BMW: „Noul X6 M ne-a dovedit deja că este cel mai rapid SUV din lume pe Nurburgring”

de Bogdan Mirică
Vineri, 31.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii BMW susţin că noua generaţie a modelului X6 M este la fel de rapidă ca vechiul M3 Coupe pe circuitul de la Nurburgring. primele teste au arătat că modelul german este şi cel mai rapid SUV de pe Nurbrugring.

Noul BMW X6 M a răsturnat toate tiparele SUV-ului clasic, depăşind cu mult performanţele predecesorului, dar şi pe cele ale unor supercaruri dedicate.

BMW X5 M şi X6 M primesc o nouă generaţie: 575 CP şi 0-100 km/h în 4.2 secunde

Faptul că sub capota modelului german se ascund 575 de cai putere face ca sprintul de la 0 la 100 de km/h să se realizeze în doar 4.2 secunde, o performanţă incredibilă pentru o maşină de peste două tone. Mai mult, maşina este cu 0.1 secunde mai lentă până la 100 de km/h decât un BMW M4.

Un asemenea context nu putea fi decât favorabil pentru un tur de Nurburgring, circuitul de referinţă pentru toţi constructorii auto care vor să doboare recorduri de timp. Prin urmare, BMW susţine sus şi tare că noul X6 M este la fel de rapid ca vechiul BMW M3 Coupe de-a lungul celor 20 de kilometri ai Nurburgring-ului. Asta înseamnă un timp de aproximativ 8 minute şi 5 secunde.

Esential 575 de cai putere oferă noul BMW X6 M.
4.2 secunde îi sunt necesare noului X6 M pentru a atinge 100 de km/h.
Dacă informaţiile se adeveresc, înseamnă că deja avem în faţă cel mai rapid SUV din lume pe Iadul Verde, un titlu care îi aparţinea, de vara aceasta, lui Range Rover Sport SVR, cu un timp de 8 minute şi 14 secunde.

Herbert Bayerl, şeful proiectului M pentru X5 şi X6, a declarat: „Am mers foarte tare de-a lungul testelor efectuate pe Nurburgring şi am reuşit să depăşim fără probleme să ne situăm sub timpul stabilit de Range Rover Sport SVR.

Şi asta fără să folosim ceva anume pentru a fi mai rapizi. Doar cu o maşină standard.”

Întrebat dacă va încerca să omologheze recordul de timp pe Nurburgring, Bayerl a susţinut că lasă în sarcina jurnaliştilor de specialitate această provocare.

Comentarii (11)

  • tre bien...
    ...eu tot un range sport mi-as lua,mai ales modelul asta nou...e...de vis.
    16 12
  • cristi
    Ce te opreste?
    9 2
  • Ferrari
    Pai parca X6 era SAV nu SUV!
    13 2
  • Ati gasit si voi sa comparati BMW cu Range ROVER o duhoare de masina englezeasca ....
    BMW se poate compara numai cu PORSCHE in rest nu are rival pe piata .BMW SI PORSCHE sunt MASINI GEMENE , SPORT / SPORT
    7 23
  • @bmw-ule ,nu incepe si tu.Nu era de ajuns unul obsedat de japoneze,nu era de ajuns unul obsedat de americane.Acum ai revenit iarasi cu aceleasi stereotipuri? Nemtii sunt cei mai buni,masinile germane sunt cele mai bune,lumea ar disparea daca nu mai sunt nemti. Americanii sunt cei mai prosti,dar tu traiesti in State. Chiar trebuie sa faci acelasi circ pe care l-ai facut innainte?
    11 4
  • Dar tot urat e Cocosatul de Bavaria...
    8 6
  • Porsche nu concureaza cu Bmw, este o clasa peste. Bavareza concureaza cu Audi, MB, Jaguar si Lexus, iar Porsche cu Maserati si Aston Martin.
    11 7
  • Unii ar spune ca nu-si are rostul... eu consider ca poate fi o masina de zi cu zi (in care sa mergi la cumparaturi, la munte si la mare cu tot familionul si bagajele aferente dar care sa iti dea si senzatii ”tari” la condusul ei)... insa dincolo de toate astea spun ca e urata! cu spume! in orice caz inferioara ca design vechiului X6!
    3 5
  • @BMW
    Ai dreptate, Porsche Cayenne, concureaza cu SUV-urile de la Aston Martin si Maserati, a fost special proiectat pentru a le fura acestora din clientii care prefer SUV-urile celor 2 producatori
    7 5
  • Si sa nu uitam de macan, concurrent direct pentru Aston si Maserati!
    4 5
  • robert
    @bmw
    Numai basini ai in capul ala
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru