BMW Seria 8 Concept este aici: coupe-ul sportiv premium anticipează modelul de serie pregătit pentru 2018

de Daniel Popescu
Vineri, 26.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a dezvăluit oficial noul Seria 8 Concept, care beneficiază de un design sportiv premium și prefațează lansarea unei versiuni de serie în 2018.

La aproape 20 de ani de la încetarea producției, BMW Seria 8 revine la viață prin intermediul unui concept spectaculos ale cărui prime imagini au apărut pe internet încă de ieri.

Constructorul german a publicat acum o galerie foto completă noul concept și a oferit și câteva detalii atractive, în special despre deciziile cu privire la designul acestuia.

BMW Seria 8 Concept: date esențiale:

● noul BMW Seria 8 Concept beneficiază de o grilă de mari dimensiuni, cu doi "rinichi" care coboară mult spre șosea și se extind în partea inferioară. Blocurile optice sunt duble și foarte subțiri, în timp ce prizele de aer largi accentuează caracterul sportiv;

● designul modern se remarcă și pe părțile alterale ale conceptului, care beneficiază de suprafețe dinamice și linii ascuțite; spatele este coborât și are un design cu efect de consolidare a lățimii, în timp ce pasajele roților reflectă dinamica conceptului și promovează tracțiunea spate;

● stopurile sunt subțiri, plate și se extind mult în părțile laterale ale conceptului, iar luminile în sine au forma literei L și se proiectează din spate.

La rândul lor, țevile de eșapament sunt mari și au formă trapezoidală;

● la interior, BMW a grupat funcțiile în panouri de control, de exemplu pe bord, consola centrală și uși. Tranziția de la panoul de instrumente la uși se realizează fluid, iar consola centrală are o poziție ridicată;

● designul interior trădează caracterul sportiv al conceptului, inclusiv scaunele sport de tip "scoică" din fibră de carbon cu tapițerie din piele;

● controllerul iDrive este realizat din sticlă Swarovski cu aspect de cuarț fumuriu.

BMW nu a publicat niciun fel de date tehnice despre noul concept, nici despre sistemul de propulsie sau performanțele pe care le poate atinge acesta. Noul concept va ajunge în producție de serie în 2018 sub numele BMW Seria 8 Coupe ca parte a unei ofensive puternice de noi modele din partea bavarezilor. "

Viitorul BMW Seria 8 Coupe va demonstra că dinamica pronunţată şi luxul modern pot convieţui. Acesta va fi următorul model în extinderea ofertei noastre de automobile de lux şi va ridica standardul pentru coupe-uri în segment", spune Harald Krüger, președintele Consiliului de Administrație al BMW.

Via BMW

Comentarii (10)

  • someone
    linia generala a masinii e frumoasa....raportul grila / faruri nu e optim
    fetele il vor cumpara mai ales pentru i-drive-ul Swarovski
    3 10
  • Din pozele spion la prototipurile de teste se observă că grila nu este atât de imensă, iar farurile sunt ceva mai mari, deci raportul grilă faruri va fi diferit.
    8 0
  • Doar concept?!Credeam ca e modelul de serie...pacat.Si nu ma pot abtine sa nu-l compar cu LC-ul de la lexus care-i pe banda de ceva vreme...cam tarzior BMW...dar nu-i nimic se va cumpara ca painea calda sunt ferm convins...motivele?Aceleasi...
    12 6
  • Si mai ziceau unii ca BMW-urile facute de Bangle sunt urate...LOL

    Profilul, spatele si interiorul sunt ok, dar FATA E ORIBILA. Nu ma atrage cu nimic. Doar faptul ca stii ca e BMW, te mai imbuneaza.

    Hai cu minusurile din partea fanilor infocati si subiectivi!
    11 15
  • @DRI@N
    Arata ACCEPTABIL din punctul unui posesor de mașină a grupului VAG .
    Singura problema este ca E DOAR UN PROTOTIP ce nu va arata asa și în versiunea de serie .
    2 6
  • andrei
    Sper sa nu vedem un diesel pe asa ceva, dar sa existe loc pentru un v12. Vechiul serie 8 a fost o masina superba. Sunt curios de rezultatul final.
    9 0
  • scrambl3r
    Arata interesant, pretul probabil va fi pe masura....sa vedem varianta finala cum o fi....
    3 0
  • @andrei

    Va fi si diesel, 818d, entry level.
    7 1
  • B 555 OPC
    e interesant nu pot nega , dar eu ma asteptam ca BMW sa vina cu un concurent pentru CL\ S COUPE de la MERC , respectiv BENTLEY GT , JAG XK, un gran tourer mai degraba pentru ca daca cineva vrea ceva sportiv are deja in oferta M6 . Chiar nu mi se pare prea clara pozitionarea acestui model pentru ca daca ar fi sa-l compar cu S COUPE , nici macar conceptul nu are vreo sansa, cel putin la interior. Unde e luxul ?????
    3 1
  • Stefan
    Abia astept sa mi-o iau la mana a 5-a.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru