute, în timp ce Smart a depășit cu puțin pragul de 100 de unități.

Volkswagen este însă constructorul cu cele mai multe vânzări, în condițiile în care e-Up și e-Golf s-au comercializat în 76 și, respectiv, 53 de unități.

Loc Model Vânzări
ian-oct 2018
Cotă de
piată
1 BMW i3 115 22.86%
2 Renault Zoe 109 21.67%
3 Smart 101 20.08%
4 Volkswagen e-Up 76 15.11%
5 Volkswagen e-Golf 53 10.54%
6 Nissan Leaf 22 4.37%
7 Peugeot iOn 11 2.19%
8 Tesla Model S 9 1.79%
9 Kia Soul EV 4 0.8%
10 Hyundai Ioniq 1 0.2%

Via BMW


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru